ΕΓΚΩΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ

      Το εγκώμιο του Ελληνισμού της Μελβούρνης πλέκει σε χριστουγεννιάτικο μήνυμα του προς την ομογένεια ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτώριας, Τεντ Μπέιλιου, που, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Η ελληνική παροικία της Βικτώριας παίζει σημαντικότατο ρόλο στην Πολιτεία μας καθώς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολυπολιτισμικής μας κοινωνίας για πάνω από έναν αιώνα.

      Η μετανάστευση από την Ελλάδα έφερε στην Πολιτεία μας ανθρώπους ιδιαίτερα πετυχημένους σε όλους τους τομείς. Στις επιχειρήσεις, στην πολιτική, τις επιστήμες, τις τέχνες και στον ακαδημαϊκό χώρο. Διατήρησαν άσβεστη την ελληνική φλόγα στη Μελβούρνη, τη μεγαλύτερη ελληνόφωνη πόλη στον κόσμο, εκτός Ελλάδας.

      Στην πραγματικότητα, οι ελληνικής καταγωγής κάτοικοι της Βικτώριας υπήρξαν πρωτοπόροι στην καθιέρωση του πολυπολιτισμού στη Βικτώρια.

      Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της Βικτώριας είναι η πολιτιστική, γλωσσική και θρησκευτική ποικιλομορφία της. Πολυγλωσσικοί δημοσιογραφικοί οργανισμοί, όπως ο «Νέος Κόσμος», συμβάλλουν καθοριστικά στην προβολή μιας κοινά αποδεκτής πολιτικής κοινωνικής αρμονίας μεταξύ των διαφορετικών πολιτιστικών και θρησκευτικών ομάδων που ζουν στην πολιτεία μας και της δίνουν μια εντυπωσιακή και πλούσια ποικιλομορφία.

    Αν και προερχόμενοι από διαφορετικό περιβάλλον έχουν κοινές αξίας και καθώς ο Νέος Χρόνος ξεκινά πρέπει να τιμήσουμε αυτές τις αξίας της αλληλεγγύης, του σεβασμού, της ανεκτικότητας και της φιλίας. Να τους τιμήσουμε και να τους γιορτάσουμε με τις οικογένειές μας, τους φίλους μας, τις κοινότητές μας.

    Εκ μέρους της κυβέρνησης Συνασπισμού της Βικτώριας εύχομαι σε κάθε κάτοικο της πολιτείας, ελληνικής καταγωγής τα καλύτερα για τη γιορτινή περίοδο και σε όλη την ελληνική παροικία τις καλύτερες ευχές μου για τις γιορτές και το 2013 να είναι για όλους χαρούμενο, δημιουργικό και πάνω όλα ασφαλέστατο».

      Ο αντιπρόεδρος της Αυστραλιανής Βουλής, Στιβ Γεωργανάς, στο δικό του μήνυμα αναφέρει πως το 2013 ήταν μια πετυχημένη χρονιά για την ομογένεια με την ανακοίνωση για την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-Αυστραλίας για τουριστική βίζα και την ένταξη της ελληνικής στο εθνικό σύστημα γλωσσών καθώς και για τη δημιουργία Ελληνικής Κυβερνητικής Υπουργικής Συμβουλευτικής Επιτροπής.

      «Μπορούμε και θα πετύχουμε πολλά περισσότερα» λέει ο κ. Γεωργανάς και εύχεται σε όλους Καλές Γιορτές. (ΑΠΕ – ΜΠΕ, protothema)