ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – Τελευταίο μέρος

Του Άλκη Τζαφέρου

 

O μύθος του υπερπληθυσμού και η επιλέξιμη!

Eίναι νέα, σύγχρονη, έξυπνη, μορφωμένη, καλοπροαίρετη και αποκομμένη από τις ρίζες της. Ξέρει και αποφαίνεται: «Δεν καταλαβαίνω γιατί ανησυχούμε  στην Ελλάδα για την υπογεννητικότητα αφού υπάρχει λύση:  Να υποδεχτούμε στη χώρα μας τους πρόσφυγες και μετανάστες για να καλύψουν το δημογραφικό μας κενό. Όσο για το δικαίωμα κάθε γυναίκας πάνω στο σώμα της, δεν το συζητάω. Το σώμα μου μου ανήκει!  Και δεν θέλω να κάνω παιδιά. Υπάρχει παγκόσμιο πρόβλημα με τον υπερπληθυσμό και τη μόλυνση!».

Ιδού μία  πολίτης  του κόσμου, ιδανικά επιλέξιμη για να γίνει μέλος μιας Μ.Κ.Ο. για να σώσουν μαζί τον κόσμο. Φεμινίστρια, οικολόγος, βιγκανίστρια, ζωόφιλη, λάτρης της επιστήμης, προοδευτική, πράκτορας του πλανήτη, το νέο πρότυπο του δημοσίου υπαλλήλου της Νέας Παγκόσμιας τάξης. Είναι αυτή που θα σηκώσει το τηλέφωνο για να καταγγείλει τον γείτονα για παράβαση των νόμων. Παίζει τους νόμους στα δάκτυλα, γιατί οι απόψεις της επιβάλλονται δια νόμου και… δια ροπάλου. Την συναντήσαμε στην  Κίνα την δεκαετία του ΄80 να καρφώνει  τη γυναίκα που ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της. Την συναντήσαμε σε αρσενική εκδοχή  να προστατεύει το παιδάκι που κοινωνούσε καρφώνοντας τον παπά.  Είναι η ίδια που κάρφωσε τα παιδιά που καθόντουσαν στα σκαλιά της εκκλησίας στην πλατεία. Δεν ξέρει μόνον πως χειροκροτεί τους νεκροθάφτες της ζωής της.

Αλλά ας δούμε από κοντά ένα από τα κύρια επιχειρήματά της: Τον κίνδυνο του υπερπληθυσμού.

Άδειος Πλανήτης

Στο βιβλίο τους «Άδειος Πλανήτης, το σοκ της παγκόσμιας μείωσης του Πληθυσμού» οι  Darrell Bricker and John Ibbitson γράφουν:

«Όχι, οι ρυθμοί αναπαραγωγής δεν είναι αστρονομικά υψηλοί στις αναπτυσσόμενες χώρες. Σε πολλές από αυτές είναι κάτω από το απαραίτητο ποσοστό για την αναπλήρωση του πληθυσμού. Όχι, η Αφρική δεν είναι μια φτωχή ήπειρος καταδικασμένη να αυξάνει διαρκώς τον πληθυσμό της, ενώ της λείπουν τα μέσα για να τον θρέψει. Όχι, οι αφροαμερικάνοι και οι λατινοαμερικάνοι δεν υπερισχύουν των λευκών αμερικανών λόγω των υψηλών γεννήσεών τους. Οι ρυθμοί γονιμότητας και των τριών ομάδων έχουν ουσιαστικά συγκλίνει».

Από τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα ο μύθος του υπερπληθυσμού καλλιεργείται  καθημερινά μέσα από χιλιάδες έντυπα και συνεντεύξεις σε όλο τον κόσμο. Υπέρμαχοι της επιστημονικής φαντασίας δηλώνουν γοητευμένοι από την ιδέα να μετακομίσει ένα μέρος του πληθυσμού στον  Πλανήτη Άρη, όπου το κόστος εξόρυξης υλικών θα είναι χαμηλό λόγω έλλειψης βαρύτητας (βλ. Έλον Μάσκ)!   

To 2019  περισσότεροι από 11.000 επιστήμονες υπέγραψαν ένα κείμενο με το οποίο υποστήριζαν ότι η κλιματική αλλαγή απαιτεί τον έλεγχο του πληθυσμού! Οι επιστήμονες, οι «ειδικοί»,  επιστρατεύονται για να περάσουν τις νέες ευγονικές πολιτικές των ανθρώπων που θέλουν να μπουν στην θέση του Θεού όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο Χίτλερ ακούει και χαμογελάει ικανοποιημένος!  

 

Η λέσχη των Καλών

Το 2009 στο Μανχάταν συναντήθηκαν μυστικά τα μέλη του Good Club. Οι εύποροι αυτοί ονομάστηκαν από τους δημοσιογράφους “η Λέσχη των Καλών”. Την πρωτοβουλία ανέλαβαν ο Bill Gates (λογισμικό και υγεία), ο David Rockfeller Jr (της δυναστείας πετρελαίου) και ο Warren Buffet (χρηματιστής). Παρόντες ήσαν  o Georges Soros (χρηματιστής), η Oprah και ο Turner (μεγιστάνες του τύπου) και  o Michael Blooberg (δήμαρχος τότε της Νέας Υόρκης). Τι αποφάσισαν στο παράδοξο αυτό δείπνο; Να δώσουν τις περιουσίες τους σε ιδρύματα που ουσιαστικά παρακάμπτουν τις επίσημες εκλεγμένες κυβερνήσεις! Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι μιλάμε για τον συνασπισμό μιας τεράστιας οικονομικής δύναμης, που έχει τη δυνατότητα να αναδιαμορφώσει τον κόσμο των  εθνικών κρατών και να σχηματίσει μια παγκόσμια κυβέρνηση και μια νέα Παγκόσμια τάξη. Μία από τις προτεραιότητές τους είναι ο έλεγχος του πληθυσμού της γης που αποτελεί  την μεγαλύτερη απειλή για την εξουσία τους.

Τάσεις στον 21ο αιώνα

Ο πληθυσμός φρενάρει. Ο Ο.Η.Ε. προβλέπει  9,2 δις. πολίτες το 2075 και από εκεί και ύστερα προβλέπει μείωση. Ο πληθυσμός της Ασίας που τώρα είναι 4πλάσιος από της Αφρικής αναμένεται να γίνει 2.5 φορές μόνον μεγαλύτερος. Aλλά όλες αυτές οι εκτιμήσεις δεν περιλαμβάνουν τους παράγοντες της μετανάστευσης και των επιδημιών. Η Αφρική ως γνωστόν μαστίζεται από το AIDS.  

Στο τέλος  του 21ου αιώνα το ¼ του πληθυσμού του πλανήτη θα είναι άνω των 65 ετών. Στην καλύτερη περίπτωση οι ειδικοί προτείνουν επιστροφή στη συγκατοίκιση των ηλικιών, γιατί αν κάποιος βγαίνει στη σύνταξη στα 65 και αναμένεται να ζήσει ως τα 100, τι θα τον κάνουν επί 35 χρόνια;  Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό το σενάριο, γιατί υπάρχει το πραγματικά χειρότερο που μιλάει για την διάδοση της ευθανασίας.

 

Οι πείνες του 20ου αιώνα

Ο υπερπληθυσμός θεωρείται υπεύθυνος για την πείνα. Όλοι νομίζουμε ότι η πείνα στον 20ο αιώνα σκοτώνει κυρίως στην Αφρική. Όμως η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Οι μεγάλες πείνες του 20ου αιώνα παρατηρήθηκαν στην Σοβιετική Ένωση και στην Κίνα. Η κυριότερη αιτία ήταν  ο λαθεμένος πολιτικός σχεδιασμός της γρήγορης εκβιομηχάνισης.  Άλλες αιτίες είναι: Η υποχρεωτική διατροφή στα εστιατόρια των κολλεκτίβων που  έφερε κακή διαχείριση των πόρων, η αύξηση των εξαγωγών για να αναπτυχθεί η οικονομία, η διαφθορά ορισμένων κρατικών λειτουργών και οι πόλεμοι.

Δεν είναι λοιπόν ο «ο υπερπληθυσμός» που προκαλεί τις πείνες, αλλά άλλες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες. Eνδεικτικά αναφέρεται ότι στις Δυτικές χώρες πετιέται το 40% των τροφίμων. Άλλωστε ο ίδιος ο Ο.Η.Ε. δηλώνει ότι παράγεται  σήμερα τροφή για 10 δισεκαττομύρια ανθρώπους, αλλά δυστυχώς δεν φτάνει σε όλο τον πλανήτη.

Η εμφάνιση της πείνας ήταν μια μεγάλη αποτυχία για τις απολυταρχικές εξουσίες που είχαν υποσχεθεί μια καλύτερη ζωή στους λαούς τους, χωρίς Θεό.   Αντί να αναλάβει η Κινέζικη ηγεσία την ευθύνη για τα λάθη της αποφάσισε να μειώσει τον πληθυσμό θεσπίζοντας τον των παιδιών σε ένα και ικανοποίησε με αυτό τον τρόπο και το πάγιο αίτημα της Δύσης.  Φυσικά δόθηκαν και οι απαραίτητες «βοήθειες».

H εφαρμογή της πολιτικής αυτής οδήγησε σε μία τεράστια γκάφα. Οι νέοι άνδρες είναι  σήμερα πολύ περισσότεροι από τις γυναίκες. Έχει υποστηριχθεί  μεταξύ άλλων η άποψη ότι αυτή η πολιτική έχει αυξήσει την εγκληματικότητα στην Κίνα τα τελευταία 30 χρόνια. Νέοι ανύπανδροι άνδρες στιβαγμένοι στις πόλεις αποτελούν ιδανική πελατεία για την κινέζικη μαφία.

 

Το ψέμα της ατμοσφαιρικής μόλυνσης

Αν η μόλυνση συγκεντρώνεται σε ορισμένα σημεία του πλανήτη αυτό οφείλεται στην αστικοποίηση και στην υπερσυγκέντρωση της βιομηχανίας. Υπάρχουν πλέον πόλεις που έχουν εγκαταστήσει προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος με πολύ καλά αποτελέσματα (Environmental Health and Preventive Medicine). Άλλωστε η προώθηση των μετακινήσεων με ποδήλατο και πατίνι βοηθάει στη μείωση της μόλυνσης από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

 

Ο δρόμος της  Εκκλησίας

 Η ολιγάρκεια, η άσκηση, η νηστεία, η αποσύνδεση από την λατρεία της ύλης και ο ασκητικός τρόπος ζωής δείχνουν πώς μπορεί να λυθεί και το ζήτημα της οικολογίας καθώς  και να ρυθμιστεί ο πληθυσμός όπου αυτό χρειάζεται. Αν και η Ελλάδα βρίσκεται σε δημογραφική κατάρρευση εδώ και χρόνια. Προπάντων όμως η εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού είναι η καλύτερη απάντηση στον φόβο του υπερπληθυσμού.  Αλλιώς παίρνουμε τους σκοτεινούς δρόμους της ευγονικής!

Είθε η «έξυπνη» ψυχούλα που αναφέραμε στον πρόλογο να μπορέσει μια μέρα να δει τα πράγματα αλλιώς, προτού στερηθεί τη χαρά και την ευλογία της μητρότητας και να θυμηθεί ότι πάνω από πρέπει ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

 

Πηγέςσημειώσεις

Billionaire club in bid to curb overpopulation, John Harlow, Los Angeles, The Sunday Times, May 24, 2009

What Does the COVID-19 Pandemic Have to Do With Abortion? For the population control movement every crisis is an opportunity to push abortion, Jonathan Abbamonte, Population Research Institute, May 7, 2020

Τhe One-Child Policy Changed China, Aileen Clarke, National geographic, November 13, 2015

 We Already Grow Enough Food for 10 Billion People… and Still Can’t End Hunger.,  Holt-Giménez, Eric, et al. Journal of Sustainable Agriculture 36.6 (2012): 595-598.

The Myth That Our Planet Faces an Overpopulation Crisis, Barry Brownstein, Thursday, September 5, 2019

 A look at twenty-first century water resources development. Gleick, Peter H, Water International 25.1 (2000): 127-138.

WORLD POPULATION TO 2300.” The Department of Economic and Social Affairs of the United Nations (2004): https://www.un.org/en/development/desa/population/publications/pdf/trends/WorldPop2300final.p

Calculated from numbers found on: “Central Intelligence Agency.” The World Factbook. Web. 30 Sept. 2013. https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/.

 “A Tale of Three Islands.” Demography. The Economist, http://www.economist.com/node/21533364/print.

“World Population Prospects the 2012 Revision.” The Department of Economic and Social Affairs of the United Nations (2013): https://population.un.org/wpp/Publications/Files/WPP2012_HIGHLIGHTS.pdf.

 Barnes, Hannah. “Is Population Growth out of Control?” BBC News. BBC, 28 Sept. 2013. Web. 01 Oct. 2013. http://www.bbc.co.uk/news/magazine-24303537.

 “How to Make the Food System More Energy Efficient: Scientific American.” Scientific American, Michael, Webber E., 29 Dec. 2011. Web. 30 Sept. 2013. https://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=more-food-less-energy.

 

Διαβάστε Εδώ τα άλλα μέρη