ΝΟΡΒΗΓΙΑ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΣΕ ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΣΤΑΥΡΟ!‏

NORWAY

 

Η Siv Kristin Sællmann, υποχρεώθηκε να μην εκφωνεί ειδήσεις φορώντας το χριστιανικό σύμβολο έπειτα από διαμαρτυρίες οργισμένων τηλεθεατών

Η Siv Kristin Sællmann, παρουσιάστρια του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού NRK στη νότια  Νορβηγία, τον προηγούμενο μήνα παρουσιάστηκε αρκετές φορές live φορώντας ένα σταυρό διακοσμημένο με μαύρα διαμάντια.

Οι εμφανίσεις της αυτές ενόχλησαν κάποιους από τους τηλεθεατές του σταθμού οι οποίοι εξοργισμένοι τηλεφώνησαν στον επικεφαλής του σταθμού Anders Sårheim ζητώντας του να απαγορεύσει στην παρουσιάστρια να φορά το σταυρό ενώ λέει τις ειδήσεις.

Μετά τις διαμαρτυρίες, ο επικεφαλής του σταθμού έδωσε εντολή στην Siv Kristin Sællmann να μην ξαναφορέσει τον σταυρό κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των ειδήσεων.

«Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι κάποιοι άνθρωποι εκεί έξω μπορούν να τηλεφωνούν και να λένε στο αφεντικό μου τι μπορώ και τι δεν μπορώ να φοράω», είπε η ίδια η Sællmann.

 
Ο νορβηγός πολιτικός της δεξιάς πτέρυγας Vidar Kleppe διερωτήθηκε πως ένας τόσο μικρός σταυρός μπορεί να είναι “τόσο μεγάλος και προκλητικός” για την Νορβηγική Κρατική Τηλεόραση όταν την ίδια στιγμή επιτρέπεται στους μουσουλμάνους Νορβηγούς στρατιώτες να φορούν τουρμπάνια.  Ωστόσο ο επικεφαλής του ειδησεογραφικού τμήματος της Νορβηγικής Κρατικής Τηλεόρασης υπερασπίστηκε την απαγόρευση αναφέροντας ότι “οι τηλεπαρουσιαστές οφείλουν να εμφανίζονται ουδέτεροι”.
 
 
Σχόλιο της Εν. Ρωμηοσύνης
Το παραπάνω περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων που φανερώνουν ξεκάθαρα την υλοποίηση – σε παγκόσμιο επίπεδο – ενός σχεδίου δίωξης του Χριστιανισμού. Έχουμε μιλήσει για αυτό το σχέδιο και παλιότερα ( εδώ). Νομίζουμε ότι το πιο σημαντικό στην είδηση αυτή είναι η στάση των ανθρώπων. Είναι σίγουρο ότι οι πολλοί -πλην όμως σιωπηλοί- Νορβηγοί δυσαρεστήθηκαν από την απαγόρευση. Αυτό όμως που τελικά μέτρησε ήταν τα τηλέφωνα των οργισμένων που ενοχλούνταν από τον σταυρό έστω και αν ήταν λίγα.  Οι καιροί που ζούμε, ζητούν ομολογία πίστεως και όχι παθητική στάση. Ας υψώσουμε τις φωνές μας τώρα για να μη χρειαστεί να δώσουμε το αίμα μας και το αίμα των παιδιών μας αργότερα…