ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

IM AITOAKARNANIAS

Η Τράπεζα Χρόνου είναι ένα δίκτυο που υλοποιείται στην πόλη του Αγρινίου από τη ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, το Δήμο Αγρινίου και την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας μέσω του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο Δήμο Αγρινίου.

Πρόκειται για ένα δίκτυο ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών, το οποίο στηρίζεται στην αλληλεγγύη και στη προσφορά. Μοναδική μονάδα συναλλαγής της είναι ο χρόνος. Στην Τράπεζα Χρόνου μπορούν να εγγραφούν όλοι οι πολίτες.

Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής είναι ο σεβασμός της ανθρώπινης ύπαρξης, ο σεβασμός της αρχής της ισότητας και η θέληση για κοινωνική προσφορά.

Η Τράπεζα Χρόνου έχει σκοπό την δημιουργία υπηρεσιών χωρίς τόκο και κέρδος με σκοπό να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες να επιβιώσουν στις δύσκολες οικονομικά εποχές που διανύουμε. Αφού καταγραφούν οι πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν στο δίκτυο ανταλλάσσουν μεταξύ τους υπηρεσίες και αγαθά. Δημιουργείται έτσι μια αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ των μελών της Τράπεζας Χρόνου.

Για κάθε υπηρεσία ή αγαθό που ανταλλάσσετε, το μέλος της Τράπεζας Χρόνου πιστώνεται με x ΤΕΜ (Τοπική Εναλλακτική Μονάδα), τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει όπως αυτός επιθυμεί σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα.

Διεύθυνση: Χαριλάου Τρικούπη 81, 30100, Αγρίνιο
Τηλέφωνο: 26410 29227
Email: xronosagrinio@gmail.com

http://antallaktiki.gr via http://zoixorisxrimata.blogspot.gr

 

http://www.kala-nea.gr/archives/41651