Η επιλεκτική επίκληση ΔΙΚΑΙΟΥ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, Δρ Ιατρικής
 
Δημόσιες δηλώσεις παραδοχής της φτώχειας που οι πολιτικοί της Δύσης θα επιβάλλουν στους πολίτες της Δύσης
Έχουν ενδιαφέρον οι εναλλαγές του προπαγανδιστικού αφηγήματος της πολιτικής με αφορμή την (παράνομη φυσικά) εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Από το αφήγημα της πανδημίας που χαρακτήριζε ανοησίες τις απόψεις περί δημοκρατίας και ελευθερίας και διαλαλούσε το σύνθημα «πάνω απ’ όλα η υγεία», μέσα σε λίγες ημέρες αντιστρέφουμε το σύνθημα και προβάλλουμε το σύνθημα «ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Κι όχι μόνο αυτό, αλλά γίνονται και δημόσιες δηλώσεις (στην πραγματικότητα ανακοινώσεις) της ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣ (επισιτιστικής κρίσης), με επίκληση την ελευθερία, για να κρύψουμε τις ευθύνες και αποφάσεις των Δυτικών πολιτικών-προστατών της δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, δίνονται «οδηγίες» για το πογκρόμ επικοινωνιακής προπαγάνδας που θα ακολουθήσει, ώστε να πούμε πάλι ευχαριστώ στους προστάτες που πάλι θα μας σώσουν πατώντας το λαιμό μας με τη μπότα τους μέσω της φτώχειας που θα επιβάλλουν και θα παρουσιάσουν ως σωτηρία και προστασία…
 
Χαρακτηριστικός ο διάλογος στο παρακάτω βίντεο στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ:
 
κ. Παπαδάκης: «Σε επίπεδο κυρώσεων, πυροβολήσαμε τα πόδια μας. Εγώ δεν είπα να μην αποφασίσουμε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, αλλά όταν έχουν οδυνηρές επιπτώσεις για το λαό μας…»
κ. Καιρίδης (βουλευτής ΝΔ): ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες οφείλουν να κάνουν την επιλογή, τη δύσκολη επιλογή, και εμείς όλοι, δημοσιογράφοι και κατεξοχήν βεβαίως οι πολιτικοί να εξηγήσουμε στους λαούς μας ότι η προάσπιση της ελευθερίας, του δικαίου, των συνόρων αυτού του κόσμου που θέλουμε…»
 
«Προστάτες» του δικαίου και της δημοκρατίας σαν τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Μακρόν, τον κ. Ντράγκι, τον κ. Τρουντό, που αυτό-εξευτελίστηκε παίρνοντας πίσω την ενεργοποίηση του σχεδόν στρατιωτικού νόμου, και τον κ. Biden, αφού:
 
– Ισοπέδωσαν τη δημοκρατία και την ελευθερία με τις χυδαιότητες, τις καταστροφές και την ανηθικότητα της πανδημίας (που τα ξεχάσαμε μέσα σε μια μέρα)
– Σφυρίζουν αδιάφορα για την επί 50 σχεδόν χρόνια κατοχή της Κύπρου και την «απαγόρευση» εκμετάλλευσης της ΑΟΖ της
– Αγνοούν προκλητικά τις βόλτες των σεισμογραφικών στο Αιγαίο
– Ξέχασαν την ιστορία της Γιουγκοσλαβίας και τη σημερινή πραγματικότητα του Κοσσόβου
– «Έσβησαν» από το χάρτη τη Λιβύη, τη Συρία και το Αφγανιστάν
– Επέκτειναν συνεχώς και κατά παράβαση των συμφωνιών το ΝΑΤΟ, στραγγαλίζοντας συνειδητά μια υπερδύναμη
– Παριστάνουν τους ανήξερους για τις σφαγές στις ρωσόφωνες περιοχές της Ουκρανίας και την παραβίαση της συμφωνίας του Μινσκ
ξαφνικά έγιναν υπερασπιστές του δικαίου και της δημοκρατίας, και φωνάζουν με συγκίνηση «ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» κι ας δεινοπαθήσουν οι πολίτες. Όταν είσαι οπαδός του ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ και της ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, τότε έχεις ανοίξει διάπλατα τον ασκό του Αιόλου…
 
Όλοι αυτοί οι προστάτες, που ξεκίνησαν την ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ των πολιτών της Δύσης με τα κατάπτυστα μέτρα της πανδημίας που δεν έσωσαν κανέναν, συνεχίζουν το έργο τους επικαλούμενοι τώρα ξαφνικά την ελευθερία και το δίκαιο. Αξίες τις οποίες ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ με φαιδρότητα μέχρι πριν από λίγες ημέρες. Και τώρα θέλουν να το παρουσιάσουν ως επιλογή μας ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, με το ρόλο του προστάτη να παίζουν οι «νέο-πατερούληδες» πολιτικοί μας. Σαν τον Ιταλό πρωθυπουργό, που ανακοίνωσε και πάλι κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 3 μήνες, με αφορμή τώρα την κρίση της Ουκρανίας (ΕΡΤ: https://tinyurl.com/2xdrm3tz), κάτι που φυσικά έγινε συνήθεια την περίοδο της πανδημίας.
 
Φερέφωνα, χρήσιμοι ηλίθιοι και πολιτικά ανύπαρκτοι «ηγέτες» σε διάφορες χώρες (Σαακασβίλι στη Γεωργία, Ζελέζνι στην Ουκρανία, παλαιότερα ο Σαντάμ με τα παιχνίδια με το Ιράν, κλπ), παίζουν άριστα το ρόλο που τους ανάθεσαν οι νέο-liberals Αγγλοσάξονες, οι οποίοι εδώ και χρόνια παίζουν γεωπολιτικά παιχνίδια χιλιάδες μίλια μακριά από τις χώρες τους. Ξεκάθαρα πλέον εις βάρος των κοιμισμένων Ευρωπαίων που τείνουν κι αυτοί να μετατραπούν σε φερέφωνα (αν δεν έχουν ήδη γίνει). Το λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες, που αντιμετωπίζουν, δυστυχώς, την πιο «ανύπαρκτη» γενιά «λίγων» Ευρωπαίων πολιτικών μεταπολεμικά.
Η Ευρώπη γκρεμίζεται μπροστά στα μάτια μας, με μια «επιτυχημένη» απόπειρα αυτοχειρίας…
 
Ξεκαθαρίζουμε πως δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν που πραγματοποιεί επιθετικές ενέργειες. Αλλά δεν κοιμόμαστε σε ύπνο βαθύ ούτε παριστάνουμε τους έκπληκτους για όσα γίνονται. Δεν φαντάζομαι να επιδείκνυε κάποιος αντίστοιχη έκπληξη αν η Ρωσία προσάρτιζε και εξόπλιζε στρατιωτικά την Κούβα και το Μεξικό, ούτε φυσικά σε αυτή την περίπτωση θα περίμενε κανείς η Ρωσία να έστελνε στρατό να πολεμήσει στο έδαφος του Μεξικό και της Κούβας προς υπεράσπισής τους. Αλίμονο από τους αφελείς πολιτικούς που περίμεναν κάτι τέτοιο (Ζελέζνι), και πραγματικά κρίμα για τους πολίτες της Ουκρανίας.
Όπως είπε πολύ εύστοχα πρόσφατα ο καθηγητής γεωπολιτικής κ. Φίλης, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΔΟΥΛΟΣ… Η συνέντευξή του ΕΔΩ!
 
Έχουμε πλέον την εκκίνηση του Β’ Ψυχρού Πολέμου κάτι που μάλλον ήθελαν οι νέο-liberals διότι θέλουν να κρατήσουν το μονοπώλιο ενέργειας, πόρων και πλούτου εις βάρος των «συμμάχων» τους, επειδή δυσαρεστούνται από το άνοιγμα προς τους παλιούς εχθρούς.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ, και θα αλλάξει ριζικά. Αναμένουμε με αγωνία και λύπη τη συνέχεια, διότι όταν παίζεις με τη φωτιά δεν είναι βέβαιο ότι θα βγεις καθαρός μόνο με σοβαρά εγκαύματα αλλά μπορεί να απειληθεί και η ίδια η ζωή…