Έρχονται νέοι σκληρότεροι περιορισμοί;

Διαβάζω πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλλει και νέους σκληρούς περιορισμούς στους ανεμβολίαστους και να τους αποκλείσει και από τις τελευταίες εκδηλώσεις της κοινωνικής ζωής όπου μπορούν ακόμη να συμμετέχουν. (https://www.iefimerida.gr/…/metallaxi-omikron-nea-metra...).
Αλήθεια όμως, τι νόημα έχουν τέτοια μέτρα όταν η μετάλλαξη Όμικρον μεταδίδεται και σε εμβολιασμένους και σε ανεμβολίαστους; Τι νόημα έχουν τέτοια μέτρα όταν ακόμη και οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και οι κυβερνητικοί ειδικοί παραδέχονται ότι μπαίνουμε ήδη σε φάση αποκλιμάκωσης της Όμικρον και επομένως ακόμη και αν κάποιος εμβολιαστεί τώρα, μέχρι να λειτουργήσει το εμβόλιο η επιδημία θα έχει τελειώσει; (https://www.iefimerida.gr/…/magiorkinis-koronoios… )
Τι νόημα έχουν τέτοια μέτρα όταν όλα τα στοιχεία από το εξωτερικό δείχνουν ότι η Όμικρον δεν προκαλεί αύξηση στους θανάτους και δεν γεμίζει τις εντατικές ενώ ,σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, μπορεί να έχει χαμηλότερη θνητότητα ακόμη και από την εποχιακή γρίπη; ( https://www.dailymail.co.uk/.../Omicron-nearly-100-TIMES… )
Είναι πια ξεκάθαρο ότι τα νέα παρανοϊκά μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει η αδίστακτη κυβέρνηση γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια την ίδια την πραγματικότητα, τη λογική, την επιστήμη αλλά και τις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της αναγκαιότητας, δεν έχουν καμία σχέση με την δημόσια υγεία και τον περιορισμό του ιού. Πρόκειται απλά για μια ανέξοδη επίδειξη τσαμπουκά. Με αυτόν τον τρόπο και ακολουθώντας το “λαμπρό” παράδειγμα του Εμμανουέλ Μακρόν και του Σκοτ Μόρισον της Αυστραλίας, η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα αποκομίσει εκλογικά οφέλη από ένα εκλογικό κοινό, που η ίδια δημιούργησε με την πολιτική της τα τελευταία δύο χρόνια και που δυστυχώς αποτελεί την πλειοψηφία στην χώρα. Ένα εκλογικό κοινό, υστερικό και φοβισμένο, που βλέπει κάθε ανεμβολίαστο σαν εχθρό που του αξίζει να τιμωρηθεί και διψάει για ακόμη περισσότερες απαγορεύσεις, ακόμη και αν αυτές δεν έχουν κανένα υγειονομικό αποτύπωμα.
Το γεγονός πως για να κερδίσει την ψήφο αυτών των ανθρώπων, θα καταστρέψει και τα τελευταία απομεινάρια ελευθερίας και ισονομίας που έχουν απομείνει σε αυτήν την χώρα , είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια για την πιο σαδιστική, αυταρχική και επικίνδυνη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες.