Οι ειδικοί και οι ειδήμονες

Στην προ εμβολίων εποχή κάθε θάνατος, ακόμη κι από άλλη αιτία, αποδιδόταν καθ’ ομολογία λοιμωξιολόγου του ΕΟΔΥ στον κορωνοϊό χωρίς διερεύνηση και νεκροψία. Στην μετά εμβολίων εποχή, θάνατος ακόμα και 15 λεπτά μετά το εμβόλιο, θα διερευνηθεί αν σχετίζεται με το εμβόλιο δήλωσε δημοσιογράφος τηλεοπτικού καναλιού. Τόσο απλά, όπως λέμε και στα μαθηματικά ένα και ένα μας κάνουν έντεκα. Μα, ναι, αν βάλεις το 1 δίπλα σε ένα άλλο 1 θα σχηματιστεί το 11, ποιος είπε ότι το ¨και¨ υποδηλώνει πρόσθεση. Αυτή η λογική – επιπέδου πρώτης δημοτικού – επικρατεί στις μέρες μας και αλληλοκατηγορούνται οι μεν και οι δε για ανθρώπους χαμηλού επιπέδου, αμόρφωτους, αγράμματους, ψεκασμένους και διάφορα άλλα.

Μα, λένε κάποιοι, εμείς ακούμε τους ειδικούς, μα καλά κι εμείς ποιους ακούμε λένε οι άλλοι, τους μη ειδικούς, τους άσχετους; Μα, σωστά, εμείς ακούμε τους ειδήμονες, τους αμερόληπτους, τους αχρημάτιστους, τους ανιδιοτελείς, αυτούς που δεν προσμένουν κάποιο όφελος, που δεν προσδοκούν κάποια θέση, αυτούς που δεν φοβούνται τη διακοπή της χρηματοδότησης για τη συνέχιση των ερευνητικών τους προγραμμάτων και εκφράζουν την γνώμη τους δημόσια, αυτούς που ήταν αριστούχοι στα γυμνασιακά τους χρόνια, που διάβαζαν ώρες επί ωρών και στη συνέχεια δαπάνησαν απίστευτες ώρες μελέτης και έρευνας πάνω στην ιατρική επιστήμη και συγκαταλέγονται τώρα στους κορυφαίους των κορυφαίων με χιλιάδες δημοσιεύσεις, αναφορές και άρθρα σε διεθνή έγκυρα ιατρικά περιοδικά, διδάσκοντας στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, όπως είναι ο επιδημιολόγος και καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Στάνφορτ Γιάννης Ιωαννίδης που εκφράζει την ανησυχία του για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου ΜΙΤ Stephanie Seneff που αναφέρει για τραγικές αν όχι καταστροφικές συνέπειες από τα mRNA εμβόλια, ο διακεκριμένος ιολόγος και επιδημιολόγος, Δρ. Sucharit Bhakdi, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις τρομακτικές συνέπειες του εμβολιασμού, ο καθηγητής Luc Montagnier βραβευμένος με Νόμπελ Ιατρικής το 2008, αναφέρει ότι ο εμβολιασμός προκαλεί τις παραλλαγές του ιού, ευνοεί τη μόλυνση και θα επιφέρει μελλοντικούς θανάτους σε ένα ποσοστό πάνω από 10% των εμβολιασμένων για να καταλήξει με μια τελευταία του ανακοίνωση ότι η ελπίδα μιας ¨συλλογικής ανοσίας¨ από την αύξηση του αριθμού εμβολιασμένων είναι ολοκληρωτικά μάταιη. O δε Καναδός γιατρός Charles Hoffe μετά από στενή παρακολούθηση και εξέταση στο σώμα των εμβολιασθέντων ασθενών του, παρατήρησε ότι το 60% εμφάνισε μικρούς θρόμβους και υποστηρίζει ότι το εμβόλιο mRNA θα προκαλέσει θρομβώσεις και καρδιοπάθεια εντός 3ετίας.

Ο καρδιολόγος Αντώνιος Αηδονίδης εκφράζει τις ανησυχίες του για τα συμβάντα από τα εμβόλια. Ο ψυχίατρος, νευρολόγος και διδάκτωρ ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κλεάνθης Γρίβας αναφέρει ότι η πρώτη μελέτη μεταθανάτιας αυτοψίας σε ασθενή εμβολιασμένο για την COVID αποκάλυψε ότι το ιικό RNA βρέθηκε σε όλα τα όργανα του σώματός του, πράγμα που σημαίνει είτε ότι το εμβόλιο είναι αναποτελεσματικό είτε ότι ο κορωνοϊός εξαπλώνεται πιο γρήγορα σε εμβολιασμένα άτομα. Η επιστημονική μελέτη έγινε στη Γερμανία και δημοσιεύτηκε στο International Journal of Infectious Diseases τον Ιούνιο του 2021. Ο ιατρός κυτταρολόγος Αλέξανδρος Παναγιώτου εναντιώνεται στην τρομοκρατία της ¨πληροφόρησης¨ απαντώντας σε καίρια ερωτήματα σε ότι αφορά για τους ιούς. Ο στρατιωτικός ιατρός, ειδικός παθολόγος-εντατικολόγος Χρήστος Τσακαλάκης αναφέρει ότι σύμφωνα με έκθεση 69 σελίδων του Βρετανικού ΕΟΔΥ, περισσότεροι εμβολιασμένοι νόσησαν σοβαρά ή πέθαναν από την μετάλλαξη Δέλτα, παρά οι ανεμβολίαστοι, όπως και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέας στις 30/7/2021 ανακοίνωσε-ομολόγησε 182 θανάτους πλήρως εμβολιασμένων από κορωνοϊό.

Ο επιδημιολόγος Δρ. Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης απαντά με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι ανήθικη και απάνθρωπη η υποχρεωτικότητα των εμβολίων γιατί βρίσκονται σε πειραματική αξιολόγηση, όπως ομολόγησε πριν λίγες μέρες και ο καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Βασιλακόπουλος σε τηλεοπτικό κανάλι ότι το Ισραήλ έχει κάνει ειδική συμφωνία με την Pfizzer για ένα εκτεταμένο πληθυσμιακό πείραμα. Η ιατρός Dr Εύα Δουβάρα DMD PhD, όπου εισήχθη με σειρά επιτυχίας 3η, στο διάσημο για το υψηλό επίπεδό του Πανεπιστήμιο Claude Bernard στην Lyon, France, αποκαθηλώνει με τις αποκαλύψεις της το παγκόσμιο σχέδιο σε μια δίωρη συνέντευξη της σε δημοσιογράφο. Η βιοχημικός Μαριάννα Ευαγγέλου αποδομεί το όλο αφήγημα περί του κορωνοϊού και της υγειονομικής πανδημίας καλώντας και προκαλώντας τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου σε δημόσιο διάλογο. Ο ιατρός χειρουργός μεταμοσχεύσεων και πρώην Διοικητής του ΑΧΕΠΑ Δημήτρης Γάκης επικρίνει την τακτική όπου διαγίγνωσκαν τη γρίπη ως κορωνοϊό με αποτέλεσμα να πέθανε κόσμος γιατί δεν πήρε αντιγριπικά. Επίσης αναφέρθηκε και στη τελευταία, προ ολίγων ημερών, έκθεση του CDC, σύμφωνα με την οποία οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν την μετάλλαξη Δέλτα όπως και οι ανεμβολίαστοι και ότι δεν υπάρχει περίπτωση δημιουργίας τείχους ανοσίας με εμβόλιο που δεν σταματά την μετάδοση για να καταλήξει προτρέποντας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Σταματήστε λοιπόν τον Μύθο του τείχους ανοσίας, αυτό είναι αγυρτεία και τσαρλατανισμός, κύριοι…» Ο ερευνητής ιατρός του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινός μίλησε για τη λάθος διαχείριση που έχει κάνει η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας, την οποία την χαρακτήρισε ως «εγκληματική» και καταφέρθηκε με σφοδρότητα κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών λόγω των πολλών παρενεργειών που επιφέρουν.

Ο Νευροχειρουργός Μιχάλης Σπύρου σε συνέντευξή του σε δημοσιογράφο, διερωτάται, γιατί ασκείται τόση πίεση κι εκφοβισμός των πολιτών για να εμβολιαστούν παραβιάζοντας την συνθήκη της Νυρεμβέργης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την στιγμή που γνωρίζουν ότι τα εμβόλια είναι σε πειραματικό στάδιο και δεν έχουν εξαχθεί ακόμη ασφαλή συμπεράσματα; Εξού και οι εταιρείες δεν δίνουν επίσημα στοιχεία με το αιτιολογικό ότι τα επίσημα αποτελέσματα από τις έρευνες τους θα είναι έτοιμα περί τα τέλη του 2023. Ο τρόπος σημείωσε ο κ. Σπύρου που χορηγείται το εμβόλιο είναι υποδορίως δηλαδή μπαίνει μέσω του αίματος, κυκλοφορεί στον ανθρώπινο οργανισμό, μεταφέρεται σιγά σιγά στα κύτταρα, ενώ διεφάνει ότι στις αναπνευστικές οδούς δεν μεταφέρεται. Δηλαδή στις αναπνευστικές οδούς δεν υπάρχουν αντισώματα του εμβολίου. Άρα αυτό που λένε, ότι αν εμβολιαστεί ο κόσμος θα σωθεί από τον Κορωνοιό είναι μύθος, διότι η μετάδοση του ιού γίνεται μέσω των αναπνευστικών οδών. Πέραν τούτου με το εμβόλιο υπάρχουν βάσιμες θεωρίες ότι είναι δυνατόν να κτυπά και το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, που σημαίνει ότι οι εμβολιασμένοι θα είναι πολύ πιο ευάλωτοι και σε άλλες ασθένειες. Γι αυτό συνέχισε ο κ. Σπύρου σε χώρες που έχουν εμβολιάσει τους πολίτες τους πέραν του 70% του πληθυσμού υπάρχει εκ νέου έξαρση την οποία απέδωσαν σε μεταλλάξεις.

Ο καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής, Α.Π.Θ Κωνσταντίνος Γ. Καρακατσάνης αναφέρει σε μακροσκελέστατο άρθρο του, που δημοσίευσε πρόσφατα, τους λόγους για τους οποίους είναι προβληματικός ο εμβολιασμός για τον Covid 19. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας Κώστας Γουργουλιάνης τόνισε σε ραδιοφωνική συνέντευξη το γεγονός ότι στον κορωνοϊό «χρεώνονται» θάνατοι και από άλλες παθήσεις και πρέπει να ηρεμήσουμε μένοντας μακριά από τα τηλεοπτικά κανάλια και ορισμένα ΜΜΕ που καλλιεργούν κλίμα τρομολαγνείας. Ο Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας  στο ΑΠΘ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας, αναφέρει ότι η μετάλλαξη Δ είναι μεν περισσότερο μεταδοτική αλλά πολύ λιγότερο θανατηφόρα, δε μπορείς να κάνεις lockdown για μία νόσο με θνητότητα κάτω του 0,5% και ότι τα εμβόλια δεν προσφέρουν μόνιμη ανοσία αγέλης.

Υπόψιν ότι όλοι αυτοί οι ανωτέρω γιατροί δεν είναι κατά των εμβολίων εν γένει, έχουν κάνει όλα τα εμβόλια στα παιδιά τους όπως και όλοι μας, εκφράζουν τις ανησυχίες και τις αντιρρήσεις τους για τα συγκεκριμένα εμβόλια όπως και πάρα πολλοί γιατροί, αναφέρει σε συνέντευξή του ο Γιάννης Ιωαννίδης ότι είναι δεκάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο, αλλά διστάζουν να μιλήσουν δημόσια γιατί απειλούνται με διακοπή της χρηματοδότησης της ερευνητικής τους ομάδας.

Λέτε όλοι αυτοί οι γιατροί, Έλληνες και ξένοι, που εκφράζουν όλες αυτές τις αντίθετες απόψεις για τα εμβόλια και την εν γένει διαχείριση του κορωνοϊού να είναι συνωμοσιολόγοι, ψεκασμένοι, άνθρωποι χαμηλού επιπέδου, ναυαγοί του βυθιζόμενου Τιτανικού που αναρωτιούνται αν τα σωσίβια είναι ασφαλή ή γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους μας το πώς λειτουργεί ο Τιτανικός και ποιοι προκαλούν τη βύθισή του;

Πέραν τούτου δεκάδες και αναπάντητα είναι τα ερωτηματικά που προβληματίζουν τους υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους. Σταχυολογώντας τα σπουδαιότερα θα αναφέρουμε τα εξής.

Θεσπίστηκε το ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Αλήθεια προς τι το ακαταδίωκτο; Τι φοβούνται; Είναι κάτι που δεν κάνουν σωστά, θα αποκαλυφθεί σύντομα και φοβούνται μη διωχθούν;

Γιατί δεν έχουν εγκριθεί, μετά από 17 μήνες, όλες οι υπάρχουσες αποτελεσματικές φαρμακευτικές και θεραπευτικές μέθοδοι αντιμετώπισης του κορωνοϊού που εφαρμόζονται στο εξωτερικό όπως είναι τα μονοκλωνικά αντισώματα μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία, αλλά και τα Τ- Λεμφοκύτταρα όπου ομάδα γιατρών του Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης απέδειξε, από τις 18/12/2020 όπως δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, ότι μπορεί να θεραπεύσει τον κορωνοϊό και διάφορες ιογενείς λοιμώξεις με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 90 %, αλλά χρειάζεται χρηματοδότηση της τάξεως των 230.000 € για να ολοκληρωθεί η κλινική μελέτη και να χορηγηθεί στη συνέχεια το φάρμακο στους ασθενείς; Για τα τηλεοπτικά ΜΜΕ υπάρχει πλούσια χρηματοδότηση, για τη θεραπεία του κορωνοϊού δεν υπάρχει; Τελικά θέλουν να μας σώσουν; Όσο μας έσωσαν εδώ και δεκαετίες και μας οδήγησαν στα μνημόνια κι όσο θέλουν να σώσουν τα δάση μας από τις πυρκαγιές; Αλλά και σε διεθνές επίπεδο, θέλουν οι παγκόσμιοι (ΠΟΥ) και διεθνείς οργανισμοί (ΟΗΕ) να μας σώσουν; Όσο θέλουν να σώσουν τις υπανάπτυκτες χώρες που λιμοκτονούν και τα δεκάδες χιλιάδες παιδάκια που πεθαίνουν κάθε μέρα από ασιτία;

Γιατί στα στοιχεία Ληξιαρχικών πράξεων θανάτου δεν καταγράφονται δεδομένα εμβολιασμών των θανόντων; Γιατί δεν υπάρχει στη χώρα μας επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης όπως υπάρχει στις ΗΠΑ και στην ΕΕ όπου καταγράφονται όλοι οι θάνατοι και οι παρενέργειες από τα εμβόλια; Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων στο πρώτο εξάμηνο στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί 19.000 θάνατοι από τα εμβόλια και περίπου 2 εκ παρενέργειες, στις δε ΗΠΑ από την αντίστοιχη βάση δεδομένων έχουν καταγραφεί πάνω από 11.000 θάνατοι και 1,3 εκ παρενέργειες. Στη πατρίδα μας γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των θανάτων και των παρενεργειών των εμβολίων; Γιατί δεν καταγράφονται;

Ας αφήσουμε τα αναπάντητα ερωτήματα και ας έλθουμε στον τρόπο αντιμετώπισης και πρόληψης του κορωνοϊού μέσω της διατροφής και της πρόσληψης βασικών βιταμινών για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μας, όπως διατρανώνουν κορυφαίοι διατροφολόγοι στον κόσμο. ¨Κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν¨ σύμφωνα και με τη ρήση του Ιπποκράτη.

Όταν απειλείται η χώρα φροντίζουμε να έχουμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, αποτρεπτικές, να το σκεφτεί πολύ ο εχθρός να εισβάλλει κι αν βρει καμιά κερκόπορτα και μπει, να γνωρίζει ότι θα συναντήσει ισχυρή αντίσταση από πάνοπλους στρατιώτες, ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα κι αν καταφέρει και εισχωρήσει περισσότερο θα συναντήσει μια οργανωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας κι αν προχωρήσει έτι περαιτέρω θα αναλάβουν  οι Ειδικές Δυνάμεις, η Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας και τελευταία η διασωλήνωση και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου ελάχιστοι θα καταλήξουν ηττημένοι από τον ιό.

Ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα επιτυγχάνεται στην πατρίδα μας πολύ εύκολα έχοντας ως σύμμαχο το ζωογόνο ήλιο της Ελλάδος για την ενίσχυση της βιταμίνης D και τα εκατοντάδες εξαιρετικά βότανα της ελληνικής υπαίθρου. Κι εμείς αντί να βγούμε έξω στη φύση για να αποκτήσουμε φυσική κατάσταση γυμνάζοντας σώμα και νου και δίνοντας ταυτόχρονα ελπίδα σωτηρίας στις ταλαιπωρημένες και απεγνωσμένες ψυχές μας κλειστήκαμε μέσα στα σπίτια μας, αφαιρέσαμε τους γεμιστήρες των πνευματικών μας όπλων κλείνοντας του Ιερούς Ναούς και αφήσαμε τον εχθρό να σουλατσάρει περιπαικτικά στα αφύλακτα σύνορά μας και πυροβολώντας μας κατά βούληση.

Πριν λίγες μέρες βρέθηκα στην Ν. Πέραμο Αττικής για να καταταγεί ο γιος μου στο Στρατό. Μιας διπλανής παρέας ο συνομιλητής και καθηγητής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, βιολόγος στην ειδικότητα, όπως ομολόγησε ο ίδιος, ισχυριζόταν ότι μόνο αυτός και όποιος είναι ειδικός στα θέματα αυτά περί ιών και εμβολίων μπορεί να εκφέρει γνώμη και άποψη και κανείς άλλος. Θεωρούσε απαράδεκτο ένας άσχετος και αδαής να εκφράσει σκέψη αντίθετη της δικής του της επιστημονικής. Τότε αυτομάτως μου ήρθε μια σκέψη στο μυαλό, ότι και σε θέματα μεταφυσικής, σε θέματα πίστεως, υπάρξεως του Θεού και άλλης ζωής μετά θάνατον, δεν πρέπει να έχουμε γνώμη προσωπική αλλά απαραιτήτως πρέπει να ακούμε μόνο τους ειδικούς, τουτέστιν τους θεολόγους, αυτούς που έχουν μελετήσει επιστημονικά και διεξοδικά τις Γραφές, τους Ευαγγελιστές που ήταν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες των γεγονότων, την πατερική σκέψη μέσω των κειμένων των Αγίων Πατέρων, τις Οικουμενικές Συνόδους και ούτω καθεξής.

Μα καλά, θα μου πείτε, δεν είναι το ίδιο. Το θέμα με τον ιό, είναι θέμα ζωής και θανάτου. Και οι θεολόγοι λένε το ίδιο, το θέμα της πίστεως στον Υιό είναι θέμα ζωής και θανάτου πνευματικού. Ναι, αλλά με τα εμβόλια θα αποκτήσουμε τείχος ανοσίας και εξαιτίας των ανεμβολίαστων υποφέρουμε κι εμείς λένε οι γιατροί και βιολόγοι. Κάτι αντίστοιχο λένε και οι θεολόγοι ότι με την πίστη θα αποκτήσουμε τείχος προστασίας από κάθε κακό και εξαιτίας των απίστων και της αποστασίας των από το Θεό έχουμε λοιμούς, λιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς και χιλιάδες φυσικές καταστροφές τις συνέπειες των οποίων όλοι υφιστάμεθα και θα υποστούμε στο μέλλον όσο παραμένουν άπιστοι (ανεμβολίαστοι) και μακράν της ευεργετικής χάριτος του Αγίου Πνεύματος (του εμβολίου).

Γι’ αυτό λοιπόν προτρέπουν οι θεολόγοι και Άγιοι Πατέρες αλλαγή του τρόπου ζωής, μετάνοια και εν μετανοία κράζοντες εκ βάθους ψυχής Δέσποινα βοήθησον … σπεύσον εις ικεσίαν … και εκ πασών κινδύνων λύτρωσαι ημάς. Καλή Παναγιά!

 

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

      Κωνσταντίνος Μηνάογλου

           Δάσκαλος – Θεολόγος