Ομοσπονδιακό δικαστήριο απορρίπτει τα 75 έτη καθυστέρησης για την δημοσίευση των δεδομένων του εμβολίου της Pfizer

Ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε την 75χρονη καθυστέρηση στη δημοσίευση των δεδομένων με τις μελέτες της εταιρείας Pfizer και διατάσσει την πλήρη δημοσίευσή τους σε βάθος χρόνου 8 μηνών.
 
Ο δικαστής διέταξε τη δημοσίευση 55.000 σελίδων μηνιαίως, έναντι 500 που είχε αιτηθεί ο CDC, με αποτέλεσμα οι 450.000 σελίδες των μελετών να έρθουν στο φως της δημοσιότητας μέσα σε 8 μήνες.
 
Διατάσσοντας τη δημοσίευση των μελετών αυτών, ο δικαστής αναγνώρισε ότι έτσι υπηρετείται το δημόσιο συμφέρον, κάτι που θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα για τον οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων στις ΗΠΑ (FDA).
 
Ο δικαστης έκλεισε την τοποθέτηση του επικαλούμενος τις ρήσεις του 4ου προέδρου των ΗΠΑ James Madison ότι «μια λαοφιλής κυβέρνηση χωρίς πληροφόρηση του λαού ή τα μέσα για μα το πετύχει αυτό, δεν είναι τίποτα άλλο από τον πρόλογο σε μια φάρσα ή τραγωδία», αλλά και του JFK που τόνιζε ότι «ένα έθνος που φοβάται να αφήσει το λαό να κρίνει την αλήθεια και αντ´ αυτού ψεύδεται ανοικτά, τότε είναι ένα έθνος που φοβάται το λαό του».