Η Κίνα προτείνει παγκόσμιο σύστημα με κωδικούς QR με στόχο την «απελευθέρωση» των ταξιδιών

Σχόλιο ID-ont: Η χωρα απο την οποια ξεκινησε το προβλημα, ειναι στην “ευχαριστη” θεση να μας προτεινει και την “λυση”.

Η χωρα στην οποια ανθουν τα στρατοπεδα συγκεντρωσης των Ουιγουρων για τον “μετασχηματισμο” των αποψεων τους (βλ. ΕΔΩ), η χωρα στην οποια καθε πολιτης βαθμολογειται απο το καθεστως για την προσωπικη του ζωη του (βλ. ΕΔΩ), αυτη η χωρα, προτεινει τα συστηματα που εφαρμοζει η ιδια (βλ. ΕΔΩ), να εφαρμοστουν παγκοσμιως, ως “λυση” στο προβλημα του κορονοϊου.

Εαν δεν ηταν τραγικο, σιγουρα θα το ακουγαμε ως ανεκδοτο. Δυστυχως ομως οι Δυτικες Κυβερνησεις καλοσκεφτονται αυτες τις προτασεις. Εταιρειες Πληροφορικης ετοιμαζουν “λυσεις” κι αν δεν υπαρξει η καταλληλη αντιδραση, θα γινει η αρχη με το υγειονομικο διαβατηριο… Κι αν γινει η αρχη τα επομενα βηματα ειναι πανευκολα.

Δικαιολογημενα λοιπον βλεπουμε να χαρακτηριζονται αυτα τα διαβατηρια, ως “Διαβατηρια Υποδουλωσης” (βλ. ΕΔΩ).

 

Οι κωδικοί QR με στοιχεία για την κατάσταση της υγείας των ανθρώπων χρησιμοποιούνται ευρέως στην Κίνα εδώ και μήνες

Ο Σι Τζινπίνγκ πρότεινε στη χρήση ενός παγκόσμιου συστήματος με κωδικούς QR προκειμένου να καταστεί ξανά δυνατή η μετακίνηση των ανθρώπων από χώρα σε χώρα, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μιλώντας στην εικονική σύνοδο G20 το βράδυ της Παρασκευής, ο Κινέζος πρόεδρος υποστήριξε ότι ένας παγκόσμιος μηχανισμός που θα περιλάμβανε την αμοιβαία αναγνώριση πιστοποιητικών υγείας, συμπεριλαμβανομένων αποτελεσμάτων τεστ νουκλεϊκού οξέος, με τη μορφή κωδικών QR, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ώστε να μπορούν πολίτες μιας χώρας να ταξιδέψουν σε μια άλλη.

«Ελπίζουμε περισσότερες χώρες να ενταχθούν σε αυτόν τον μηχανισμό. Πρέπει να υπάρξει περαιτέρω ενιαιοποίηση πολιτικών και να δημιουργηθούν fast track διαδικασίες για τη διευκόλυνση και την εξομάλυνση των μετακινήσεων», είπε ο Κινέζος πρόεδρος σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua. Η ιδέα αυτή, σύμφωνα με την South China Morning Post εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προτάσεων της Κίνας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο Σι επανέλαβε επίσης εχθές ότι η Κίνα είναι διατεθειμένη να μοιραστεί τα εμβόλιά της με τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι κωδικοί QR όπως αναφέρει το δημοσίευμα είναι barcode που περιέχουν πληροφορίες οι οποίες μπορούν να σαρωθούν και να διαβαστούν από smartphone. Στην Κίνα η χρήση κωδικών QR κινητών τηλεφώνων ως αποδεικτικά υγείας ή «αρχεία καταγραφής» μετακινήσεων είναι υποχρεωτική σε ορισμένες περιπτώσεις από τον Φεβρουάριο. Ο πράσινος κωδικός QR σημαίνει ότι ο κάτοχος είναι υγιής και μπορεί να ταξιδέψει, ενώ ο κίτρινος ή κόκκινος σημαίνει ότι πρέπει να μπει σε καραντίνα.

Παρόλο που οι κωδικοί χρησιμοποιούνται ευρέως στην Κίνα, δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσον άλλες χώρες θα ήθελαν ή θα μπορούσαν να ενταχθούν σε ένα τέτοιο σύστημα εξέτασης και ιχνηλάτησης ανθρώπων, συμπληρώνει η SCMP.

 

Πηγή: South China Morning PostΠρώτο Θέμα

ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ