Σύσταση Ομάδας της Ε.ΡΩ στις Σέρρες

Διαμορφώθηκε και στις Σέρρες ο πυρήνας της ΕΡΩ με την πρώτη συνάντηση να γίνεται στην ιστορική Μονή του Τιμίου Προδρόμου στις Σέρρες. Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, σε ένα ειδυλλιακό και μυστηριακό περιβάλλον, όπου Άγιοι άφησαν χαραγμένο το πνευματικό τους αποτύπωμα, ακολουθήσαμε το μονοπάτι προς το Ιερό Παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής της οποίας το αίσθημα παρουσίας είναι πάντοτε έντονο στους ευλαβείς προσκυνητές. Περπατώντας ανάμεσα σε αιωνόβια πλατάνια και κυπαρίσσια, διασχίσαμε το πανάρχαιο, πέτρινο, τοξωτό γεφύρι, πάνω στα βήματα που βάδισε ο Άγιος Ραφαήλ και ο Γεννάδιος Σχολάριος, ο οποίος και τάφηκε στη Μονή. Επιστρέφοντας, προσκυνήσαμε στον τάφο του, που βρίσκεται εντός του κυρίου Ναού της Μονής και στη συνέχεια παρακολουθήσαμε με συγκίνηση από μια μοναχή τις περιγραφές για θαυμαστά περιστατικά που δεν σταματούν να εξελίσσονται ακόμη και στα μάτια της παρούσας, δύσπιστης γενιάς μας. Έχοντας ζωντανά τα λόγια και τις διδαχές του γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας, η μοναχή κατάφερε να εμφυσήσει στις ψυχές όλων τον πόθο για την αδιάλειπτη καρδιακή προσευχή του Κυρίου και να μας εξηγήσει ότι αξίζει να καταστεί βίωμα, πέρα και πάνω από τα εγκόσμια, που τόσο βάναυσα συχνά μας αποσπούν από την καθαρότητα της πνευματικής ζωής. 
Η συνάντηση έκλεισε με το παραδοσιακό αγιορείτικο κέρασμα και αποχωρήσαμε πλέον αργά το απόγευμα, με τα αγρίμια του βουνού να μας ξεπροβοδίζουν με τις αιφνιδιαστικές παρουσίες τους στον μαιανδρώδη, ανηφορικό δρόμο προς την επιστροφή. 
 
Σύνθημα της ημέρας: Οι Άγιοι είναι ζωντανοί ακόμη και στις μέρες μας και εκδηλώνουν την παρουσία τους με τρόπους που ο Θεός γνωρίζει.
 
Ευελπιστούμε ότι -συν Θεώ- η πρωτοβουλία αυτή θα ευοδωθεί και θα καρποφορήσει τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος στις ψυχές των συμμετεχόντων.
 
 
Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: 
romeoi.serron@gmail.com