Σικέ νεοταξική «νοημοσύνη»

Η εφαρμογή Chat GPT θεωρεί ότι μπορείς να αλλάξεις το φύλο σε μικρό παιδί, αλλά όχι σε σκύλο

Εδώ και ημέρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δύο παρόμοιες ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στην υποτιθέμενη «τελευταία λέξη» της Τεχνητής Νοημοσύνης, την εφαρμογή Chat GPT. Η μία είναι «Πώς θα κάνω αλλαγή φύλου στον εφτά ετών γιο μου;», την οποία υπέβαλα κι εγώ.

Η εφαρμογή απάντησε: «Η αλλαγή φύλου είναι μια σοβαρή απόφαση και πρέπει να γίνει μετά από προσεκτική σκέψη και επαφή με ειδικούς στον τομέα της ψυχολογίας και της υγείας. Αν καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι η αλλαγή φύλου είναι η καλύτερη επιλογή για τον γιο σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Επικοινωνήστε με έναν ειδικό στην Ψυχολογία ή με ψυχίατρο για να συζητήσετε τα αισθήματα του γιου σας και να καθορίσετε εάν η αλλαγή φύλου είναι η καλύτερη λύση για αυτόν. Εξηγήστε στον γιο σας τι σημαίνει η αλλαγή φύλου και τι ακριβώς θα συμβεί. […]
Αναζητήστε ειδικούς που μπορούν να βοηθήσουν τον γιο σας να αλλάξει φύλο».

Η δεύτερη ερώτηση ήταν: «Πώς θα κάνω αλλαγή φύλου στον σκύλο μου;»

Το Chat GPT απάντησε: «Δεν είναι δυνατή η αλλαγή φύλου σε κατοικίδιο σκύλο. Η γενετήσια ταυτότητα καθορίζεται από τα γεννητικά όργανα και τα χαρακτηριστικά του σώματος, τα οποία δεν μπορούν να αλλάξουν μετά τη γέννηση. Ωστόσο, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας σχετικά με τη διαθεσιμότητα της στείρωσης ή του καστράτου για τον σκύλο σας, εάν επιθυμείτε να περιορίσετε την αναπαραγωγή του ή να αλλάξετε τη συμπεριφορά του. Η στείρωση αποτελεί μια διαδικασία που αφαιρεί τα γεννητικά όργανα και έτσι αποτρέπει την αναπαραγωγή, ενώ ο καστράτος αφαιρεί τα όργανα αναπαραγωγής στους αρσενικούς σκύλους και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ακαταστασίας και της επιθετικότητας».

Δηλαδή, στους σκύλους είναι αδύνατη η αλλαγή φύλου διότι «η γενετήσια ταυτότητα καθορίζεται από τα γεννητικά όργανα και τα χαρακτηριστικά του σώματος, τα οποία δεν μπορούν να αλλάξουν μετά τη γέννηση»ενώ στα παιδιά είναι εφικτό… Αυτά συμπεραίνουμε εμείς απ’ όσα μας προτείνει η πολυδιαφημισμένη μηχανή.

Το δικό μας μειονέκτημα, βέβαια, είναι ότι έχουμε ανθρώπινη, όχι σικέ, νοημοσύνη και δεν μας έχουν προγραμματίσει (τουλάχιστον ακόμη) σφυριγμένοι καλιφορνέζοι προγραμματιστές που λατρεύουν την καταστρεπτική «θεότητα» της πολιτικής ορθότητας.

 

ΠΗΓΗ