Μένουμε Άνθρωποι (Μέρος τρίτο)

«Η έκτρωση ως  γεωπολιτική στρατηγική αναφέρεται 12 φορές στο απόρρητο  έγγραφο και αναφέρεται επίσης ότι σε καμμία χώρα η μείωση του πληθυσμού δεν έγινε χωρίς εκτρώσεις».

 

Του Άλκη Τζαφέρου 

«Το σώμα μου, μου ανήκει» έλεγε μια αφίσα που εκδόθηκε σαν αντίδραση στην προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για την δολοφονία χιλιάδων εμβρύων μέσω της άμβλωσης.  Φυσικά όσοι έφτιαξαν αυτή την αφίσα και όσοι την κοινοποιούσαν πίστευαν ότι υπερασπίζονται ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Σε καμμία περίπτωση δεν υποψιάζονται ότι πιθανόν να εξυπηρετούν μια πολιτική που κρύβει πίσω της μια τεράστια ασπλαχνία. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπενθυμίσουμε  ότι η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα και έχει ως σκοπό την αποκάλυψη της αλήθειας. Όταν ασκεί το λειτούργημά της αυτό δεν είναι «συνωμοσιολογία» αλλά αληθινή δημοσιογραφία.

 

Η αναφορά του Κίσσινγκερ

To ζήτημα ελέγχου του «υπερπληθυσμού» που ακούγεται συχνά αυτές τις μέρες δεν είναι καινούργιο. Αναπτύχθηκε τον 19ο αιώνα από τον Άγγλο οικονομολόγο Τόμας Μάλθους και βρήκε αμέσως ως θερμούς υποστηρικτές τους υλιστές  δαρβινιστές. Στον 20ο αιώνα με υπέρμαχους τους αμερικανούς και Άγγλους επιστήμονες που ανέπτυξαν μια δήθεν «ευγονική» πολιτική οι πεποιθήσεις αυτές διαδόθηκαν σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.  Στα χρόνια του Ναζισμού ο κόσμος έμεινε άφωνος εμπρός στην συστηματική εφαρμογή της αμερικάνικης «ευγονικής» από τα εργαστήρια του Χίτλερ.  

Γιατί υπάρχει αυτή η εμμονή με τον έλεγχο του πληθυσμού;

Ας δούμε ένα απόρρητο κείμενο που εκπονήθηκε τον Νοέμβριο του 1974 στις Η.Π.Α. με τη συνεργασία της C.I.A., της USAID και των Υπουργείων Άμυνας και Γεωργίας. Συντονιστής της έρευνας; Ο Χέρνυ Κίσσινγκερ.

Η Μελέτη αυτή αναφέρεται ως  «Εθνική Μελέτη υπ΄ αριθμόν 200» με τίτλο: Eπιπτώσεις της Αύξησης του Παγκόσμιου Πληθυσμού στην Ασφάλεια των Η.Π.Α. και τα υπερπόντια συμφέροντά τους. Εν συντομία σήμερα αναφέρεται ως “Τhe Kissinger report”.

Η μελέτη αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η οικονομία των Η.Π.Α. χρειάζεται μεγάλες και αυξανόμενες ποσότητες ορυκτού πλούτου (και καυσίμων) από το εξωτερικό και ιδιαίτερα από τις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες. Συνεπώς οι Η.Π.Α. οφείλουν να εξασφαλίσουν την  πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στις προμηθεύτριες χώρες. Η αύξηση του πληθυσμού θα δημιουργήσει πιέσεις προς συνεργάτες τους στις τοπικές κυβερνήσεις. Πολυάριθμοι νέοι άνθρωποι θα ζητήσουν το μερίδιό τους στη ζωή, σε τροφή και αγαθά. Αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την παραγωγή και την ευημερία στις Η.Π.Α. Οι νέοι άνθρωποι μπορεί να πειστούν πιο εύκολα να επιτεθούν στους «ιμπεριαλιστές» που βρίσκονται στη χώρα τους καθώς και στις πολυεθνικές εταιρείες. (Сhapter V, “Implications of Population Pressures for National Security“]. Συνεπώς οποιαδήποτε μέτρα μείωσης του πληθυσμού μέσω της μείωσης των γεννήσεων θα χαλαρώσουν αυτή την πίεση και θα βοηθήσουν στην σταθερότητα.

Η μελέτη συνεχίζει αναφέροντας ότι το αληθινό πρόβλημα της προμήθειας υλικών βρίσκεται όχι στο επίπεδο της φυσικής επάρκειας αλλά σε πολιτικοοικονομικά ζητήματα.

 

Πώς θα γίνει η μείωση του πληθυσμού

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Η.Π.Α. και η Ευρώπη είχαν ήδη μπει σε φάση μείωσης του ρυθμού γεννήσεων  με διάφορα μέτρα, αλλά κυρίως μέσα από την αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών με την διάδοση ενός υλιστικού εγωιστικού και ατομοκεντρικού τρόπου ζωής χωρίς αναφορά στην Θεία Πρόνοια.

Αναφέρεται επίσης ότι χρειάζεται προσοχή να μη φανεί στις αναπτυσσόμενες χώρες ότι η πολιτική μείωσης του πληθυσμού προέρχεται από τις ΗΠΑ αλλά ηγέτες του τρίτου κόσμου πρέπει να τις προωθήσουν υποστηρίζοντας  ότι προωθούν το κοινό συμφέρον. Τούτο μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την υιοθέτηση πολιτικών οικογενειακού προγραμματισμού, στείρωσης και αντισύλληψης παρέχοντας στις χώρες οικονομικά κίνητρα για να θεσπίσουν αυτές τις πολιτικές. Στο κέντρο τους θα βρίσκεται η διαπαιδαγώγηση των παιδιών με τις αξίες που προωθούν την μείωση του πληθυσμού (endoctrination).

Επίσης, οι κυβερνήσεις θα γίνουν πιο συνεργάσιμες  αν τους ξεκαθαριστεί ότι δεν θα λάβουν βοήθεια για την διατροφή και την αντιμετώπιση καταστροφών εκτός αν εφαρμόσουν προγράμματα ελέγχου του πληθυσμού.

Tέλος, πολλές από τις ενέργειες αυτές θα πρέπει να περάσουν μέσα από διεθνείς οργανισμούς όπως the Pathfinder Fund, η International Planned Parenthood Foundation (IPPF) and το  Population Council.

Η έκτρωση ως  γεωπολιτική στρατηγική αναφέρεται 12 φορές στο έγγραφο και αναφέρεται επίσης ότι σε καμμία χώρα η μείωση του πληθυσμού δεν έγινε χωρίς εκτρώσεις.

Οι σχετικές πληροφορίες βρίσκονται  στη Wikipedia με τίτλο: National Security Study Memorandum 200.

 

Επίλογος

Σήμερα όσοι εναντιώνονται στον έλεγχο του πληθυσμού αυξάνονται κάθε μέσα σε όλες τις χώρες και κυρίως μέσα στις ίδιες της Η.Π.Α.. Το δικαίωμα των ανθρώπων στην δημιουργία οικογένειας προβάλλεται ως ένα θεμελιώδες δικαίωμα και προτείνονται μέτρα για την προστασία και την στήριξη της οικογένειας. Ας μην ξεχνάμε ότι η οικογένεια με τους δεσμούς αγάπης που μπορεί να αναπτύξει είναι μια βασική συνιστώσα της ανθρώπινης υπόστασης.

Με άλλα λόγια: Υποστηρίζουμε την ζωή! Μένουμε άνθρωποι!

 

Πηγές- σημειώσεις:

  1. National Security Study Memorandum 200: Implications of Worldwide Population Growth for U.S. Security and Overseas Interests (NSSM200) was completed on December 10, 1974 by the United States National Security Council under the direction of Henry Kissinger.
  2. https://www.hli.org/resources/exposing-the-global-population-control/
  3. “We must take care that our activities should not give the appearance to the LDCs of an industrialized country policy directed against the LDCs. Caution must be taken that in any approaches in this field we support in the LDCs are ones we can support within this country. “Third World” leaders should be in the forefront and obtain the credit for successful programs. In this context it is important to demonstrate to LDC leaders that such family planning programs have worked and can work within a reasonable period of time.” [Chapter I, “World Demographic Trends”]

 

Διαβάστε Εδώ τα άλλα μέρη