ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ

APOKRYFISMOS

Παπαδημητρίου Απόστολος

 

            Αφορμή για τη σύνταξη του άρθρου στάθηκε ένα κείμενο που έλαβα μέσω του διαδικτύου. Στο κείμενο απομυθοποιείται ο δυτικός ορθολογισμός, ο οποίος, υποτίθεται, ότι διδάσκεται ως «ευαγγέλιο» στα πανεπιστήμια, στους «ναούς» της λογικής, η οποία σάρωσε κατά την εποχή του «διαφωτισμού» όλες τις προλήψεις και δεισιδαιμονίες του Μεσαίωνα. Οι οπαδοί του υλιστικού «διαφωτισμού» εξυπονοούν ως δεισιδαιμονία την πίστη στον Θεό!

            Ο λόγος για τα μεγάλα πανεπιστήμια, στα οποία φοιτούν επίλεκτοι σπουδαστές απ’ όλον τον κόσμο. Πολλοί από τους αποφοίτους των πανεπιστημίων αυτών θα αναδειχθούν διαπρεπείς πολιτικοί και οικονομολόγοι, ως επιλεγμένοι από το σύστημα, το οποίο στη συνέχεια θα υπηρετήσουν με «ζήλο»! Άλλοι πάλι θα διαπρέψουν σε ερευνητικούς τομείς, με τη χρηματοδότηση του συστήματος και υπό τις εντολές αυτού, και θα δρέψουν δάφνες επιστημονικής καταξίωσης. Τι κρύβεται όμως πίσω από τη βιτρίνα; Είναι όλα όμορφα και λογικά (αντί του αγγελικά) πλασμένα;

            Στα πανεπιστήμια αυτά έχουν από ετών σχηματιστεί μυστικές λέσχες. Στο γαλλικό περιοδικό “Nouvel observateur” (12.10.2013) δημοσιεύεται έρευνα με τίτλο «Πίσω από τις μυστικές θύρες του Harvard”. Το πασίγνωστο πανεπιστήμιο καυχάται για τους αποφοίτους του, εκ των οποίων 44 τιμήθηκαν με το βραβείο Nobel, 46 με το βραβείο Pulitzer και 8 εχρημάτισαν πρόεδροι των Η.Π.Α. Στην έρευνα γίνεται αναφορά και σε βιβλίο που εξέδωσε Γαλλίδα κοινωνιολόγος με τίτλο «Το κρυμμένο πρόσωπο του Harvard». Εκεί προβάλλονται ο εκλεκτισμός, οι δοκιμασίες και οι μυστικές τελετουργίες, που «ανθίζουν» στο εν λόγω πανεπιστήμιο, αλλά όχι μόνο σ’ αυτό. Μυστικές εταιρείες επιλέγουν μεταξύ των επιλέκτων τους «εκλεκτότερους»! Οι φοιτητές γνωρίζουν την ύπαρξη κλειστών λεσχών, δεν γίνονται όμως όλοι μέλη αυτών. Γνωρίζουν ότι το κλίμα που επικρατεί σ’ αυτές είναι μυστικιστικό – εσωτεριστικό. Στο πανεπιστήμιο Yale, διαπρεπές επίσης, η λέσχη φέρει την ονομασία “ Skull and Bones” (κρανίο και οστά). Ο τίτλος είναι αρκετός να μας μεταφέρει όχι στον σκοτεινό Μεσαίωνα, αλλά στα άδυτα της μαγείας και του σατανισμού. Μέλη αυτής υπήρξαν οι Τζώρτζ Μπους και Τζών Κέρρυ! 

            Οι λέσχες λειτουργούν υπό άκρα μυστικότητα. Ο κατάλογος των μελών είναι θεωρητικά απόρρητος. Τα υποψήφια μέλη υφίστανται δοκιμασίες όχι επί γνωστικών αντικειμένων και αυτό είναι το άκρως εντυπωσιακό! Υπόκεινται σε μυητικά τελετουργικά. Όλα αυτά «μυρίζουν» προφανώς μασονία! Στο  Harvard μόλις το 1,5% των φοιτητών εισέρχεται στη μυστική λέσχη. Συνήθως προέρχονται από τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα της «κληρονομικής δημοκρατίας»! Υπάρχουν χορηγοί των λεσχών, ώστε αυτές να διαθέτουν άφθονο χρήμα προς χάρη των μελών τους. Η διοίκηση των πανεπιστημίων εποπτεύει, μέσω επιτροπής, τις κλειστές λέσχες, συνεπώς κλειστή λέσχη είναι και η ίδια στο κάθε «ανοικτό» και «δημοκρατικό» αμερικανικό πανεπιστήμιο. Έτσι εξηγείται η ενορχηστρωμένη φιλοϊσραηλινή πολιτική των αμερικανικών πανεπιστημίων, τα οποία θέτουν αμέσως εκτός «παιχνιδιού» τον όποιο τολμήσει να εκφράσει άποψη κατά του φασιστικού Ισραήλ και της επιθετικής εξωτερικής πολιτικής των Η.Π.Α. Σπάνια εξαίρεση ίσως αποτελεί ο Νόαμ Τσόμσκυ, ο οποίος, αν και εβραϊκής καταγωγής, διασώζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με την θαυμαστή ελευθερία του λόγου που τον διακρίνει. Φυσικά απαγορευμένη στα πανεπιστήμια αυτά είναι και η ομολογία χριστιανικής πίστεως. 

            Εύλογο είναι να αναρωτηθεί κάποιος. Είναι το ενδιαφέρον για τον αποκρυφισμό ή το πάθος για ανέλιξη που οδηγεί τους εκκολαπτόμενους ηγέτες να εισέλθουν στις λέσχες αυτού του τύπου; Ας μη σπεύσουμε να δεχθούμε αποκλειστικά και μόνο το δεύτερο. Ο αποκρυφισμός κατακτά έδαφος με ραγδαίους ρυθμούς. Ο υλισμός του 19ου αιώνα γέννησε τον μηδενισμό κατά τον 20ο. Στα τέλη αυτού είχαμε πλέον έκδηλη τη στροφή προς το μεταφυσικό, καθώς «ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος»! Και καθώς ο «ορθολογισμός» της Δύσης έχει ποινικοποιήσει την πίστη προς τον Θεό, η διψασμένη ψυχή καταφεύγει σε υποκατάστατα της. Αναφέρουμε συγκεκριμένα την αστρολογία, την οποία η άνευρη, αν όχι υποταγμένη επιστημονική κοινότητα αποφεύγει να καταγγείλει! Και δεν απασχολεί η κίνηση των άστρων μόνο τις «γυναικούλες», όπως διατείνονται κάποιοι. Ακόμη και «σοβαρά» περιοδικά και «σοβαρές» και «προοδευτικές» εφημερίδες έχουν στήλη ωροσκοπίου. Δεν λησμονώ ολοσέλιδη διαφήμιση διαμέσου (μέντιουμ στα ελληνικά) των Αθηνών σε «προοδευτική» εφημερίδα. Τόνιζε σ’ αυτήν ότι διαπρεπείς πολιτικοί, καλλιτέχνες και επιστήμονες έχουν τον προσωπικό τους αστρολόγο και λαμβάνουν καθημερινά το προσωπικό τους ωροσκόπιο! Καλλιτέχνες και πολιτικοί είναι ινδάλματα του σύγχρονου κόσμου. Οι πρώτοι αιχμαλωτίζουν τους νέους και απονευρώνουν την επαναστατικότητά τους. Οι δεύτεροι διακυβεύουν, μέσω των ωροσκοπίων, τις τύχες του λαών, επί των οποίων ασκούν εξουσία! Τέλος οι επιστήμονες κατεξευτελίζουν την επιστήμη, την οποία, υποτίθεται, υπηρετούν. Μεταξύ των αναφερομένων είναι ο διαπρεπής Γάλλος βιολόγος François Jacob, τιμημένος με το βραβείο Nobel και συγγραφέας πολυσελίδου βιβλίου, στο οποίο υμνεί τον «επιστημονικό» υλισμό! Δεν αντιλαμβάνεται άραγε ότι αυτοαναιρείται και εξευτελίζεται με το να προσφεύγει σε αστρολόγους;

            Δεν θέλουμε πάντως να παραβλέψουμε και το πάθος για τιμές, δόξα και χρήμα. Αυτά πολλούς οδήγησαν στο να πουλήσουν την ψυχή τους στον διάβολο, στην ύπαρξη του οποίου, υποτίθεται, δεν πιστεύουν. Το κακό όμως δεν σταματά εκεί. Όλοι αυτοί χωρίς ενοχλητικές τύψεις συνειδήσεως πουλούν στη συνέχεια τους λαούς και την ανθρωπότητα. Καλλιτέχνες ολοένα και πιο προκλητικά προβάλλουν μέσα από την τέχνη τους τον σατανισμό! Πολιτικοί εκποιούν τις πατρίδες τους στα οικονομικά συγκροτήματα, τα οποία ελέγχουν και χρηματοδοτούν τα «μεγάλα» πανεπιστήμια! Επιστήμονες πειραματίζονται «αξιοποιούντες» τα κονδύλια, τα οποία οι πλουτοκράτες αφαίμαξαν από τους λαούς, σε έρευνες, που θέτουν πλέον σε άμεσο κίνδυνο το ανθρώπινο είδος!

            Πολλοί προοδευτικοί, πολέμιοι δήθεν του συστήματος της πλουτοκρατίας, αδιαφορούν για τα συμβαίνοντα, συντονίζονται με τους δήθεν πολέμιους της «συνομωσιολογίας», τα παπαγαλάκια δηλαδή του συστήματος, και εξακολουθούν να πολεμούν με πάθος την πίστη των ανθρώπων στον Θεό! Και όσοι απόμειναν ακόμη πιστοί στον Θεό τρέμουν τον ίσκιο τους και λουφάζουν! Κι ύστερα διερωτώμαστε, γιατί πάνε έτσι τα πράγματα του κόσμου.