Κυκλοφορούν ιαπωνικά κόμικς με θέμα το Βυζάντιο και την πριγκίπισσα Άννα Κομνηνή!

Η Γιαπωνέζα δημιουργός Sato Futaba έχει κάνει κλασικές σπουδές, είναι σκηνοθέτης, ηθοποιός, δραματουργός και παίζει αρχαία ελληνική λύρα!
 
Στον παρακάτω ιστότοπο υπάρχουν διαθέσιμες δωρεάν 31 σελίδες (ο 1ος τόμος που κυκλοφορεί έχει 128 σελίδες) από το manga για την Άννα Κομνηνή. Όλες οι σελίδες είναι έγχρωμες και το αισθητικό αποτέλεσμα εντυπωσιακό!
 
 
Επίσης, ήδη από τις 30 Νοεμβρίου 2021 προβάλλεται στην ιαπωνική τηλεόραση η σειρά κινουμένων σχεδίων “Anna Komnene” της Sato Futaba, εμπνευσμένη από το ομώνυμο manga που κυκλοφορεί στα ιαπωνικά.
Η ιστοσελίδα της: http://amethyst.secret.jp/futaba/
 
Αυτό που πολλούς ξαφνιάζει και μοιάζει ανεξήγητο έχει μελετηθεί σε βάθος από τον καθηγητή Michael Lucken που εξέδωσε το βιβλίο “Η ελληνική Ιαπωνία” (Le Japon grec, Gallimard, 2019).
 
“Η ελληνική Ιαπωνία” είναι μια νέα έκδοση που αναφέρεται στη διάχυτη επίδραση του ελληνικού πολιτισμού στην ιαπωνική λογοτεχνία, φιλοσοφία, αρχιτεκτονική και σύγχρονη τέχνη. Στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου τονίζεται ότι “δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η αρχαία Ελλάδα είχε σημαντική συμβολή στη δημιουργία της σύγχρονης ιαπωνικής ταυτότητας”.