Με κρατική χορηγία €10.000 ενισχύονται οι εκδηλώσεις «υπερηφάνειας» στην Κύπρο

Τον διορισμό σύμβουλου του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα ισότητας και πολυπολιτισμού, καθώς και επιχορήγηση ύψους €10,000 των εκδηλώσεων υπερηφάνειας από την Κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης.

Ο Υπουργός μίλησε στο πλαίσιο της φετινής πορείας υπερηφάνειας που πραγματοποιείται αυτή την στιγμή στο κέντρο της Λευκωσίας.

 
Η φετινή πορεία πραγματοποιείται κάτω από το σύνθημα «Με αλληλεγγύη θριαμβεύουμε», στην σκιά των πρόσφατων ομοφοβικών επιθέσεων, καθώς και της αυξημένης διαδικτυακής κακοποίησης.

Η πορεία άρχισε στις 5:30 με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, όπου εκεί θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο φεστιβάλ με δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες.

 
Στόχος του φετινού Φεστιβάλ Υπερηφάνειας 2023 είναι να ενθαρρύνει την ενότητα, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη στην καταπολέμηση της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας, της διαδικτυακής κακοποίησης, του ετεροσεξισμού και cis-σεξισμού, προσδοκώντας να εμπνεύσουμε την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, τους φίλους και συμμάχους της, την κοινωνία των πολιτών, τους φορείς αλλαγής καθώς και την ευρύτερη κοινωνία.

alphanews