Ὀρθόδοξα Χριστιανικά Σωματεῖα Ἀθηνῶν: Δελτίο Τύπου γιά τίς δηλώσεις γονέων καί θεολόγων γιά τό μάθημα τῶν θρησκευτικῶν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών αγρυπνώντας για το κρίσιμο ζήτημα της θρησκευτικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας στα ελληνικά σχολεία και βάσει των τελευταίων εξελίξεων ενημερώνουμε για τα εξής:

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους εκδόθηκαν οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας υπ΄ αριθμ. 660/2018 και 926/2018 αντίστοιχα, οι οποίες εδραζόμενες σε συνταγματικές και ευρωπαϊκού δικαίου διατάξεις λαμβάνουν θέση υπέρ του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία ακυρώνοντας τα Νέα Προγράμματα Σπουδών! Το Υπουργείο Παιδείας διαβλέποντας την ακύρωση της επίμαχης υπουργικής απόφασης, έσπευσε να εκδώσει νέα με σχεδόν ταυτόσημο περιεχόμενο για να αποφύγει με μη προσήκοντα τρόπο τη συμμόρφωση με την δικαστική ετυμηγορία. Και η νέα όμως υπουργική απόφαση προσεβλήθη και εκδικάσθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου στη μείζονα Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης. Ήδη νομοταγείς Θεολόγοι και Δάσκαλοι, υποβάλλουν σχετικές Δηλώσεις τους προς τους Δ/ντες των Σχολείων ότι συμμορφώνονται στις αποφάσεις του ΣτΕ.  

Δεδομένων αυτών των γεγονότων διακινείται στο διαδίκτυο, αντίστοιχη με την περσινή, Επιστολή Γονέα για επιστροφή των βιβλίων του μαθήματος των Θρησκευτικών προσαρμοσμένη στο σήμερα καθώς οι δύο δικαστικές αποφάσεις δικαίωσαν γονείς και μαθητές που ζητούν ομολογιακό και όχι πολυθρησκειακό μάθημα.

Φρονούμε ότι οι Γονείς και οι Εκπαιδευτικοί οφείλουν να συμπληρώσουν τις συγκεκριμένες δηλώσεις διατρανώνοντας την βούλησή τους να τηρηθεί η νομιμότητα, όπως το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσδιόρισε, και πάνω από όλα να προστατευθούν οι ψυχές των παιδιών μας από το δηλητήριο του συγκρητιστικού και νεοεποχίτικου πνεύματος που ενσταλάζουν τα νέα Θρησκευτικά.

Δείτε σχετικά:

1. Δήλωση Θεολόγων και Δασκάλων για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ

2. Νέο ὑπόδειγμα ἐπιστολῆς γονέα γιά ἐπιστροφή τῶν βιβλίων τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν

Αθήνα 3/10/2018

Τα Σωματεία:

Ενωμένη Ρωμηοσύνη (Ε.ΡΩ.)
Ένωση Επιστημόνων Γυναικών
Εστία Πατερικών Μελετών
Μητέρες Επιστήμονες Πολύτεκνες
Μουσική Συντροφιά
Πανελλήνια Ένωση Γυναικών
Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.)
Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.)
Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων «Ἡ Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ)
Πανελλήνιος Ορθόδοξος Ένωση (Π.Ο.Ε.)
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.)
Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης»
Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»
Σύνδεσμος Ορθοδόξων Γυναικών Ευρώπης
Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.)  
Χριστιανική Φοιτητική Δράση (Χ.Φ.Δ.)