Τα παιδιά θα σώσουν τον κόσμο…

Γράφει ο Μαρίνος Ριτσούδης
 
Tο παιδί της φωτογραφίας είναι ο Γιάννης που πηγαίνει στην πέμπτη τάξη του Δημοτικού. Είναι γιος συναδέλφου και ο πρώτος ανάμεσα στα τέσσερα παιδιά της οικογένειας. Την προηγούμενη εβδομάδα η δασκάλα της τάξης ζήτησε από όλους να ζωγραφίσουν κάτι από το Halloween.

Ο Ιωάννης από μόνος του χωρίς τη συμβουλή των γονιών του, αρνήθηκε να ζωγραφίζει οτιδήποτε έχει σχέση με το χαλογουίν (halloween), κάνοντας αμέσως γνωστό στη δασκάλα πως το χαλογουίν, είναι δαιμονικη κατάσταση.

Η δασκάλα φρίκαρε, άρχισε να φωνάζει, και κάλεσε τους γονείς του παιδιού την επόμενη ημέρα. Οι γονείς έμειναν έκπληκτοι σε τέτοια εξέλιξη, και προσπάθησαν στη συνέχεια να βρουν δημοσιευμένο υλικό που να συνδέει το χαλοουίν με τον αρχαίο παγανισμό, και την κυριαρχία των δαιμόνων για να υποστηρίξουν το παιδί τους. Πράγματι βρήκαν κάποια δημοσιεύματα από Ελληνικές και από ξένες πηγές που να συνδέουν το χαλοουίν και τον δαιμονικό παγανισμό.
Η δασκάλα στο τέλος κάμφθηκε και σταμάτησε να επιζητεί επιτακτικά τη συμμετοχή του παιδιού στο πρόγραμμα του Υπουργείου στο χαλοουίν. Στο τέλος όλου του προγράμματος το Υπουργείο Παιδείας φρόντισε να μοιράσει γλυκά σε όλα τα παιδιά για την επιτυχία του προγράμματος χαλοουίν.
Ούτε από τα γλυκά πήρε και έφαγε ο Γιάννης…
πηγή