Προσκυνηματική ἐκδρομή τῆς ΕΡΩ Μυτιλήνης στήν Ι.Μ Ἁγίου Ραφαήλ, 13-5-2018

Συνεχίζοντας τις μηνιαίες συναντήσεις ,η  ΕΡΩ Μυτιλήνης. τὴν Κυριακὴ  13 Μαΐου 2018 πραγματοποίησε την μηνιαία συνάντηση της  στὴν Ἱερὰ Μονὴ τοῦ Ἂγ Ραφαὴλ στὴ Θερμή της Λέσβου.

Η συνάντηση άρχισε με τον εσπερινό στο Καθολικό της της μονής και την προσκύνηση των λειψάνων των θαυματουργών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και της παρθενομάρτυρος Ειρήνης.

Μετά τον εσπερινό μας δέχτηκε με εγκαρδιότητα στο αρχονταρίκι της μονής η Ηγουμένη Ταβιθά η οποία μας μίλησε για τα θαύματα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, για τα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία και την παρηγοριά που βρίσκουν οι άνθρωποι στην Ιερά Μονή και γενικότερα στην Εκκλησία καθώς επίσης για τα μοναχικά ιδεώδη και την δική της πορεία προς τον μοναχισμό. Στο τέλος απάντησε με καλοσύνη στις ερωτήσεις που δέχτηκε από τους προσκυνητές. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης προσφέρθηκε κέρασμα από τη μονή και στο τέλος η ηγουμένη έδωσε σαν ευλογία σε κάθε προσκυνητή ένα βιβλίο από τις εκδόσεις της μονής.

Η Ηγουμένη αφού ενημερώθηκε για τους σκοπούς και τις δραστηριότητες της Εν. Ρωμηοσύνης έγινε συγκοινωνός των προσπαθειών του σωματείου και διέθεσε τις εγκαταστάσεις της μονής για επόμενες συναντήσεις της ΕΡΩ Μυτιλήνης.

Την ευχαριστούμε θερμά.

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα