Γέρων Δωρόθεος: Η φωνή μας, μέσω της προσευχής μας, μπορεί να γίνει εκκωφαντική και να αποτρέψει τα σχέδια των σκοτεινών δυνάμεων

Να μην πτοηθούμε, να μην φοβηθούμε από αυτά που συμβαίνουνε δίπλα μας, γιατί διάφοροι κύκλοι θέλουν να φοβηθούμε. 
Να ισχυροποιήσουμε την φωνή της Ελληνικής Ορθοδοξίας. Η φωνή μας, μέσω της προσευχής μας, μπορεί να γίνει εκκωφαντική και να αποτρέψει τα σχέδια των σκοτεινών δυνάμεων…
Δεν ξέρουμε τί μέρες έρχονται, αλλά ξέρουμε ότι είμαστε σε επίθεση και ότι διαρκώς υπάρχει μία προσπάθεια μείωσης της Εκκλησίας, και αυτό υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Εκκλησία είναι σε διωγμό.
Τί θα κάνει ο λαός του Θεού; Θα συσπειρωθεί, θα απαντήσει! Και η απάντησή μας, αδελφοί, θα είναι συντριπτική! Ποια είναι η απάντησή μας; Η προσευχή μας! Μια λέξη μπορεί να ανέβει στον Θεό και να αλλάξει τον ρου της Ιστορίας.
Το όπλο που έχουμε αδερφοί,… είναι η προσευχή μας! 
Του νεαρού, ο οποίος βάζει μπροστά ένα ψαλτήρι και διαβάζει ψαλμούς, και της γιαγιάς, που συλλαβιστά διαβάζει την παράκληση, και της νεαρής σύγχρονης γυναίκας, η οποία, μέσα στα καθήκοντά της, θεωρεί ότι είναι να ανοίξει το προσευχητάριό της και να διαβάσει μερικές προσευχές. Αυτή είναι η απάντησή μας! 
Αυτό σημαίνει να είσαι Ορθόδοξος σήμερα: Δεν το βάζεις κάτω! Γνωρίζεις ότι στο τέλος θα νικήσουμε, και είσαι αποφασισμένος να το πας μέχρι το τέλος…
Να ευχηθούμε να μεγαλώσει αυτό το ρεύμα που παρατηρείται στην Ελλάδα, το οποίο φουσκώνει, από ανθρώπους που θέλουν να αντιδράσουν σε αυτά που συμβαίνουν… Όχι κάνοντας διαδηλώσεις, ούτε γράφοντας στα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης άρθρα και κουβέντες, αλλά προσευχόμενοι…μέσα στην ησυχία του δωματίου του ο καθένας, του ταμείου της ψυχής του, να προσεύχεται και να λέει μερικά πράγματα στον Θεό από την καρδιά του.
Αυτή είναι η δύναμή μας και είμαι σίγουρος ότι και άλλους ανθρώπους θα ελκύσουμε σε αυτή την πνευματική προσπάθεια που κάνουμε, και στο τέλος, όπως μας έχουν πει οι Άγιοι Πατέρες μας, όσο και να προσπαθήσουνε αυτές οι σκοτεινές δυνάμεις, οι οποίες χρησιμοποιούνε όλα αυτά τα μέσα, ώστε να μας υποβάλλουν τις δικές τους απόψεις, δεν θα τα καταφέρουν. Αυτό που λέγεται Ελληνική Ορθοδοξία θα θριαμβεύσει και μάλιστα θα γίνει και πρότυπο σε όλη την Ανθρωπότητα.
Ας γίνουμε αληθινά Ορθόδοξοι, αδελφοί, γιατί σε μεγάλο βαθμό δεν είμαστε. Με την προσευχή, με την εξομολόγηση, με την πνευματική προσπάθεια, με την υπομονή, με την ελπίδα, με την αγάπη.
Εμείς, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί είμαστε το αλάτι του Κόσμου.
Από εμάς περιμένει ο Θεός να συνέλθουμε, να μας χρησιμοποιήσει σαν μοχλό για να αλλάξουμε όλο τον κόσμο. Είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε.
Εσύ διαβάζεις ταπεινά ένα ψαλτηράκι, αλλά μέσω της προσευχούλας σου και άλλοι άνθρωποι μπορούν να φωτιστούν και να προσέλθουν κοντά στην Πίστη, ώστε στο τέλος να τερματίσουμε νικηφόρα τον αγώνα μας.
 
Από την Παρακαταθήκη του μακαριστού Γέροντος Δωροθέου, ενός σύγχρονου Ομολογητή του Θεού.