Μελέτη-σοκ για το οικονομικό κόστος του κλεισίματος των σχολείων στην εποχή του Covid!

Οι μαθητές που αποκλείστηκαν από τα μαθήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας αντιμετωπίζουν έως και 9% χαμηλότερο εισόδημα ζωής!

Το κλείσιμο των σχολείων λόγω Covid προκάλεσε δραματική πτώση στις βαθμολογίες των τεστ και οι μαθητές που επηρεάστηκαν θα μπορούσαν να δουν τις προοπτικές του εισοδήματός τους στη διάρκεια της ζωής τους να μειώνονται κατά σχεδόν 10%, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Στάνφορντ.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι διακοπές λειτουργίας αναμένεται να κοστίσουν στις ΗΠΑ 28 τρισεκατομμύρια δολάρια αυτόν τον αιώνα!

Η μελέτη συνέδεσε τη μείωση των βαθμολογιών στην όγδοη τάξη των μαθηματικών και της ανάγνωσης μεταξύ 2019 και 2022, με τις δυνατότητες κερδών των μαθητών σε όλη τους τη ζωή, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτές οι βαθμολογίες – οι οποίες έπεσαν σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ από το χτύπημα της πανδημίας – θα μειώσουν το προβλεπόμενο εισόδημα των μαθητών κατά 2% και 9% ανάλογα με την Πολιτεία καταγωγής τους.

Αυτό το έλλειμμα θα κοστίζει στα ίδια τα κράτη μεταξύ 0,6% και 2,9% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) κάθε χρόνο για το υπόλοιπο αυτού του αιώνα, συνέχισε η έκθεση.

Η Οκλαχόμα (2,9%), το Ντέλαγουερ (2,85%) και η Δυτική Βιρτζίνια (2,75%) θα δουν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση στο ΑΕΠ, αναφέρεται, με την Καλιφόρνια να έχει τη μεγαλύτερη συνολική απώλεια στα 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια!

«Η πανδημία είχε καταστροφικές συνέπειες σε πολλούς τομείς, αλλά καμία δεν είναι τόσο σοβαρή όσο αυτές για την εκπαίδευση», έγραψε στο συμπέρασμα της μελέτης ο συγγραφέας Eric Hanushek.

 

«Υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία ότι οι μαθητές στα σχολεία κατά την περίοδο κλεισίματος και κατά τις επακόλουθες προσαρμογές στην πανδημία, επιτυγχάνουν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι θα αναμενόταν χωρίς την πανδημία».

 

Τα σχολεία των ΗΠΑ από το νηπιαγωγείο έως τη 12η τάξη έκλεισαν για δια ζώσης μάθηση τον Μάρτιο του 2020, με μεμονωμένες Πολιτείες ή σχολικές επιτροπές να αποφασίζουν πότε θα ανοίξουν ξανά.

Για παράδειγμα, η Φλόριντα που διοικείται από τους Ρεπουμπλικάνους διέταξε όλες τις σχολικές επιτροπές να ανοίξουν ξανά τον Αύγουστο, ενώ τα σχολεία της Μοντάνα έκλεισαν τις πύλες τους μόνο για ένα μήνα. Στο προπύργιο των Δημοκρατικών, την Καλιφόρνια, μόνο περίπου τα μισά από όλα τα σχολεία είχαν επιστρέψει στην δια ζώσης μάθηση μέχρι το τέλος του επόμενου σχολικού έτους.

Η Εθνική Αξιολόγηση Εκπαιδευτικής Προόδου διαπίστωσε τον Οκτώβριο ότι οι βαθμολογίες των μαθητών στα μαθηματικά και στα αγγλικά σε εθνικό επίπεδο υπέστησαν τη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία από έτος σε έτος το 2022, διαγράφοντας τα σταθερά κέρδη από το 2000.

H ΜΕΛΕΤΗ : 

Μελέτη-σοκ για το οικονομικό κόστος του κλεισίματος των σχολείων στην εποχή του Covid!

 

ΠΗΓΗ