Τουρκικά αλιευτικά ξανά παράνομα σε ελληνικά ύδατα! Ούτε τα 6 ν.μ. δεν υπερασπιζόμαστε πλέον;

Τουρκικά αλιευτικά σε Φούρνους και Σάμο – Μόλις 1,5 μίλι από τις ελληνικές ακτές, ψαρεύουν ξανά παράνομα σε ελληνικά ύδατα

Την παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες στο Βόρειο Αιγαίο αναδεικνύει για άλλη μία φορά το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου, Θεόδωρος Τσιμπίδης κάνει λόγο για άλλο ένα περιστατικό που συνέβη μεταξύ Φούρνων και Σάμου όπου το Αρχιπέλαγος εντόπισε δύο τουρκικές μηχανότρατες 1,5 μίλια από τις ελληνικές ακτές.

Είχαν μόλις ξεκινήσει να αλιεύουν παράνομα στα ελληνικά χωρικά ύδατα σέρνοντας στον βυθό τα βαριά αλιευτικά τους εργαλεία σε μία εποχή μάλιστα που απαγορεύεται η αλιεία με μηχανότρατες στην Ελλάδα όπως αναφέρει ο κ.Τσιμπίδης.Τα συγκεκριμένα τουρκικά αλιευτικά σκάφη είναι γνωστά στο ινστιτούτο όσο και στις αρχές για την πειρατική αλιεία που διεξάγουν στα ελληνικά νερά και αφού το σκάφος aegean explorer προσέγγισε την περιοχή οι τουρκικές μηχανότρατες αποχώρησαν γρήγορα προς τα τουρκικά νερά.

Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν και οι λιμενικές αρχές ενώ τα στοιχεία των περιστατικών καταστροφικής και παράνομης αλιείας κοινοποιούνται από το ινστιτούτο θαλάσσιας προστασίας αρχιπέλαγος προς τις αρμόδιες ελληνικές αλλά και τις Ευρωπαϊκές αρχές.

Τέλος ο κ. Τσιμπίδης τονίζει για άλλη μία φορά ότι η συγκεκριμένη αναφορά που γίνεται δεν έχει καμία εθνικιστική προσέγγιση αλλά μοναδικός σκοπός τους είναι η προστασία και η συνεχής άμυνα των θαλάσσιων οικοσυστημάτων που ποτέ δεν ήταν τόσο αναγκαία όσο σήμερα.

armyvoice