Η Ενωμένη Ρωμηοσύνη στα Τρίκαλα έκοψε την βασιλόπιτα για το 2024

 
Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου φίλοι και μέλη της Ενωμένης Ρωμηοσύνης από τα Τρίκαλα μαζευτήκαμε για ακόμη μία φορά στο φιλόξενο μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας.
Με την ευλογία της Ηγουμένης , γερόντισσας Αρσενίας, συγκεντρωθήκαμε από νωρίς το πρωί στο ναό της Μονής για τον Κυριακάτικο εκκλησιασμό. 
Όλοι μαζί ενωμένοι τελέσαμε τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία με λειτουργό τον αγαπητό φίλο του σωματείου Αρχ. π. Χρίστο Κυριαζόπουλο και συλλειτουργό τον π. Παύλο, ενώ πολλοί με προθυμία πήραν θέση στο αναλόγιο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ανταμωθήκαμε στον προαύλιο χώρο και κατευθυνθήκαμε όλοι μαζί στο αρχονταρίκι της μονής. Εκεί μας περίμενε η ζεστή διακονία των αδελφών με τον καφέ και τα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν συγκινητική. Πλήθος φίλων και μελών κατέκλυσε κυριολεκτικά το αρχονταρίκι, ενώ με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε φίλους της Ε.ΡΩ. από την Καλαμπάκα και τη Λάρισα. Η μεγαλύτερη έκπληξη και συγκίνηση ήταν το πλήθος οικογενειών που είχαμε κοντά μας. Παρά τις κρίσιμες ημέρες που περνά η πατρίδα μας με τη δημογραφική κατάρρευση και την έμμονη προσπάθεια εμφύτευσης νέων μορφωμάτων «οικογένειας», το αρχονταρίκι μας γέμισε παιδικές φωνές, νέους γονείς μαζί με τα παιδιά τους.

Στη συνέχεια, αφού ο υπεύθυνος Ε.ΡΩ. στα Τρίκαλα απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και μας εισήγαγε στο πνεύμα και την ταυτότητα του σωματείου, το λόγο πήρε ο ιεροκήρυκας Αρχ. π. Χρίστος Κυριαζόπουλος, ο οποίος μας μίλησε για την εορτή των Τριών Ιεραρχών και συγκεκριμένα για το βίο του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. 
Έπειτα, ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του σωματείου μας και τα κομμάτια μοιράστηκαν πρώτα στα παιδιά, έπειτα στους ταξιδιώτες που ήρθαν από μακριά και ύστερα στους υπόλοιπους αδελφούς μας. Το δώρο ήταν μία συλλογή βιβλίων από τις εκδόσεις του σωματείου. Για τη νεότητα της Ε.ΡΩ. είχαμε φυλάξει μία ακόμη «έκπληξη» και έτσι ένα δεύτερο δώρο δόθηκε από την υπεύθυνη της νεότητας ύστερα από μία ξεχωριστή κλήρωση.

Αποχωρήσαμε από το μοναστήρι γεμάτοι πλούσιες πνευματικές και ψυχικές εμπειρίες, ενώ μας εντυπώθηκε βιωματικά η δύναμη της ενότητας!
Θέλουμε μέσα από την καρδιά μας να ευχαριστήσουμε τη γερόντισσα και την αδελφότητα που για ακόμη μία φορά μας δέχτηκαν στις αγκάλες της μονής και μας διακόνησαν ακούραστα με αγάπη και φιλότιμο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο π. Χρίστος, το μοναστήρι έχει γίνει ένα καταφύγιο για την περιοχή και για το σωματείο. Τέλος, ευχαριστούμε τον π. Κυριαζόπουλο που ακούραστα μας διακόνησε με την παρουσία του και τον πνευματικό του λόγο.
Όλοι μας φεύγοντας, ευχηθήκαμε για επόμενη αντάμωση μέσα στο πνεύμα αυτής της ενότητας, το πνεύμα της Ενωμένης Ρωμηοσύνης! Ο Θεός ας μας αξιώσει!