Τα «έξυπνα» σπίτια έγιναν ξαφνικά χαζά! Οι χρήστες του google home έμειναν στο σκοτάδι λόγω προβλήματος στη Google!

Χρήστες του Google Home από όλο τον κόσμο – που χρησιμοποιούν την υπηρεσία της εταιρείας Big Tech για τη λειτουργία  των νοικοκυριών τους απευθείας από μια εφαρμογή – βρέθηκαν στο σκοτάδι μετά τη διακοπή λειτουργίας της Google τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

Καθώς μια λίστα από τις δημοφιλείς υπηρεσίες της Google, όπως το Gmail και το YouTube, βγήκαν εκτός σύνδεσης λόγω της προσωρινής παγκόσμιας διακοπής λειτουργίας της εταιρείας, οι λάτρεις του «smart home» παραπονέθηκαν επίσης ότι δεν μπορούσαν πλέον να εκτελούν απλές εργασίες  όπως το  να ανάβουν τα φώτα τους.

«Κάθομαι εδώ στο σκοτάδι στο δωμάτιο του μικρού παιδιού μου επειδή το φως ελέγχεται από το @Google Drive Home. Επανεξετάζοντας … πολλά αυτή την στιγμή», ένας Αμερικανός χρήστης έγραψε στο Twitter, ενώ ο Ινδονήσιος μουσικός Harry Citrado έκρινε ότι το έξυπνο σπίτι του έγινε ξαφνικά «χαζό».

Ένας χρήστης από το Ηνωμένο Βασίλειο είπε πως το ότι συνέδεσε τα φώτα του με το Google Home  «μοιάζει με καταστρεπτικό σφάλμα» τώρα, ενώ ο παραγωγός του ABC News που έχει την έδρα του στην Αυστραλία Erwin Renaldi έγραψε: «ευχαριστώ Google, τώρα δεν μπορώ να ανάψω το φως στο δωμάτιό μου».

Άλλοι έκαναν ένα γλαφυρό σχόλιο σχετικά με την απογοήτευσή τους όταν έπρεπε να αντιμετωπίσουν  ένα smart home που βγήκε εκτός υπηρεσίας.

Ευτυχώς, η διακοπή διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα και το δίκτυο του τεχνολογικού μονοπωλίου επανήλθε γρήγορα στο διαδίκτυο.

Η έξυπνη οικιακή τεχνολογία της Google και του Amazon υπήρξε επανειλημμένα αφορμή για διαμάχες τα τελευταία χρόνια. Προηγούμενες αναφορές εξηγούν με λεπτομέρεια πώς οι συσκευές «φρικάρουν τους ανθρώπους» και κάνουν τους καταναλωτές «φοβισμένους» μιλώντας κατά τη διάρκεια της νύχτας, και ενεργώντας σαν «δαιμονισμένες», καθώς επίσης λέγεται ότι καταγράφουν ολόκληρες οικογενειακές συνομιλίες και  τις στέλνουν σε άλλους.

 

https://www.rt.com/news/509623-smart-home-google-outage/?fbclid=IwAR2Xl71xPj7bbBMQ6KgCeZ-4eBG9q6POhSTkPmFjxOVi-8UYG4zG9TyCknY