Το σπίτι της στην Κάλυμνο δώρισε κάτοικος του νησιού για τη δημιουργία νηπιαγωγείου

Το σπίτι της στην Κάλυμνο δώρισε κάτοικος του νησιού για τη δημιουργία νηπιαγωγείου

 

Το σπίτι της στην Κάλυμνο δώρισε κάτοικος του νησιού για τη δημιουργία νηπιαγωγείου. “Είμαι χαρούμενη που το σπίτι μου θα πλημμυρίσει από παιδικά γέλια, χαρούμενες φωνές και όμορφα παιχνίδια”, δηλώνει η ίδια, εκφράζοντας την ικανοποίησή της με την απόφασή της αυτή.

Η κ. Καλλιόπη Κουλλιά, 77 ετών σήμερα, φτιάχνει ακόμα και σήμερα τοπικές παραδοσιακές φορεσιές, ενώ ο άντρας της ήταν σφουγγαράς. Η αγάπη της για τα παιδιά είναι μεγάλη, καθώς, όπως αναφέρει περήφανα, έχει βαφτίσει 25 παιδιά. Το ζευγάρι, όμως έχει χάσει το γιο του, όταν εκείνος ήταν μόλις 22 ετών.

«Πριν από ενάμιση χρόνο είδα στο όνειρό μου τον γιο μου, σε ηλικία πέντε ετών. Είχε σγουρά μαλλιά και φορούσε ένα λευκό πουκάμισο. Βρισκόταν σε μια αλάνα, όπου έπαιζαν μικρά παιδιά, όμως δεν ήταν χαρούμενος. Κάποια στιγμή φτερούγισε λυπημένος, πετώντας προς τον απέναντι λόφο. Τότε ήταν που αποφάσισα να κάνω το σπίτι μου νηπιαγωγείο για να δώσω χαρά στο παιδί μου, που έφυγε νωρίς από κοντά μου», λέει η κ. Κουλλιά.

Τη συγκίνησή του για τηn προσφορά αυτή της κας Κουλλιά, εξέφρασε ο δήμαρχος Καλυμνίων, Γιώργος Ρούσσος, τονίζοντας ότι πρόκειται για «ένα παράδειγμα που προέρχεται από μια γυναίκα η οποία εκφράζει την παράδοση της Καλύμνου και κινητοποιεί τον καθέναν μας για να προσφέρει, είτε από το περίσσευμα είτε από το υστέρημά του.» Ο ίδιος προσέθεσε ότι το νηπιαγωγείο που θα γίνει έρχεται να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες της συγκεκριμένης περιοχής.

Η κ. Κουλλιά θα μένει πλέον στο σπίτι που έφτιαξε σε ένα ύψωμα, στον ‘Αγιο Παντελεήμονα. Τώρα πια δηλώνει ικανοποιημένη. «Πριν από δύο μέρες είδα ένα ακόμη όνειρο. Εμφανίστηκε μπροστά μου ο γιος μου σε ηλικία 10 ετών. Βρισκόταν μέσα στο σπίτι που ήταν ολόκληρο λουσμένο με ένα γλυκό φως. Οι πόρτες και τα παράθυρα ήταν ανοιχτά και ο μικρός μου έδειχνε χαρούμενος…», λέει τώρα ικανοποιημένη.

 

Πηγή: ΑΠΕ