Στην Αλεξανδρούπολη η μεγαλύτερη καμένη έκταση στην Ευρώπη!

Τι αναφέρει η υπηρεσία Copernicus

 

Η μεγαλύτερη έκταση που έχει καεί σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και χρόνια είναι εκείνη που είχε κάψει μέχρι χθες, Τετάρτη, η φωτιά που μαίνεται εδώ και αρκετά 24ωρα στην Αλεξανδρούπολη.

Το παραπάνω συμπέρασμα προέρχεται από την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus η οποία έκανε την σχετική καταγραφή μέσω του δορυφόρου Sentinel.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σημερινή ανάρτηση, η έκταση που είχε καεί μέχρι χθες στην Αλεξανδρούπολη ήταν πάνω από 72.344 εκτάρια και είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και αρκετά χρόνια.

Την υπηρεσία Copernicus ενεργοποίησε η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από την προηγούμενη εβδομάδα, κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Σκοπός της ενεργοποίησης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,  είναι η παραγωγή χαρτών και δεδομένων για περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, οι οποίες επλήγησαν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο 19 Αυγούστου προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.