ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΠΡΟΣΥΛHΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ

Ακόμα μια φορά διαμοιράζεται μαζί με την Εφημερίδα FREE SUNDAY  του κ. Κύρτσου  το παραπλανητικό βιβλιαράκι της Σαηεντολογίας με τον τίτλο «Ο δρόμος για την ΕΥΤΥΧΙΑ».

 Παρά τις αντιδράσεις φορέων και προσώπων η προπαγάνδα αυτής της επικίνδυνης  οργάνωσης συνεχίζεται. Μάλλον είναι…. «πολλά τα λεφτά». Και μιλάμε για αθέμιτο προσηλυτισμό , ο οποίος καταδικάζεται από την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία διότι:

 

 1. Δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη «Σαηεντολογία» (Οργάνωση που είναι καταδικασμένη από το Εφετείο στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες της Ευρώπης).

 

 2. Στο οπισθόφυλλο μιλάει για ένα «μη θρησκευτικό κώδικα ηθών που έχει γραφεί από τον Λ. Ρον Χάμπαρτ (ιδρυτή και Γκουρού της Σαηεντολογίας) και δεν αποτελεί μέρος κανενός θρησκευτικού δόγματος». Αποκρύβει και πάλι την πραγματική ταυτότητα της οργάνωσης η οποία παρουσιάζεται στην Αμερική και στην Ευρώπη ως «Εκκλησία της Σαηεντολογίας» με θρησκευτική δομή και δόγματα.

 

3. Παραπλανεί συνειδητά τους αναγνώστες αφού στο εξώφυλλο παρουσιάζει την εικόνα ενός αιγαιοπελαγίτικου νησιού  και σε πρώτο πλάνο ένα Ορθόδοξο ναό.

 

Ερευνητές και πρώην μέλη της οργάνωσης μιλούν για μια καλοστημένη «μηχανή» που απομυζά τα μέλη της οικονομικά και ηθικά ενώ εξουσιάζει απόλυτα την προσωπική τους ζωή και σκέψη. Στην Ελλάδα μετά από την “εισβολή” του Εισαγγελέα στο κέντρο της Οργάνωσης (ΚΕΦΕ- όταν το Εφετείο έκλεισε το ΚΕΦΕ η οργάνωση παρουσιάστηκε πλέον με τον πραγματικό της τίτλο ως “Εκκλησία της Σαηεντολογίας”), αποκαλύφθηκε ένα τεράστιο αρχείο κατασκοπείας σημαντικών προσώπων της δημόσιας ζωής.

 

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο εφημερίδες με μεγάλη κυκλοφορία να χρησιμοποιούνται ως όργανα προπαγάνδας τέτοιων επικίνδυνων οργανώσεων ακόμη και επ’ αμοιβή.