Και κάπως έτσι οδεύουμε προς τη διασύνδεση του τραπεζικού μας λογαριασμού με το «αποτύπωμα άνθρακα»!

 

Σχόλιο: Η ίδια παλιά και δοκιμασμένη μέθοδος… Ξεκινάμε από απλές διευκολύνεις, ειδικά προνόμια πάντα σε προαιρετική βάση σε αρχικό στάδιο και σιγά-σιγά διολισθαίνουμε προς τις υποχρεωτικότητες… Η κλιματική ατζέντα αποτελεί το νέο δόγμα της ορθοπολιτικής υστερίας… Λύση στον διαφαινόμενο εγκλωβισμό; Η χρήση των μετρητών στις συναλλαγές μας!
 
Αντιγράφουμε από την επίσημη ιστοσελίδα της Mastercard:
 
 

Ένα εξατομικευμένο εργαλείο παρακολούθησης του αποτυπώματος άνθρακα

Έχοντας σαφή εικόνα του αντίκτυπου που έχει το καθημερινό σας αποτύπωμα άνθρακα στον πλανήτη μπορείτε να κάνετε μικρές αλλαγές συνεισφέροντας έμπρακτα σε μια ουσιαστική αλλαγή. Με το Carbon Calculator μπορείτε να δείτε το εκτιμώμενο αποτύπωμα άνθρακα για το σύνολο των αγορών σας. Το αποτύπωμά σας παρακολουθείται σε μηνιαία βάση για τις διάφορες κατηγορίες των δαπανών σας ώστε να εντοπίζετε ευκολότερα την κατηγορία με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Πολύτιμες συμβουλές για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα

Μάθετε πώς υπολογίζεται το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνετε πίσω σας και ανακαλύψτε τρόπους μείωσής του κατά τις αγορές σας. Σχεδιασμένο σε συνεργασία με κορυφαίες βιομηχανίες, οι πληροφορίες αυτές μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε πρακτικές και απλές αλλαγές που θα σας κατευθύνουν σε πιο συνειδητές αγορές.

Οι συνεργάτες μας μπορούν να ενσωματώσουν το εργαλείο παρακολούθησης του αποτυπώματος άνθρακα στον διαδικτυακό τους τόπο ή στην εφαρμογή τους μέσω της API της Mastercard.