Να σταματήσουμε να κάνουμε παιδιά για να σώσουμε το περιβάλλον;

Στην κυριακάτικη “Καθημερινή” δημοσιεύεται συνέντευξη του διάσημου συγγραφέα βιβλίων εκλαϊκευμένης επιστήμης Ντέιβιντ Κουάμεν. (το βιβλίο του «Spillover. Από τα ζώα στον άνθρωπο η επόμενη πανδημία;» που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στα ελληνικά είναι “αριστουργηματικό”, μας ενημερώνει όλο ενθουσιασμό ο δημοσιογράφος της εφημερίδας). Ο Κουάμεν, όπως κάθε καλός αμερικάνος liberal που σέβεται τον εαυτό του, μας λέει πως τρία είναι τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας: η κλιματική αλλαγή, οι πανδημίες και η απώλεια της βιοποικιλότητας.
Και στην ερώτηση «τι θα έπρεπε να κάνουμε;» απαντάει, με κάθε σοβαρότητα, «να σταματήσουμε να κάνουμε παιδιά, να σταματήσουμε τα αεροπορικά ταξίδια και να σταματήσουμε να τρώμε κρέας».
 
Πριν λίγα χρόνια αυτόν τον μισάνθρωπο, αυταρχικό πουριτανισμό, με οικολογικό, επιστημονικό και προοδευτικό μανδύα, που απεχθάνεται όχι μόνο τις μικρές χαρές της ζωής αλλά και το ίδιο το ανθρώπινο είδος, θα τον έβρισκες μόνο σε κάποια περιθωριακά έντυπα της άκρας αριστεράς. Σήμερα αυτές οι παλαβές και επικίνδυνες ιδέες -που θα έπρεπε να προκαλούν ανατριχίλες σε κάθε νουνεχή άνθρωπο- φιγουράρουν στα πρωτοσέλιδα των πιο mainstream ΜΜΕ του πλανήτη και οι δημοσιογράφοι τις αντιμετωπίζουν με σεβασμό, αν όχι με ενθουσιασμό!
 
Για να πάρουμε μια γεύση για το δυστοπικό μέλλον που μας ετοιμάζουν οι φιλελεφτ ελιτ. Οι καραντίνες και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ήταν μόνο η αρχή…