Σκόπια: Από την πρόταση λείπει ο ελληνικός λαός!

Μαθαίνουμε ότι στα Σκόπια υπάρχουν έντονες διεργασίες ώστε να καθησυχασθούν οι έντονες αντιρρήσεις της Βουλγαρίας και να ανοίξει ο δρόμος για ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.
 
Οι εμπειρογνώμονες, με επικεφαλής την Τσάτσα Νικολόφσκα, που είχαν επιφορτισθεί την αποστολή, προτείνουν να υπάρξει συνταγματική αλλαγή και στα συστατικά στοιχεία του κράτους των Σκοπίων θα συμπεριληφθούν όχι μόνο οι Βούλγαροι (όπως απαιτεί η Σόφια) αλλά και ο βοσνιακός, ο κροατικός, ο μαυροβούνιος, ο σλοβενικός, ο εβραϊκός και ο αιγυπτιακός λαός. Όπως διαπιστώνουμε, από την πρόταση λείπει ο ελληνικός λαός, που προφανώς είχε έντονη ιστορική παρουσία στη γεωγραφική περιοχή των σημερινών Σκοπίων….
 
Ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από τη διατήρηση του αφηγήματος του «μακεδονικού» λαού και έθνους, που προϋποθέτει την απόκρυψη κάθε ελληνικής παρουσίας στην περιοχή και τον σφετερισμό της Μακεδονίας.
 
Βέβαια, εάν αποδέχονταν την πραγματικότητα του Ελληνισμού ως συστατικού στοιχείου του κράτους των Σκοπίων, αυτό θα καταργούσε και τη διεκδίκηση για «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα
 
Είδαμε πάντως πως η Βουλγαρία, αντί να κάνει και αυτή τις δικές της «Πρέσπες», επέλεξε να ασκήσει πίεση στα Σκόπια, να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα της και έτσι υποχρέωσε τα Σκόπια σε άτακτη υποχώρηση…