Γερμανική αποθράσυνση και ελληνική υποτέλεια

Ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Γιώργος Χαρβαλιάς, μιλάει με αφορμή ότι το νέο του βιβλίο από τις εκδόσεις Πεδίο, «Η Άγνωστη Ελληνογερμανική Ιστορία. Γιαβόλ! Αίμα, λήθη και υποτέλεια», έγινε η αιτία των απαράδεκτων δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου, τις οποίες επιχειρήθηκε να ανασκευαστούν μερικώς και να έχουν κάλυψη από τον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με τις οποίες το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων – οφειλών ανήκει στο παρελθόν και δεν μπορεί να σκιάζει τις σχέσεις μας με την Γερμανία, που αναφέρονται στο μέλλον και τα μεγάλα προβλήματα της Ευρώπης σε αυτό.
Ο Γιώργος Χαρβαλιάς επισημαίνει πως  οι Γερμανοί κάνουν πάντα αθόρυβα την δουλειά τους και εκμεταλλεύονται κάθε συγκυρία, ακόμη και αυτή την άστοχη και αχαρακτήριστη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Στο θέμα της διεκδίκησης, που είναι και υλικό αλλά και ηθικό, αυτός που φταίει είναι το δικό μας πολιτικό προσωπικό, που είναι πολύ κατώτερο των περιστάσεων και μάλιστα εμφανίζεται ως υποτελές.
Από το 2019 υπάρχει διακομματική απόφαση της Βουλής, για την διεκδίκηση, όποιος όχι απλά δεν την εφαρμόζει, αλλά την περιγράφει σαν μια παρανυχίδα των σχέσεων με την Γερμανία, απλά προδίδει και δεν τιμά τον ρόλο του, ως εκπρόσωπος της βούλησης του ελληνικού λαού, μέσω του κοινοβουλίου