Προκλητικός ο Α. Εξαδάκτυλος στον ΣΚΑΪ: «Να πληρώνουν νοσήλια οι ανεμβολίαστοι»!

Παντελής Λαμψιώτης

Ευτελίζοντας το αγαθό της δημόσιας δωρεάν υγείας, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εμφανίστηκε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ και τάχθηκε υπέρ του να πληρώνουν τα νοσήλια τους οι ανεμβολίαστοι!

Αδιανόητες προτάσεις συνεχίζονται να ακούγονται από «ειδικούς» που εμφανίζονται υπέρ διακρίσεων που αποπνέουν κοινωνικό ρατσισμό και ισοπεδώνουν την έννοια της ισονομίας και ισοπολιτείας. Μέσα στο πολύμηνο γαϊτανάκι ανήκουστων δηλώσεων από επιστήμονες όπως ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, η Ματίνα Παγώνη, ο Νίκος Τζανάκης και άλλοι, σήμερα σειρά είχε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και γνωστό μέλος της «ακαταδίωκτης» επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με μια τοποθέτηση που έκανε, ποδοπάτησε το αγαθό της δωρεάν δημόσιας υγείας, αφού κατά τη γνώμη του δεν πρέπει να είναι δωρεάν για τους… ανεμβολίαστους!

Συγκεκριμένα, εμφανίστηκε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ και ρωτήθηκε αν είναι υπέρ του να πληρώνουν τα νοσήλια τους οι πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Και ο κ. Εξαδάκτυλος απάντησε: «Ένα μέρος βεβαίως, αναλόγως τις οικονομικές τους δυνατότητες. Ένα μέρος δεν θα ήταν καθόλου παράλογο».

Το ακούσαμε και αυτό. Και μάλιστα όχι από κάποιον πολιτικό, άλλα από (έναν ακόμα) ειδικό που συμπεριφέρεται στα κανάλια σαν πολιτικός. Να μπει πλαφόν ακόμα και στη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη! Προτάσεις που αποτελούν ντροπή για μια σύγχρονη δημοκρατία και είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τη τιμωρητική πολιτική διχασμού που ασκεί η κυβέρνηση.

Εξαδάκτυλος: «Νοσούν από… δική τους επιλογή»

Ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ακόμα πως οι ανεμβολίαστοι ασθενούν από δική τους επιλογή (!), αφού δεν δέχονται να κάνουν το εμβόλιο και μάλιστα… αυξάνουν το υγειονομικό κόστος της χώρας. Δηλαδή δεν φταίει η κυβέρνηση που έχει αφήσει ανάπηρο το ΕΣΥ με κλεισίματα νοσοκομείων, αναστολές, και βγάζοντας πλήθος ΜΕΘ Covid σε αχρηστία, άλλα φταίει ο πολίτης που ασκεί το δικαίωμα του για αυτοδιάθεση του σώματος του! Και μάλιστα του καταλογίζονται ευθύνες επειδή κάνει το… έγκλημα να αρρωσταίνει!

Πραγματικά δεν μπορεί να διανοηθεί ανθρώπινος νους, τις ανεκδιήγητες προτάσεις που ακούμε από δημόσιες συχνότητες τα τελευταία 2 χρόνια. Κάθε συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του πολίτη τίθεται συνεχώς σε αμφισβήτηση. Από επιστήμονες που υποτίθεται πως ασκούν ένα λειτούργημα που δεν έχει λόγο ύπαρξης, αν δεν διακατέχεται από στοιχειώδη ανθρωπιά…