Δελτίο Τύπου απο την ΕΡΩ στην Καλύμνο – Προσκυνηματική εκδρομής στην Πάτμο, 18-19 /9/2023

Η Ενωμένη Ρωμηοσύνη στην Κάλυμνο είχε την ευλογία να πραγματοποιήσει προσκυνηματική εκδρομή στη γειτονική Πάτμο επί τη ευκαιρία της εορτής της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Αμφιλοχίου, του εν Πάτμω, στις 19 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο Άγιος Αμφιλόχιος ο εν Πάτμω υπήρξε πνευματικό τέκνο του Αγίου Νεκταρίου, έζησε οσιακά και προσέφερε πλούσιο ιεραποστολικό έργο.

Υπήρξε ο ιδρυτής της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Πάτμου, ένα μοναστήρι πρότυπο και όαση πνευματική. Εκεί έλαβαν χώρα οι ακολουθίες για την εορτή του Αγίου, τις οποίες είχαμε την ευλογία να παρακολουθήσουμε και να βιώσουμε πνευματικά, τόσο στην αγρυπνία το βράδυ της Δευτέρας(18/9), όσο και στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία την Τρίτη(19/9), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, κ.κ. Παϊσίου.

Οι ευλογίες συνεχίστηκαν στα μεγάλα προσκυνήματα της ιεράς νήσου Πάτμου, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, που έχτισε ο Όσιος Χριστόδουλος και το ιερό σκήνωμά του φυλάσσεται εκεί, και το Ιερό και Θεοβάδιστο Σπήλαιο της Αποκάλυψης, όπου ο Κύριος αποκάλυψε τα έσχατα στον μαθητή του Ιωάννη. Τέλος, επισκεφθήκαμε το Ησυχαστήριο του Αγίου Νεκταρίου, στην τοποθεσία Λουκάκια, έναν επίγειο παράδεισο με πλούσια φύση και ευλογίες του Αγίου Αμφιλοχίου, όπως και του μαθητή του γέροντα Παύλου Νικηταρά.

Η εκδρομή μας πλαισιώθηκε με φαγητό σε όμορφες ταβέρνες του νησιού, βόλτες και υπέροχη παρέα, που θα μας μείνουν αξέχαστα.

Οι πρεσβείες του Αγίου Αμφιλοχίου μετά πάντων ημών!