Κοπή βασιλόπιτας της Ενωμένης Ρωμηοσύνης Πατρών – Φωτογραφίες και Βίντεο Ομιλίας – (15-1-2023)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
    Με την ευκαιρία του νέου κοσμικού έτους, η Ενωμένη Ρωμηοσύνη Πάτρας πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας, το απόγευμα της Κυριακής, 15 Ιανουαρίου 2023, στα γραφεία μας, στο κέντρο της πόλης.
    Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση του μικρού Αγιασμού από τον προϊστάμενο του ενοριακού μας ναού των Αγίων Αναργύρων, πρωτοπρεσβύτερο π. Περικλή Ριπιση, πλαισιωμένο από τους πατέρες Αναστάσιο Γκοτσοπουλο και Γεώργιο Τζεφριο, εφημερίων των Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίας Μαρίνας Πατρών αντίστοιχα, και ακολούθησε η ευχή και η κοπή της Βασιλόπιτας.
   Την εκδήλωση προλόγησε το μέλος μας, Γεώργιος Αγγελόπουλος, και τοποθετήθηκε γενικά για τις δράσεις του σωματείου μας στις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε και παρέθεσε έναν πλούσιο απολογισμό των αντίστοιχων δράσεων, σε τοπικό επίπεδο.
    Συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία υγειονομικών και οι ευχαριστίες που εξέφρασαν, δια του εκπροσώπου τους, που συνοδεύτηκε με απονομή αναμνηστικής πλακέτας, για την στάση του σωματείου μας την περίοδο της δοκιμασίας τους.
    Ακολούθησε πνευματική ομιλία από τον π. Γεώργιο Τζεφριο με θέμα “λειτουργικός χρόνος της εκκλησίας σε σχέση με την σωτηρία του ανθρώπου”.
   Τα 2 φλουριά για του κερδισμένους, απέφεραν όμορφα δώρα από τις εκδόσεις του σωματείου.
Πλήθος μελών και φίλων που παραβρέθηκαν, κατέκλυσαν τον εσωτερικό χώρο των γραφείων και τα πεζοδρόμια εξωτερικά, δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, που διατηρήθηκε μέχρι αργά το βράδυ.