Συμμετοχή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατανουλίων στο πρόγραμμα «Εφαρμογή Σύγχρονων Μεθόδων Παραγωγής και Προώθησης του Αχλαδιού»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι παραγωγοί του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατανουλίων συμμετείχαν με επιτυχία στο πρόγραμμα ERASMUS+ με τίτλο «Εφαρμογή Σύγχρονων Μεθόδων Παραγωγής και Προώθησης του Αχλαδιού» που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία την περίοδο 1-8/12/2018. Επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, συναντήθηκαν με τον καθηγητή Moreno Toselli της Γεωργικής Σχολής και συζήτησαν για την κατάσταση της καλλιέργειας αχλαδιών στην περιοχή.

Επισκέφθηκαν την βιολογική εκμετάλλευση της Mattioli Elisa στο San Donino της Modena που παράγει βιολογικά αχλάδια και άλλα φρούτα, ξύδι και χυμούς. Συναντήθηκαν με εκπρόσωπο της Modena Phytosanitary Consortium και συνομίλησαν για τις απειλές και την καταπολέμηση εχθρών στην αχλαδιά στην περιοχή. Επισκέφθηκαν την περιοχή της Emilia Romagna και συναντήθηκαν με εκπροσώπους συνεταιρισμών για την προώθηση των προϊόντων με σύγχρονες τεχνικές, καθώς και αγορές της Μπολόνια. Τέλος επισκέφθηκαν το συνεταιρισμό Agrintesa καθώς και εκπροσώπους τις Agri.Bio Emilio Romagna για βιολογική και βιοδυναμική παραγωγή, και την εταιρία Minelli που χρησιμοποιεί ολοκληρωμένο σύστημα για τον κίνδυνο παρασίτων στην παραγωγή αχλαδιών.

Στη φωτογραφία τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατανουλίων στην έδρα του Πανεπιστημίου της Μπολόνια. Πρώτος από δεξιά Κατσής Αθανάσιος (Πρόεδρος), Ψαθά Αικατερίνη, Ζήση Αθανασία, Παπαδοπούλου Δέσποινα, Κατσής Θεόδωρος (Παραγωγός και Γεωπόνος ΑΠΘ, Msc), Ψαθά Βάσω, Ματράκης Γεώργιος, Κατσής Χρήστος (Αντιπρόεδρος), Μούντζιας Γεώργιος, Μούντζια Μαρία-Χριστίνα.