Βίντεο Αναχαίτισης Τουρκικού F-16 απο Ελληνικό Mirage-2000 5 στο Αιγαίο. Αναφορά σε Ιταλικά και Τουρκικά Μέσα.

ΣΧΟΛΙΟ : Η εικόνα βέβαια είναι συνηθισμένη για τους Έλληνες Χειριστές και το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας,  οι οποίοι αντιμετωπίζουν  ανάλογα την Τουρκική προκλητικότητα  καθημερινά. Για όλους τους υπόλοιπους είναι ένα δείγμα του καθημερινού ακήρυχτου πολέμου που μαίνεται στο Αιγαίο έναντι στην προκλητικότητα του Τουρκικού Καθεστώτος.

 

    Μία από τις τακτικές, σχεδόν καθημερινές, ριψοκίνδυνες εικονικές αερομαχίες στο Αιγαίο μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών αποτυπώνεται σε βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σε αυτό απεικονίζεται το «κυνηγητό» εντός ελληνικού εναέριου χώρου, στο Κεντρικό Αιγαίο, την Κυριακή, ημέρα που άλλα τουρκικά F-16 παρενοχλούσαν τον ΥΠΕΘΑ, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, κάτι που η Τουρκία διαψεύδει.

     Σε πρώτο πλάνο, στο βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr, εμφανίζεται τουρκικό F-16, που εισήλθε στο FIR  Αθηνών χωρίς άδεια, να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το στόχαστρο ελληνικού μαχητικού Mirage.

Ο Έλληνας χειριστής που αναχαιτίζει τον Τούρκο ακούγεται να λέει «τον έχω, τον έγραψα και σε κασέτα!».

Ταυτόχρονα, βάζει το τουρκικό F-16 σε παραμέτρους βολής και λοκάρει τον Τούρκο χειριστή του F-16.

Η τουρκική Yeni Akit σε δακρύβρεχτο τόνο αναφέρει σε άρθρο της : “Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ισχυρισμό που κλιμακώνει την ένταση, πιλότοι ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών Mirage, κλείδωσαν αεροσκάφη F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Η Ελλάδα δημοσίευσε βίντεο με τις στιγμές-σκάνδαλο σχετικά με τους ισχυρισμούς της. O Έλληνας πιλότος μιλώντας στον άλλο πιλότο του Μιράζ, αναφέρει πως έχει κλειδώσει το τουρκικό αεροσκάφος λέγοντας πως ” Τον έχω. Είναι στο στόχαστρο μου”.

 

    Ιταλικό δημοσίευμα στην Ιταλική ιστοσελίδα https://www.itamilradar.com/ αναφέρει μεταξύ άλλων : «Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν βίντεο που δείχνει αερομαχία μεταξύ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με Mirage 2000-5EG Mk.II  της 332ης Μοίρας που απογειώθηκε από την αεροπορική βάση της Σκύρου και ενός Lockheed Martin F-16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από το κεντρικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με πηγές  στις 3 Μαΐου δύο τουρκικά F-16 παρενόχλησαν στρατιωτικό ελικόπτεο NH-90 που μετέφερε τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο πάνω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου Οινούσσες και Αγαθονήσι.

Δύο Mirage 2000EG της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν από τη Σκύρο για να αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη. Το βίντεο αναφέρεται σε αυτό το επεισόδιο», γράφει το ιταλικό δημοσίευμα.

 

 

    Ενώ τούρκικο δημοσίευμα απο την τουρκική ιστοσελίδα https://www.sondakika.com/ σημειώνει λιγόλογα:

«Η Ελλάδα ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι οι τουρκικά F-16 μπήκαν σε αντιπαράθεση, επειδή παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και ότι τα ελληνικά αεροσκάφη κλείδωσαν τα τουρκικά αεροσκάφη. Κυκλοφόρησαν επίσης ένα βίντεο για αυτές τις στιγμές», γράφει και παρουσιάζει το βίντεο.

 

 

 

ΠΗΓΕΣ :

https://www.echedoros-a.gr/2020/05/blog-post_29.html#more

https://www.naftemporiki.gr/story/1595976/binteo-eikoniki-aeromaxia-sto-aigaio-elliniko-mirage-anaxaitizei-tourkiko-f-16

https://infognomonpolitics.gr/2020/05