ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

 

                                                           Του Νικολάου Κατσιαβριά

 

Το κράτος για τον μέσο Έλληνα φαίνεται ανύπαρκτο. Οι άνθρωποι του λαού μιλάνε για «διάλυση» και λένε πως οι κυβερνώντες «δεν θ’ αφήσουν τίποτα όρθιο»! Κατ’ αρχήν έχουν δίκαιο, αφού βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτοφανή εγκατάλειψη και εγκληματικότητα αλλά και επιθετικότητα και εχθρότητα από το ίδιο τους το κράτος.

Προσεκτικότερη βέβαια παρατήρηση και ανάλυση δείχνει ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα αλλά είναι πολύ χειρότερα:

1. Η αστυνομία φυλάει άριστα τους ανθρώπους της εξουσίας, τους ξένους, τους μετανάστες …Για το λαό τίποτα! Απόλυτη ανασφάλεια!

2. Παρατηρείται συστηματικός πλουτισμός των ελαχίστων ημετέρων και προσκυνημένων και παράλληλα, φρικτή αφαίμαξη του λαού. Βλέπε: Χρηματιστήριο, ομόλογα, λιτότητα, περικοπές, μνημόνια και βάλε.

3. Συστηματικά ευτελίζεται ο Έλληνας, ώστε να καταντήσει ξένος στον τόπο του. Οι μετανάστες, οι ναρκομανείς και οι έμποροι ναρκωτικών, τα κλεφτρόνια και οι μικροί και μεγάλοι κλέφτες έχουν δικαιώματα. Ο Έλληνας όχι. Ήδη έχουμε ρεύμα μετανάστευσης άξιων και ταλαντούχων Ελλήνων στο εξωτερικό.

4. Χρήματα, λέει, δεν υπάρχουν. Ωστόσο, οι δαπάνες για Νέες Ταυτότητες, Φοροκάρτες για χρηματοδότηση ΜΚΟ … και για τους δανειστές πάντα υπάρχουν.

 

Η μάσκα, όμως, όσο πάει πέφτει. Το εξωφρενικό αλλά και αποκαλυπτικό της δολιότητας και αθλιότητας των παρακρατικών κέντρων, που επιδιώκουν τον έλεγχο της χώρας, έπεσε τα Χριστούγεννα του 2011.

Ανύποπτοι κάναμε τα τελευταία ψώνια μας εν όψει της γιορτής όταν είδαμε να «παίζει» η σύλληψη και προφυλάκιση του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, Γέροντος Εφραίμ.

Ο ηγούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος την Παρασκευή (23.12.2011) με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (!!!), το οποίο έλυσε τη διαφωνία που υπήρχε μεταξύ της εφέτου ειδικής ανακρίτριας κ.  Καλού και του εισαγγελέα κ. Ματζούνη. Ο δεύτερος είχε υποστηρίξει ότι ο κ. Εφραίμ πρέπει να παραμείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης ύψους 200.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγούμενος κατηγορείται για την υπόθεση ανταλλαγών μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου. Εννοείται ότι οι πολιτικοί συνομιλητές του αλληλοκαλύφτηκαν …

Στη συνέχεια, την επομένη, ημέρα Σάββατο και παραμονή Χριστουγέννων, εισαγγελέας, συνοδευόμενος από ιατροδικαστή και με κλιμάκιο αστυνομικών, μετέβη στο Άγιο Όρος, για να συλλάβει τον ηγούμενο, επειδή εκείνος δεν παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καρυών. Ο ηγούμενος αρρώστησε, λέει η ειδησεογραφία. Έτσι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Αντώνιος Παπαματθαίου, μετέβη στη Μονή συνοδεία του Αστυνομικού Διευθυντή Χαλκιδικής, Κωνσταντίνου Παπουτσή, για να εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης του συμβουλίου εφετών, και ο π. Εφραίμ υπεβλήθη σε εξετάσεις από ιατροδικαστή που τους συνόδευε!!!

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, ο ηγούμενος Εφραίμ θα παραμείνει κλινήρης αλλά φρουρούμενος στο κελί του στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου!!!

 

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει κράτος στην Ελλάδα; Υπάρχει! Όλα υπάρχουν. Και αστυνομία και συμβούλιο εφετών και εισαγγελείς και ιατροδικαστές …Αλλά πότε και για ποιους κινητοποιούνται;

Κινητοποιούνται για να συλλάβουν ένα μοναχό. Στέλνουν αστυνομικούς και δικαστικούς εκτός έδρας, χρονιάρες μέρες, μακριά από τα σπίτια τους. Αντιμετωπίζεται ο ηγούμενος Εφραίμ σαν κοινός εγκληματίας!!! Αλλά, και χρήματα για τα εκτός έδρας … υπάρχουν!!!

 

Η θλίψη μας αυξήθηκε από την ακόλουθη ειδησεογραφία:

            Α΄. Ανήμερα Χριστούγεννα είδαμε στις ειδήσεις ότι ο πρώην πρωθυ-πουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ προέβη σε αποκάλυψη που επιβεβαι-ώνει την εγκληματική δράση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ στην Ελλάδα! Παραδέχθηκε ότι, τουλάχιστον την εποχή της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ το 1995-1997, Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα ελληνικά δάση!

Όλοι οι Έλληνες το γνωρίζαμε ότι τόσες πυρκαγιές έδειχναν στην Ανατολή, αλλά οι κρατικές μας υπηρεσίες δεν το έβλεπαν. Και οι πολιτικοί προϊστάμενοι χόρευαν ζεμπεκιές με τους Τούρκους.

Γνωρίζαμε για τα δάση, γνωρίζουμε για τη μετανάστευση, γνωρίζουμε για την εγκληματικότητα, για την οικονομική τρομοκρατία, που εδώ και τρία χρόνια ασκείται καθημερινά και μεθοδικά από τα ΜΜΕ, για την εξουθένωση του λαού …

Μόνο οι υπηρεσίες μας δεν τα ξέρουν. Γιατί αν τα γνωρίσουν θα πρέπει να ζητήσουν αποζημιώσεις … να μπουν σε μπελάδες.

Β΄. Την ίδια μέρα, ανήμερα Χριστούγεννα, μάθαμε ότι η αγγλική εφημερίδα Telegraph δημοσιεύει τη δική της λίστα με τους ήρωες και τους…κακοποιούς, «Ηeroes and Villains», όπως αναφέρει. Ανάμεσα στους ήρωες συγκαταλέγεται και ο πρώην πρωθυπουργός μας Γεώργιος Παπανδρέου, ο οποίος εμφανίζεται, τρίτος κατά σειρά. Γράφει η εφημερίδα: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχασε τη δουλειά του λόγω της κρίσης χρέους, αλλά πριν από αυτό έκανε μία καθοριστική κίνηση ώθησης της δημοκρατίας». Και συνεχίζει λέγοντας πως, όταν βρέθηκε «αντιμέτωπος με αυξανόμενη πίεση να αποδεχθεί αυτό που πολλοί χαρακτήριζαν ως δρακόντεια μέτρα λιτότητας, εκείνος είπε: ΟΚ, αλλά μόνο αν περάσουν από δημοψήφισμα». Η εφημερίδα σχολιάζει πως ο Γ. Παπανδρέου παραμένει ένας από τους λίγους Ευρωπαίους ηγέτες, που ρίσκαρε να αφήσει τους Έλληνες να αποφασίσουν για το μέλλον τους, όσον αφορά το ευρώ.

Οι Βρετανοί αφού διαχωρίστηκαν από την κοινή γραμμή Παρισιού – Βερολίνου, τονίζουν τις διαφοροποιήσεις και των άλλων!!!

Γ’. Την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε ότι κλέφτες διέρρηξαν σπίτι επώνυμου στην Αθήνα. Χτύπησε ο συναγερμός, έσπευσε ο άνθρωπος να προστατεύσει τα υπάρχοντά του αλλά τον συνέλαβαν, τον έδεσαν και συνέχισαν την εργασία τους. Προ δεκαημέρου, πάλι στην περιοχή της Αθήνας, διέρρηξαν κατοικία στην οποία βρίσκονταν άνδρας με την έγκυο σύζυγό του. Ξάπλωσαν τη γυναίκα στο πάτωμα και της πατούσαν την κοιλιά, για να εκβιάσουν τον άνδρα, να τους παραδώσει χρήματα και χρυσαφικά!

Δ΄. Τέλος, την ίδια ημέρα, είδαμε ότι πηγές του Πατριαρχείου Μόσχας χαρακτηρίζουν “πρωτοφανή αγριότητα” την απόφαση προφυλάκισης ενός μοναχού παραμονές Χριστουγέννων και εκτιμούν ότι οι αντιδράσεις στην παγκόσμια Ορθοδοξία θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, το ρωσικό Ίδρυμα του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, χαρακτηρίζει το γεγονός «ανεπίτρεπτη πολιτικοποίηση μιας δικαστικής απόφασης». Το Ίδρυμα, επικεφαλής του οποίου είναι ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Βλαντίμιρ Γιακούνιν, ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες στο περιβάλλον του Κρεμλίνου, προχωρά στην εκτίμηση ότι “παρόμοιες δικαστικές αποφάσεις μπορούν να εξηγηθούν μόνο από τις πολιτικές δεσμεύσεις ορισμένων κύκλων της ελληνικής διοίκησης, οι οποίοι επιθυμούν κατ’ αυτόν τον τρόπο να επιδείξουν στη Δύση την ετοιμότητά τους να προχωρήσουν στην άρνηση των αρχών οργάνωσης της πνευματικής ζωής, που έχουν κατοχυρωθεί στο ελληνικό Σύνταγμα“.

Αναφέρεται, επίσης, στο γεγονός ότι αυτές ακολούθησαν αμέσως μετά την επιστροφή του ηγουμένου Εφραίμ από τη Ρωσία, όπου είχε συνοδεύσει την Τίμια Ζώνη, η οποία μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στη Ρωσία, έπειτα από πρωτοβουλία του Ιδρύματος του Αποστόλου Ανδρέου και την προσκύνησαν περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Ρώσοι πιστοί.

Αυτοί, φαίνεται, γνωρίζουν καλύτερα από εμάς!

 

Δεν γνωρίζω προσωπικά τον Γέροντα Εφραίμ. Ωστόσο, έχω επισκεφθεί το Μοναστήρι πριν και μετά την εκεί παρουσία του. Είναι προφανές ότι, παρά τις διαφωνίες που μπορεί να έχει κανείς μαζί του, πρόκειται για ειλικρινά πιστό χριστιανό αλλά και για ηγετική μορφή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στις δύσκολες ημέρες που περνάμε. Γνωρίζω εκ πείρας ότι ενέπνευσε πρεζόνια και χασικλήδες να εγκαταλείψουν τις ουσίες και να γίνουν οικογενειάρχες και ότι στηρίζει στο δρόμο του Θεού πάρα πολλούς συνανθρώπους μας. Ο δικηγόρος του π. Εφραίμ, κ. Χαραλαμπάκης, δήλωσε ότι εντός δύο ή τριών ημερών θα παραδοθεί αυτοβούλως. Ο δε γέροντας Εφραίμ, μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες, επεσήμανε πως “Εγώ μοναχός είμαι και φυσικά πρέπει να παραδοθώ στη Δικαιοσύνη. Δε λυπάμαι για τον εαυτό μου. Λυπάμαι γι’ αυτούς που έστησαν αυτή τη σκευωρία“.  Η στάση αυτή είναι σύμφωνη με τους αγίους Πατέρες και τις  παραδόσεις  μας.

Αν αυτοί που αποφάσισαν αυτό το άθλιο όνειδος ήταν στοιχειωδώς πατριώτες και είχαν σχέση με το κοινό αίσθημα, θα γνώριζαν ότι τα έχοντα σχέση με το ράσο δεν γίνονται θέμα πολιτικής εκμετάλλευσης και θέαμα για προώθηση σχεδίων ξένων πρακτόρων. Έλεγε σοφός οικογενειάρχης εδώ στο Βόλο ότι οι κληρικοί είναι σαν το κάρβουνο: Αν το πιάσεις και καίει θα βγεις καμένος. Αν είναι σβησμένο θα μουτζουρωθείς! Σε κάθε περίπτωση θα βγεις χαμένος.

Θα γνώριζαν επίσης ότι δεν βεβηλώνεις τα ιερά και τα όσια ενός λαού. Μας πρόσβαλλαν όλους φρικτά ανήμερα της γιορτής των Χριστουγέννων. Αυτό θα το πληρώσουν. Αυτό δεν έχει σχέση με τον Εφραίμ ή τον Ιερώνυμο, τον Α ή τον Β. Εμείς ταλαίπωροι είμαστε. Ο Χριστός όμως είναι ο παντοδύναμος Κύριος του σύμπαντος κόσμου. Είναι τόσο δυνατός, που κρύβει τη δύναμή του. Δεν χρειάζεται εφέ για να επιβληθεί.

Στο Μοναστήρι του Φλαμουρίου υπήρχε ένα άγιο Γεροντάκι ο π. Γαβριήλ. Κάποιος ταλαίπωρος χριστιανός ζήλεψε ένα κτήμα του Μοναστηριού και αγωνιζόταν να το αποκτήσει. Ο Χριστοταπεινός Γέροντας του έλεγε: Εγώ γυμνός ήλθα στο Μοναστήρι και γυμνός θα φύγω. Αυτό το κτήμα κάποιος χριστιανός για δικούς του λόγους το έδωσε στον Άγιο (Συμεών τον μονοχίτωνα και ανυπόδητο). Μην τα βάζεις με τον άγιο γιατί θα κολασθείς.

Αυτός ο ταλαίπωρος επέμενε και δεν παρατούσε το άθλιο έργο του. Ώσπου μια μέρα έβαλε να κάψει κλαδιά, τα οποία είχε κλαδέψει σε κάποιο περιβόλι του και κάηκε πάνω στη φωτιά!!!

Αυτά παθαίνουν όσοι αστόχαστα αφήνουν το Χριστό και γίνονται όργανα του διαβόλου. Όταν ο Χριστός τους εγκαταλείψει.

Αυτά είναι τα χάλια μας.

Ο Ρώσος νοιάζεται για την πατρίδα του, ο Τούρκος για τη δική του, οι Βρετανοί για τη δική τους … και βεβαίως οι, πανταχού παρόντες, Αμερικάνοι για το leadership. Οι δικοί μας ανόητα και κοντόφθαλμα, με εμπάθεια και για μίζερες σκοπιμότητες, έπιασαν πάλι μια «καυτή πατάτα». Σε λίγο δεν  θα ξέρουν τι να την κάνουν και θα γελοιοποιηθούμε διεθνώς, όπως ακριβώς στην υπόθεση Οτσαλάν.

Ποιος ξέρει τι νόμιζαν ότι θα πετύχουν με αυτό που σχεδίασαν;

Τα περί ανεξάρτητης δικαιοσύνης και οι άλλες προφάσεις δεν πείθουν κανένα. Ο ηγούμενος Εφραίμ δεν δικάστηκε και βρέθηκε ένοχος, αλλά παραμονές Χριστουγέννων (!;) προφυλακίζεται ως επικίνδυνος. Ο όλος σχεδιασμός θυμίζει τη σύλληψη του Χριστού, που είπε: Τι βγήκατε νύχτα με ξύλα και μαχαίρια να με συλλάβετε; Δεν ήμουν κάθε μέρα μαζί σας …

Κρίμα για την πατρίδα μας…