ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Τρισάγιο και ομιλία – αφιέρωμα στην μακαριστή μοναχή Ειρήνη

Το Σάββατο, 22 Απριλίου 2023, μέλη και φίλοι του σωματείου Ενωμένη Ρωμηοσύνη Πάτρας, ανταποκρινόμενοι στο σχετικό κάλεσμα της Ιεράς Μονής Παναγίας Ελεούσας της Μητροπόλεως Πατρών και του σωματείου μας, μετείχαν στην Ακολουθία που με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε στο καθολικό της Ιεράς Μονής και στη συνέχεια στο τρισάγιο που τελέστηκε στο κοιμητήριο, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής μοναχής Ειρήνης, κατά κόσμον Βασιλικής Ράλλη, που βοήθησε στην ανεύρεση των λειψάνων των Αγίων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Λέσβο. Στον ίδιο χώρο είχαμε την εξαιρετική ευλογία να μιλήσει σε παρόμοια σύναξη του σωματείου μας κατά το παρελθόν, με την Χάρη που την διέκρινε, για τα βιώματα της.
 
Ακολούθησε στο Αρχονταρίκι της Μονής, η εμπνευσμένη θεολογικά και φιλοσοφικά από τον βίο της μοναχής Ειρήνης, ομιλία του καθηγητή κ. Χρήστου Τερέζη, στην οποία τόνισε την απροϋπόθετη προσέγγισή της στο Θείο Θέλημα και παραλλήλισε με μοναδικό τρόπο την ζωή της με την εξέλιξη της Λειτουργίας προς την κορύφωση της  Θείας Μυσταγωγίας.
 
Το πνευματικό και φιλόξενο περιβάλλον της μονής, που εκφράστηκε από την γερόντισσα Μακαρία και την συνοδεία των μοναζουσών, η εξαιρετική παρουσία του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου, τόσο κατά τη Θεία Λατρεία όσο και στην εκδήλωση, οδήγησε μαζί με τα προαναφερόμενα στην βιωματική αίσθηση της μιας Εκκλησίας, αγωνιζόμενης και θριαμβεύουσας.
 
Η ευχή της μοναχής Ειρήνης, με τις πρεσβείες των νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης να μας ενισχύουν και να καθοδηγούν τα βήματα μας, στην οδό της σωτηρίας.
 
Χριστός Ανέστη.