ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ 2012

Του Νικολάου Κατσιαβριά

2012. Εκατό χρόνια πέρασαν από τη μεγάλη έκρηξη του Ελληνισμού, με την οποία το ελληνικό κράτος διπλασίασε την έκτασή του και πήρε τη σημερινή μορφή. Από τότε μόνο το 1948 προστέθηκαν σ’ αυτό τα Δωδεκάνησα.

Υποτίθεται ότι το κράτος υπάρχει για να υπηρετεί τους πολίτες ώστε να ζουν με ηρεμία και αξιοπρέπεια. Η άρχουσα κάστα του ελληνικού κράτους, αφού επί 40 χρόνια εκμαύλισε τους πολίτες του με το ψέμα στο να λησμονήσουν τις παραδόσεις τους και τις αξίες τους, τώρα τους παραδίδει στο ευρωπαϊκό Διευθυντήριο. Μια τεράστια επιχείρηση επικοινωνιακής τρομοκρατίας έχει στηθεί εδώ και τρία χρόνια, η οποία έχει στόχο να ταπεινώσει τον Έλληνα και να τον κάνει ακίνδυνο πιόνι, πτώμα χωρίς πνοή και προσανατολισμό.

  Η ξενοκρατία δεν ήταν ποτέ τόσο προκλητικά φανερή. Μέχρι και Γερμανός υπουργός Ελλάδος υπάρχει, που έχει και γραφείο στην Αθήνα.

Η χώρα μας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Οι Ευρωπαίοι «σύμμαχοι» έχουν πέσει σαν «μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά» πάνω στο σώμα της χώρας μας στην αγριότερη «μπίζνα» που έχουν ποτέ οργανώσει.

Στην τέταρτη Σταυροφορία ενώ ξεκίνησαν για την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων, προτίμησαν να καταλάβουν την Κωνσταντινούπολη και να διαμελίσουν την Ορθόδοξη αυτοκρατορία σε φράγκικα κρατίδια.

Τώρα έρχονται απλά με τα κοστούμια και τις γραβάτες!!!

Τι  μπορεί να κάνει τώρα το πολιτικό κατεστημένο;

Δεν έχουν πλέον ούτε φαντασία. Είναι, βλέπετε, και οι δεσμεύσεις και οι εντολές των ξένων κέντρων … Πολλά για να τα συνδυάσουν.

Έτσι τις παραμονές των Χριστουγέννων συνέλαβαν με τρόπο πολιτικά απαράδεκτο – κατέλυσαν αφρόνως το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους – τον ηγούμενο Εφραίμ. Τον Εφραίμ τον άφησαν ελεύθερο τις παραμονές του Πάσχα. Οπότε για να μη μείνει άδειο το κελί στις φυλακές συνέλαβαν τον Τσοχατζόπουλο, παραμονές του Πάσχα τώρα. Ως επικίνδυνο και αυτόν για διάπραξη εγκληματικών πράξεων και διαφυγής. Όπως ακριβώς τον Εφραίμ.

Δεν γνώριζαν τόσα χρόνια ούτε που βρίσκεται. Τώρα παραμονές Πάσχα και εκλογών τον θυμήθηκαν.

Κατά σύμπτωση δεν γνώριζαν επίσης ούτε ποιοι είναι οι έντιμοι και αξιοπρεπείς πατριώτες, που θα μπορούσαν να στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό.

Όταν αυτά γίνονται ψάξε να βρεις το τι κρύβεται. Τώρα πλέον οι γιορτές πέρασαν και μάθαμε ότι με ανόητες προφάσεις – δεν είχαν 10 άτομα να διαθέσουν για προσωπικό ασφαλείας!!! – αρνήθηκαν στον πρωθυπουργό της Ρωσίας να επισκεφθεί το Πάσχα το Άγιον Όρος!!! Και εδώ πολιτική γκάφα τεραστίων διαστάσεων. Ποιος ξέρει ποιοι και γιατί την υπαγόρευσαν.

Είπαμε, Ξενοκρατία πλέον και προκλητική.

Έτσι λοιπόν στις 6 Μαΐου του 2012, Κυριακή του Παραλύτου – άλλη σημαδιακή επιλογή και αυτή – έχουμε εκλογές, στις οποίες ο λαός καλείται να δώσει λύση. Ακόμα και οι νέοι μας επικυρίαρχοι βλέπουν ότι αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στο γκρεμό ζητούν πάλι την ψήφο μας (πρόσφατο δημοσίευμα στο Spiegel).

Και πρέπει οι πολίτες να δώσουν λύση, ώστε αυτό το κράτος – πτώμα, το οποίο αντί να τους δίνει ζωή τους βασανίζει, που δεν αφήνει τους ίδιους και τα παιδιά τους να προκόψουν, να γίνει ζωντανός οργανισμός και να τους υπηρετήσει.

Πορευόμαστε, δηλαδή, ξυπόλητοι στ’ αγκάθια!

Αυτά είχα κατά νου όταν θυμήθηκα ότι τις παραμονές της έκρηξης της Επανάστασης του ’21, οι μυημένοι στο μυστικό του αγώνα κληρικοί συμβούλευαν τους Έλληνες να εξομολογηθούν και να μεταλάβουν, ώστε να είναι έτοιμοι για το εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα της αποτίναξης του βάρβαρου δυνάστη. Αυτό σώζεται και στο παρακάτω δημοτικό άσμα, το οποίο ακούγονταν στα βουνά και τα λαγκάδια του Μωριά.

Κρυφά το λένε τα πουλιά κρυφά το λεν τα’ αηδόνια.

Κρυφά το λέει ο ‘γούμενος από την Άγια Λαύρα.

            Παιδιά, για μεταλάβετε για  ξεμολογηθείτε

δεν είν’ ο περσινός καιρός κι ο φετεινός χειμώνας.

            Μας ήρθε η άνοιξη πικρή το καλοκαίρι μαύρο

γιατί σηκώθη πόλεμος και πολεμάν τους Τούρκους.

 Να διώξουμ’ όλη την Τουρκιά ή να χαθούμε ούλοι.

            Με την εξομολόγηση ο άνθρωπος καθαρίζεται από τις αμαρτίες και με την θεία κοινωνία γίνεται ένα με τον τέλειο Θεό και άνθρωπο Ιησού Χριστό, και εξασφαλίζει τη θεία εύνοια στα έργα που καταπιάνεται. Άλλωστε είναι και το τελευταίο εφόδιο, που οι ορθόδοξοι χριστιανοί παίρνουν για ν’ αναμετρηθούν με την έσχατη δυσχέρεια του βίου, το θάνατο.

            Ο Παπαδιαμάντης στο διηγηματάκι του «Άϊ μου Γιώργη» φαίνεται ότι βιώνει παρόμοιες μ’ εμάς καταστάσεις γράφει ότι οι εκλογές είναι η μόνη «ασχολία μας αφότου ηλευθερώθημεν, αφότου δηλαδή μετηλλάξαμεν τυράννους, τους οποίους δια των εκλογών φανταζόμεθα, ότι αντικαθιστώμεν τάχα συχνότερον, όπως μη αποδειχθεί ψευδές το δημώδες λόγιον ‘άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχ’ αλλιώς’ …»

            Στη συνέχεια ρίχνει την ελπίδα του στο Θεό και τους Αγίους Του. «Είθε ν’ ανατείλη ταχύτερον, άη μου Γιώργη, η ευλογητή ημέρα της αναστάσεως του Γένους και έθνος, τοσούτον έχον περικείμενον  νέφος μαρτύρων, τοσούτους μετά σου πρέσβεις προς Θεόν, εκ τους αίματός του και των σπλάχνων του, δεν μέλλει ποτέ να εγκαταλειφθεί υπό του Θεού των πατέρων του».

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι απ’ όλα τα βαλκανικά έθνη μόνο το δικό μας δεν απελευθέρωσε από τους Τούρκους την πρωτεύουσά του και ποτέ δεν έζησε ελεύθερο, χωρίς ξένη κηδεμονία, ώστε να ζει με τις αξίες του και τις παραδόσεις του, να έχει κυβερνήτες που να βρίσκονται σε αντιστοιχία με το αίσθημα και το φρόνημα του λαού μας.

Στο πρακτέο τώρα: Δεν θα μηδενίσουμε τις εκλογές. Θα στηρίξουμε τη φτωχή μας Δημοκρατία. Για την ώρα θα βρούμε τους λιγότερο χαλασμένους και θα τους στηρίξουμε. Αλλά δεν θα εξαντληθούμε σε αυτό. Μιμούμενοι τους μεγάλους εκείνους του ’21 ας εξομολογηθούμε και ας μεταλάβουμε. Το εγχείρημα της ανάστασης του Γένους, το οποίο έχουμε μπροστά μας είναι εξαιρετικά απαιτητικό. Τέλος ας προσπέσουμε, όπως ο Παπαδιαμάντης, στο Χριστό, την Παναγία και τους αγίους μας να μας σώσουν αυτή τη δύσκολη ώρα.

Έτσι όχι μόνο από το τέλμα θα βγούμε αλλά και την Πόλη θα πάρουμε.