Στα ορεινά της Ελλάδας, τη χειμωνιάτικη κυρίως περίοδο των γιορτών, οι νοικοκυρές φτιάχνουν πεντανόστιμα και παραδοσιακά φαγητά, ψημένα σε ξυλοκάρβουνα όπως σουφλιμάδες, λουκάνικα και μπουμπάρια.
Τα μπουμπάρια, μοιάζουν πολύ με τα λουκάνικα και σερβίρονται τις κρύες μέρες του χειμώνα ως βασικό πιάτο ή μεζές για το τσίπουρο. Στη Φραγκίστα Ευρυτανίας, συναντήσαμε την κυρία Αλεξάνδρα που μας μαγειρεύει όπως παλιά, μπουμπάρια στη γάστρα και μας φτιάχνει παραδοσιακά λουκάνικα από το χοιρινό της…