Ο ιατρός του Οσίου Παϊσίου Γεώργιος Μπλάτζας μιλά για την δοκιμασία της ασθένειας του Αγίου

Ο γιατρός του Αγίου Παϊσίου στην Σουρωτή, Γεώργιος Μπλάτζας, μιλάει για τις τελευταίες στιγμές του γέροντα, για την ασθένειά του, για τα χειρουργεία του και για τον τρόπο που ο Άγιος αντιμετώπιζε τους πειρασμούς.
«Με εντυπωσίασε η απλότητα το φωτεινό το χαμόγελο το πιο γλυκό του κόσμου… Πήγα σε ένα κατάστημα που έχει ήδη ιατρικά πήρα τρία μεγέθη το ένα από αυτό ήταν αυτό που του ταίριαζε απολύτως και ξαφνικά όπως στεκόταν έτσι μπροστά μου αρχίζει να κάνει μετάνοιες σηκώνεται χαμογελαστός. Και μου λέει θα το κρατήσω δεν με εμποδίζει καθόλου.
 
Δεν είχε ιδιοτροπίες ο γέροντας… Μπήκαμε μέσα καθίσαμε μας καθάρισε ένα πορτοκάλι με τα χέρια του. Εκεί λοιπόν του είπα ότι για να τα πρέπει να ρθείτε κάτω να σας δω από κοντά στο Θεαγένειο. Ωραία μου λέει μεθαύριο θα κατέβω. Χωρίς βία, χωρίς αυτά τα οποία λένε ότι τον εξανάγκασαν και κάποιοι γιατροί ότι τον απήγαγαν κατά κάποιο τρόπο. Πράγματι ήρθε στο Θεαγένειο από κει άρχισε η έντονη η φορτισμένη ατμόσφαιρα σε όλη την περίοδο τα δύο χρόνια…
 
Ναι θυμάμαι που μόλις διαγνώστηκε επιβεβαιωθήκαμε για αυτό. Σηκώθηκαμε να πάμε στο γραφείο μου και μου λέει: Για πες μου τώρα θα πάμε κατευθείαν ή θα το βομβαρδίζουμε πρώτα; Λέω γέροντα θα τον βαρέσουμε για να γίνει και πιο εύκολη η δουλειά μου. Όπως το πεζικό μου λέει; Λέω ναι! Ε από κει και πέρα ήταν σαν να μην πέρασε από πάνω του ασθένεια!».
 
O χειρουργός ογκολόγος Γεώργιος Μπλάτζας υπήρξε επί 25 χρόνια διευθυντής του Τμήματος Ογκολογικής του Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ.