ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ

polypoltismikothta

Γεωργόπουλος Νίκος

πόστρατος ξκός-πιλότος

 

Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Ανθρώπου

Το ανθρώπινο είδος, τον τελευταίο αιώνα ύπαρξής του, με τα 6 δις κατοίκους σήμερα πάνω στον πλανήτη Γη και με βάση τα επιστημονικά, φιλοσοφικά και πολιτικά συστήματα που ανέδειξε (σοσιαλισμούς, καπιταλισμούς, μετανεωτερισμούς κ.ά.), κατάφερε να δημιουργήσει το μεγαλύτερο επίτευγμα που δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι αιώνες:

Από τα 6 δις, το προηγμένο 1 δις με τον υπερκαταναλωτισμό του

έχει βυθίσει στον υποσιτισμό ένα άλλο δις που ζει με ένα 1€ το μήνα.

Δημιούργησε μια πρωτόγνωρη παγκόσμια κρίση στους τομείς του περιβάλλοντος (κλιματικές αλλαγές), της διατροφής, των υδάτινων πόρων, της ενέργειας και της απασχόλησης, καταφεύγοντας κατά διαστήματα σε ολέθριες πολεμικές συρράξεις.

Κυκλική μετανάστευση

Αυτό το χάσμα δεν πρόκειται να σταματήσει να διευρύνεται με μια αποσπασματική και πολιτικά ύποπτη προστασία κάποιων λαθρομεταναστών. Για μια αντίστροφη πορεία μείωσης των ανισοτήτων υπάρχει ένας δοκιμασμένος τρόπος: Μεταφορά τεχνολογίας και εμπειρίας από ομάδες μεταναστών που θα επιστρέψουν στη χώρα τους μετά από παραμονή 5 ετών για εργασία και κατάρτιση σε μια ανεπτυγμένη χώρα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά στην ανασυγκρότηση της χώρας τους μεταφέροντας ένα σύγχρονο know how.

Αυτή είναι η λεγόμενη κυκλική μετανάστευση: Μέσω διακρατικών συμφωνιών θα μπορούσε μία χώρα σαν τη δική μας να επιτρέψει την απασχόληση π.χ. 100.000 μεταναστών ως εργάτες/αγρότες, 10.000 ως τεχνίτες και 1.000 ως φοιτητές, με υποχρέωση να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μετά από 5 χρόνια. Παράλληλα μπορεί να οργανώσει την απασχόλησή τους με πιστοποιημένα γραφεία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού που θα διασφαλίζουν την δωρεάν κατοικία, την ιατροφαρμακευτική υποστήριξη και τις συνθήκες εργασίας (τήρηση οχταώρου κ.ά).

Είναι τριπλό το όφελος:

α) Οι φτωχοί μετανάστες αποκτούν πολλαπλάσια εισοδήματα σε σχέση με τη χώρα τους και παράλληλα αποκτούν εξειδίκευση. Άτομα που λιμοκτονούν με 1€ το μήνα θα μπορούν να έχουν εισόδημα 300€ το μήνα!!! (και δωρεάν στέγη – περίθαλψη).

β) Η χώρα προέλευσης ωφελείται από τα εμβάσματα των μεταναστών και από το know how που διαθέτουν οι μετανάστες όταν επαναπατρίζονται  και βοηθάνε στην ανοικοδόμηση της πατρίδα τους.

γ) Η χώρα υποδοχής ωφελείται από το φθηνό εργατικό δυναμικό και η οικονομία της γίνεται ανταγωνιστική. Παράλληλα αποφεύγεται η διάλυση της εθνικής και κοινωνικής συνοχής, η δημιουργία μειονοτήτων, η υπονόμευση της πολιτιστικής παράδοσης κάθε χώρας και η διαρκής απόκλιση στην ανάπτυξη μεταξύ πλουσίων και φτωχών χωρών.

Η κυκλική μετανάστευση εφαρμόζεται από άλλες χώρες με θεαματικά αποτελέσματα, (π.χ. Ισραήλ με μετανάστες από ανατολική Ασία).

Πολυπολιτισμικότητα – Αλλοίωση Συνειδήσεων – Εθνοφοβία

Τις τελευταίες δεκαετίες συντελέστηκε στη χώρα μας η μεγαλύτερη αλλοίωση συνειδήσεων με αντιστροφή αρχών και αξιών στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας, με σκοπό τη χειραφέτηση των μαζών από πολιτικοοικονομικά κέντρα. Με κατάλληλες συνθήκες (υπερσυγκέντρωση στις πόλεις) που ευνοούν τις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές παθήσεις, οδήγησαν τα άτομα στον εγωκεντρισμό, την επιθετικότητα και την μοναξιά. Αξίες όπως αλληλεγγύη,  καθήκον, αξιοκρατία, αυτοθυσία κ.ά. εξοστρακίστηκαν. Ως υποκατάστατο προώθησαν την υπερκατανάλωση και ακύρωσαν κάθε έννοια αποταμίευσης ώστε να αιχμαλωτίσουν τον κόσμο στις τράπεζες και στα διεθνή κέντρα τοκογλυφίας που τις ελέγχουν.

Υπονόμευσαν την οικογένεια προβάλλοντας το πρότυπο της χειραφετημένης και απελευθερωμένης γυναίκας. Την οδήγησαν σε μια εντατικοποίηση πολλαπλών ρόλων για να την εκμεταλλευθούν οικονομικά (εργασία, διαφήμιση, θεάματα, trafficking κλπ). Σύμφωνα με τη φύση της θα έπρεπε να επιλέγει ήπιες δραστηριότητες αντί να εκτίθεται στην αρένα του ανταγωνισμού. Η «απουσία» της μάνας οδηγεί συχνά τα ελληνόπουλα σε ψυχικές διαταραχές. Αναζητώντας διέξοδο έγιναν πρωταθλητές στην παχυσαρκία αγνοώντας την κρητική διατροφή. Η νεολαία έγινε εύκολη λεία ως καταναλωτικό δυναμικό. Στη χώρα του φωτός καθιερώθηκε η νυχτερινή ζωή με κύρια στοιχεία την διαφθορά της νεολαίας, την υπονόμευση της εκπαίδευσης και την σπατάλη ενέργειας. Κατασκεύασαν το πρότυπο του παθητικοποιημένου πολίτη που η ζωή του αλλοτριώνεται μέσα από στημένα σήριαλ, αντί ο ίδιος να συμμετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου του, που παρακολουθεί αγώνες αντί ο ίδιος να αθλείται, που ακούει τραγουδιστές αντί ο ίδιος να τραγουδά.

Για να προωθήσουν την πολυπολιτισμικότητα προβάλλουν το ιδεολόγημα  για την  «παγκόσμια κοινωνία πολιτών» λέγοντας ότι η συνύπαρξη με το «διαφορετικό» βοηθά στην ανταλλαγή πολιτιστικών αγαθών. Π.χ. εάν η κόρη μου δεκατριών ετών κάθεται στο ίδιο θρανίο με μία συνομήλικη μουσουλμάνα ή ρομά θα μπορεί να ωφεληθεί πολιτιστικά από τα έθιμα του θρησκευτικού αυτομαστιγώματος ή τους πρόωρους εφηβικούς γάμους!!! Ο πραγματικός στόχος τους είναι η αποκοπή μας από της αρχές και αξίες της παράδοσής μας και η πολιτιστική μας ισοπέδωση προς τα κάτω ώστε να υπονομεύσουν την κοινωνική συνοχή μέσω της ισλαμοποίησης. Το Ισλάμ όμως δεν αποδέχεται την πολυπολιτισμικότητα και κάθε τι το «διαφορετικό» θεωρείται εχθρικό. Αντίθετα εδώ όποιος υπερασπίζεται τη δική μας παράδοση βαφτίζεται εθνικιστής, ρατσιστής, σωβινιστής κ.α. Περιφρονούν τα ιστορικά στοιχεία, καίνε σημαίες και βιβλία και εκμεταλλεύονται πολιτικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως η νεολαία και οι μετανάστες. Η στάση αυτή που ενοχοποιεί κάθε έκφραση εθνικής συνείδησης είναι  μία βάναυση συμπεριφορά σε βάρος του λαού μας. Με αυτές τις μεθόδους καλλιεργήθηκε στο λαό μία εθνο-φοβία η οποία δεν συναντάται σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Έχουμε εθνο-φοβία σε μια χώρα η οποία υπήρξε το λίκνο του πολιτισμού και όπου συνέβη η μεγαλύτερη συσσώρευση  ανθρώπινης σοφίας, από τους αρχαίους Έλληνες μέχρι και τους Πατέρες της εκκλησίας.