Δελτίο Τύπου ΕΡΩ από το Ηράκλειο Κρήτης

Η Ενωμένη Ρωμηοσύνη Ηρακλείου πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, με σκοπό την συμμετοχή στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στο Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου, στο Μπαλί.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι συμμετέχοντες έλαβαν την ευλογία της πνευματικής καθοδήγησης και της περιποίησης στο Αρχονταρίκι από τον Ηγούμενο της Μονής, πατέρα Παρθένιο. Στην συνέχεια, ο Ηγούμενος μας έκανε ξενάγηση στο χώρο, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας και την ιστορία του Μοναστηριού.

Ακολούθησε στον εξωτερικό χώρο του Καθολικού της Μονής ομιλία του Γέροντα για την αξία της Ενωμένης Ρωμηοσύνης, κατά τη διάρκεια της οποίας δέχτηκε με αγάπη και εμφανή συγκίνηση το βιβλίο της ΕΡΩ για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό καθώς και μία Ελληνική σημαία για το Μοναστήρι.

Αργότερα, αναχωρήσαμε για την Μονή Τιμίου Σταυρού Βωσάκου, όπου προσκυνήσαμε εικόνες ιστορικής αξίας και τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας. Ο Ηγούμενος της Μονής, πατέρας Τιμόθεος, μας διηγήθηκε την μακραίωνη ιστορία της Μονής και μας έδωσε την ευλογία να απολαύσουμε την πληθώρα των ιερών κειμηλίων του μουσείου.

Εκεί είχαμε τη χαρά και ευλογία να μιλήσουμε και με τον γέροντα Συμεών, ο οποίος γνώριζε προσωπικά τον Άγιο Παΐσιο και, επίσης, είναι εγκάρδιος φίλος με γέροντες του Αγίου Όρους που εκφράζουν την στήριξη και αγάπη τους προς την ΕΡΩ. 

Εν τέλει κατευθυνθήκαμε σε τοπικό εστιατόριο για τράπεζα, από όπου αναχωρήσαμε βραδινή ώρα για το Ηράκλειο, με την ψυχή μας γεμάτη αγάπη, πληρότητα και δοξολογία προς το Θεό.