ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ “ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ”: 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτησή μας θέσαμε το ερώτημα: 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ;;; Όπως έχουμε υποσχεθεί, σήμερα απαντούμε ότι η δική μας αξιολόγηση οδηγεί στο τεκμηριωμένο συμπέρασμα ότι η Ετρωπαϊκή Ένωση τίποτε δεν έχει κάμει που να οδηγεί στον τερματισμό της κατοχής.

Καταγράφουμε τις ακόλουθες Ευρωπαϊκές πράξεις και ενέργειες οι οποίες μας είναι ξεκάθαρο ότι, όχι μόνο δεν οδηγούν στον τερματισμό της κατοχής αλλά στη νομιμοποίηση της, καθώς και των παρανόμων παραγώγων της. Τις αφήνουμε στην κρίση σας και θα χαρούμε πολύ να επεκταθούμε και να τα συζητήσουμε.

  • Κάνει πλάτες στην Τουρκική στρατιωτική εισβολή και κατοχή με την οποία παραβιάστηκε η ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ως βάση/πλαίσιο  λύσης του Κυπριακού, τη νομιμοποίηση της παρούσας κατάστασης  κατοχικών δεδομένων και των αποσχιστικών παραγώγων της κατοχής.
  • Κλείνει τα μάτια στο έγκλημα πολέμου  της εθνοκάθαρσης των κατεχομένων εδαφών από τον Τούρκο κατακτητή με το βίαιο διωγμό  του 85% αυτόχθονα , Ελληνικού πληθυσμού.
  • Κλείνει τα μάτια στις εγκληματικές μεθόδους  που χρησιμοποίησε ο Τούρκος κατακτητής   για να επιτύχει την εθνοκάθαρση: Δολοφονίες, απαγωγή και εξαφάνηση αιχμαλωτων πολέμου και γυναικοπέδων, βασανιστήρια, βιασμοί και βίαιο εκτοπισμό.  Εγκλήματα γενοκτονίας.
  • Κλείνει τα μάτια στο έγκλημα πολέμου του Εποικισμού  των κατεχομένων εδαφών μας, οχι μόνο από Τούρκους έποικους που ακολούθησαν τον Τουρκικό στρατό κατοχής το 1974 αλλά,  και από  Ευρωπαίους Εποίκους και εκμεταλλευτές γης οι οποίοι νέμονται και παράνομα θησαυρίζουν από τις κλεμμένες περιουσίες μας, οι οποίες  θυμίζουμε, στα κατεχόμενα εδάφη αποτελούσαν το 85% της ιδιωτικής ιδιοκτησίας των προσφύγων και εκτοπισμένων μας.
  • Αφού με την πιο πάνω Ευρωπαϊκή στάση  προσφέρθηκε ένα 20χρονο συγχωροχάρτι στην Τουρκία για το μεγάλο έγκλημα της εισολής , κατοχής και παραβίασης όλων των Κανόνων του Καταστατικου Χάρτη του ΟΗΕ, το 1974, στην Κύπρο, η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε και σε πρόσθετες ενέργειες οι οποίες επιβαρύνουν περαιτέρω τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου σε βάρος των θυμάτων της Τουρκικής θηριοδίας:
  • Στηρίζει λύση διχοτομική, τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία,  σε ρατσιστική αντιδημοκρατική βάση, η οποία θεσμοθετεί  ένα απαρτχάϊντ  και ένα μόνιμο βίαιο διαχωρισμό του πληθυσμού, σε αντίθεση με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, τα συμβατά με το Χάρτη Ψηφίσματα 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς  και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
  • Στηρίζει τη θυματοποίηση των προσφύγων και εκτοπισμένων της Κυπριακής Κοινωνίας, πρώτης γενιάς  καθώς και τους απογόνους  μας  με αποκλεισμό  της επιστροφής  και επανεγκατάστασης μας στα κατεχόμενα σήμερα εδάφη μας, τα κατεχόμενα χωριά, τις πόλεις, τα σπίτια και τις περιουσίες μας, σε αντίθεση με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ  και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, απλά για να βολευθει η διχοτομικη λύση ΔΔΟ που ήταν ο στόχος της εισβολής.  ΕΧΕΙ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Αυτοί που θυματοποιούμαστε, ελαφρά τη καρδία, αποτελούμε  το 33%  ολόκληρου του πληθυσμού της Κύπρου. Συγκριτικά και αναλογικά σκεφθείτε ότι μιλούμε για 20-25 εκατομύρια πολιτών των μεγάλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Προσφέρει Διπλωματική κάλυψη στους εγκάθετους της Άγκυρας στα κατεχόμενα, διεξάγοντας απευθείας επαφές  μαζί τους ως εκπροσώπους ξεχωριστής Κρατικής οντότητας στην Κύπρο. 
  • Προσφέρει Διπλωματική κάλυψη  και έμμεση αναγνώριση στο παράνομο καθεστώς επιτρέποντας το άνοιγμα γραφείων του στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τα οποία παρουσιάζονται ως εμπορικά γραφεία τα οποία όμως λειτουργούν ως άτυπες πρεσβείες αναμένοντας την μετονομασία τους για την οποία οι Ευρωπαίοι Παράγοντες φαίνεται να εργάζονται «σκληρά».
  • Σκορπά λεφτά Ευρωπαϊκά  στα κατεχόμενα για έργα υποδομης τα οποία γίνονται πάνω στην κατεχόμενη γη μας, πάνω στις περιουσίες μας, χωρίς την έγκρισή μας και σε βάρος των Δικαιωμάτων μας, αποδίδοντας  Κρατική υπόσταση στο παράνομο καθεστώς,  δημιουργώντας  έτσι τετελεσμένα επι του εδάφους που ευνοούν την κατοχή και της δημιουργούν προοπτικές τελικής αναγνώρισης. Γίνεται δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδότης παράνομων σφετεριστών των περιουσιών μας, σφετεριστών Κυπριακής γής. 
  • Επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση τη διεξαγωγή απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα, το ύψος του οποίου ανέρχεται σε δισεκατομύρια.  Και πάλιν πρόκειται για εμπορεύματα τα οποία παράνομα παράγονται ή κατασκευάζονται σε γη και εργοστάσια ιδιοκτησίας των θυμάτων της Τουρκικής κατοχής.
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση διεξάγει συνομιλίες ενταξιακής ευθυγράμμισης  με το παράνομο καθεστώς θεωρώντας το ως τρίτο ξεχωριστό μέρος επι του Κυπριακού εδάφους. Αυτό μάλιστα γίνεται ενώ στην Ευρώπη έχει ενταχθεί ολόκληρη η Κυπριακή Δημοκρατία με απλή αναστολή της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου στα κατεχόμενα, το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατια υιοθέτησε. Αυτό πρέπει να σημαίνει για όλους ότι, εφόσον η Τουρκική κατοχή τερματιστεί και η Κυπριακή Δημοκρατία αποκαταστήσει την κυριαρχία και άσκηση της εξουσίας της πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο, αυτόματα θα ισχύσουν παντού οι πρόνοιες της συμφωνίας ένταξης μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιαυτό δεν χρειάζονται οι χωριστές διαπραγματεύσεις οι οποίες ενισχύουν την αποσχιστική πολιτική της Τουρκίας.
  • Ενθαρρύνει και στηρίζει  ΜΟΕ τα οποία ουσιαστικά αναλογουν σε άσκηση διακρατικών σχέσεων δύο ξεχωριστών Κρατών στην Κύπρο, παραγκωνίζοντας την κατοχή που είναι η ουσία του Κυπριακού.

Η συνέχεια αύριο.

https://adoulotikerinia.com.cy