Φρέντης (Διονύσιος) Μπελέρης: Παράβαση του Συντάγματος στο Δήμο Χειμάρρας!

«Ένα νομικό κουβάρι αδύνατο να επιλυθεί. Ένα χάος δημιουργήθηκε με τη συμβολή της εισαγγελίας και του ειδικού δικαστηρίου κατά της διαφθοράς, που δεν έχουν το θάρρος να πουν ΟΧΙ στον κ. Ράμα», γράφει ο Φρέντης Μπελέρης.

Κανένας νόμος και κανένα άρθρο του Συντάγματος δεν προβλέπει αυτό που συμβαίνει στον Δήμο Χιμάρρας.

Το άρθρο 61 του νόμου 139/2015 που δίνει το δικαίωμα στον νομάρχη δεν λύνει την πρόωρη λήξη εντολής που έληξε εμπρόθεσμα. Καμία καλή ευρωπαϊκή πρακτική, στην οποία ο κ. Ράμα αναφέρθηκε, δεν λέει ότι ο δήμαρχος διορίζεται από κόμμα που ηττήθηκε στις δημαρχιακές εκλογές.

Καμία καλή ευρωπαϊκή πρακτική δεν προβλέπει τον διορισμό από τον νομάρχη ως δήμαρχο ενός ατόμου που δεν εξελέγη καν δημοτικός σύμβουλος, αλλά διορίζεται από τη μειοψηφία.

Παραβιάσατε το Σύνταγμα και δεν επιτρέψατε να ορκιστεί αυτόν που ψήφισε ο κυρίαρχος λαός.

Σε αντίθεση με το νόμο, ορίστε νέο δήμαρχο, όπως ανακοίνωσε ο Νομάρχης, και ερμηνεύστε τον νόμο όπως σας ταιριάζει.

Δεν σας ενδιαφέρει ο νόμος, αλλά σας ενδιαφέρει μόνο να μην ορκιστεί, έστω και μια ώρα, αυτός που εξελέγη δήμαρχος σύμφωνα με το άρθρο 109 του Συντάγματος.

Για εσάς, ο νόμος είναι απλώς ένα κομμάτι μπακάλικο.

Μάλλον, το παντοπωλείο είναι και για τον κ. Τάβο, ο οποίος, αντίθετα με το νόμο, χθες έδειξε στους δημοτικούς συμβούλους πώς να σκέφτονται, σήμερα συμμετείχε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να βεβαιωθεί ότι κατάλαβαν σωστά την εντολή του. Χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα ξεκίνησε σήμερα τις εκλογικές του ομιλίες υποσχόμενος τίτλους ιδιοκτησίας στους Χειμαρριώτες.

Η μόνη λύση είναι ο σεβασμός του Συντάγματος.

Η μόνη λύση είναι να επιτραπεί στον νικητή των εκλογών να ορκιστεί.

Είναι το μόνο που μπορεί να βάλει τέλος σε αυτό το νομικό χάος και να σταματήσει τον παραλογισμό στον Δήμο Χειμάρρας, αντιμετωπίζοντας τους κατοίκους αυτού του δήμου ισότιμα ​​με κάθε άλλο πολίτη αυτής της Δημοκρατίας που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις εκλογές της 14ης Μαΐου.

https://echedoros.blog/