Τα εμβόλια δεν ήταν αυτά που περιμέναμε, δεν ήταν τόσο αποτελεσματικά – Προαλείφεται οριζόντιο Lockdown

 

Ο επικοινωνιακός μηχανισμός ενημέρωσης που έχει στηθεί από την Κυβέρνηση στην προσπάθειά του να εξηγήσει το lockdown που έρχεται, βγάζει τα εμβόλια αναποτελεσματικά.

Τα εμβόλια και ο εμβολιασμός γενικότερα «χάνουν» καθημερινά την αξία τους στη συνείδηση του Ελληνα πολίτη. Η έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει γύρω από τους χειρισμούς της Κυβέρνησης και του μηχανισμού επικοινωνίας που έχει «στήσει» ολοένα και αυξάνεται. Ο κορονοϊός έχει βρει σύμμαχο στα επικοινωνιακά κενά όσων, υποτίθεται, υπηρετούν την επιστήμη. Υπαρκτό πλέον το σενάριo lockdown.

Η πιο επικίνδυνη μετάλλαξη είναι αυτή που συμβαίνει στις τοποθετήσεις των ειδικών. Υποδαυλίζεται επί της ουσίας η όποια ελπίδα αύξησης του ποσοστού του εμβολιασμού. Αυτή τη στιγμή τους τηλεοπτικούς δέκτες κατακλύζει ένα κυκεώνας ανορθογραφιών. Μια «λεγεώνα» ανθρώπων που είτε αναιρεί ο ένας τον άλλον, ή ακόμα χειρότερα αυτοαναιρούνται από τη μία μέρα στην άλλη, ή στο ίδιο λεπτό.

Ο Νίκος Καπραβέλος θυμίζει το τελευταίο διάστημα τους πολιτικούς σε μέρες εκλογών. Τότε που προλαβαίνουν και κάνουν βόλτα από όλα τα πάνελ των καναλιών. Βγαίνει και μιλάει παντού. Αναφέρει πως η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι απελπιστική. Πως οι γιατροί έχουν «γονατίσει». Διατυμπανίζει πως η μόνη λύση είναι ο μαζικός εμβολιασμός.

Και λίγο αργότερα, ακυρώνει τον εαυτό του. «Μην θεοποιούμε τους εμβολιασμένους. Δυστυχώς τα εμβόλια δεν ήταν αυτά που περιμέναμε. Δεν ήταν τόσο αποτελεσματικά». Όλα αυτά τα αναφέρει ο Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου.

Στο 13’ 35’’ του βίντεο το χαρακτηριστικό απόσπασμα για τα εμβόλια

Απορίας άξιο πως γίνεται την ίδια στιγμή που καλεί για εμβολιασμό, αναφέρει πως τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά. Με αυτά τη ρητορική και τη λεκτική επικοινωνία θα πεισθεί κάποιος να κάνει την τρίτη δόση; Τα ίδια επαναλαμβανόμενα λάθη από όλους όσους έχουν βήμα και μιλούν για τον εμβολιασμό. Όπως και η αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία είπε on air πως οι εμβολιασμένοι αρρωσταίνουν περισσότερο.

Όλο αυτό το σκηνικό βομβαρδισμού φόβου που έχει στηθεί στις οθόνες μας ασφαλώς και αποσκοπεί στην τρομοκρατία. Η μία εκδοχή. Η άλλη είναι πως προαλείφεται lockdown. Οριζόντιο lockdown. Αυτό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απορρίψει σαν σενάριο.

Η Ματίνα Παγώνη πάντως βρέθηκε το πρωί στο ΣΚΑΪ. Αυτή τη φορά δεν ήταν τηλεφωνική η σύνδεση, πήρε θέση στο πλευρό του Άρη Πορτοσάλτε. Σε λίγο θα τη δούμε και μόνιμη στο πάνελ καθημερινά. Η τοποθέτησή της για τα Χριστούγεννα άφησε την πόρτα του Lockdown ορθάνοιχτη.

Δείτε το βίντεο από το 3ο λεπτό και μετά…