Εκδήλωση της ΕΡΩ στην Βέροια για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 (ΦΩΤΟ)

   Η Ενωμένη Ρωμηοσύνη της Βέροιας για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 τίμησε τους ήρωες .Την 24η Μαρτίου 2021 στις 17,00 μ.μ. μπροστά στο άγαλμα του Καρατάσου, απέναντι από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Βέροια, τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρώων , και έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Δημήτριο Δελησάββα, ενός εκ της ομάδας των νέων μας .

   Έγινε μια μικρή ομιλία από τον Στρατηγό Αλέξανδρο Τρομπούκη με θέμα ” η ζωή και το έργο του Τάσου Καρατάσου “, τοπικού οπλαρχηγού της επανάστασης. Ο πατήρ Θεολόγος μας συγκίνησε απαγγέλοντας το ποίημα του Γεωργίου Δροσίνη , με τίτλο ” Εσείς, που πρωτοσπείρατε της λευτεριάς το σπόρο,..  ” . Την Μητρόπολη εκπροσώπησε ο Αρχ. π. Παύλος Σταματάς τον οποίον ευχαριστούμε.

   Την 25ή Μαρτίου στις 11, π.μ. στην πλατεία Ωρολογίου, στον χώρο όπου γίνεται κατάθεσις στεφάνων ενώπιων όλων των αρχών και των επισήμων, κατέθεσε στεφάνι και η Ενωμένη Ρωμηοσύνη, κατόπιν αδείας της Νομαρχίας. Το στεφάνι της ΕΡΩ κατέθεσε ο Παναγιώτης Καραγιάννης κι αυτός ένας από τους νέους της Ενωμένης Ρωμηοσύνης. Καλή λευτεριά!!