Σχολείο στη Μαλάτια της Τουρκίας θα ονομαστεί «Μακεδονία» και κάθε τάξη θα έχει όνομα μιας πόλης των Σκοπίων

Το Εμπορικό Επιμελητήριο Σκοπίων Τουρκίας που φέρει την ονομασία «Μακεδονία- Τουρκία», θα ονομάσει σχολείο στην περιοχή Μαλάτια ως «Μακεδονία»  και θα διαθέτει 24 αίθουσες διδασκαλίας που θα φέρουν τα ονόματα των πόλεων των Σκοπίων και θα αρχίσει να δέχεται μαθητές στις 11 Σεπτεμβρίου 2023, σύμφωνα τουρκικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με αυτό το σχολείο που θα ονομάζεται «Μακεδονία» εκτείνεται σε μια έκταση 8.656 τετραγωνικών μέτρων και οι αίθουσες διδασκαλίας θα έχουν ονομασίες πόλεων όπως  Σκόπια, Τέτοβο, Οχρίδα, Στίπ, Κουμάνοβο κ.λπ.

Το σχολείο συμβολίζει το πνεύμα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των κατοίκων των Σκοπίων και της Τουρκίας.

Εκτός από μια ακόμη γέφυρα που συνδέει τους ανθρώπους των δύο χωρών, προσθέτει το δημοσίευμα, το έργο θα είναι επίσης μια άλλη πηγή υπερηφάνειας για όλους τους πολίτες της Τουρκίας που προέρχονται από τα Σκόπια.

Το σχολείο κατασκευάστηκε με δωρεά 1 εκατομμυρίου ευρώ, στην οποία συμμετείχαν μέλη του Επιμελητηρίου, καθώς και ο Ερυθρός Σταυρός της Δημοκρατίας των Σκοπίων με μεγαλύτερο ποσό. Είναι μια δωρεά για την κατασκευή ενός από τα εκατοντάδες σχολεία που καταστράφηκαν στην περιοχή της Μαλάτια κατά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team