Γρίβας (Καθηγητής ΣΣΕ): «Η Τουρκία θα συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας»

Ο κ. Κωνσταντίνος Γρίβας, γεωπολιτικός αναλυτής και καθηγητής στη σχολή Ευελπίδων μιλά για τα… παρελκόμενα της Συνόδου του ΝΑΤΟ, σε σχέση φυσικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο κ. Γρίβας μάλιστα δεν παραλείπει να σχολιάσει και τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα θέματα που χωρίζουν τις δύο χώρες, η οποία έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις. 
«Αν ήταν μόνο αυτή η δήλωση του Πρωθυπουργού, δε θα μπαίναμε στη διαδικασία να προβληματιστούμε τόσο πολύ, δεδομένου ότι ολισθήματα και ατυχείς εκφράσεις μπορούν να υπάρξουν. Από τη στιγμή που ο διακηρυγμένος στόχος των ελληνικών κυβερνήσεων και της ελληνικής διπλωματίας είναι πως αν είναι να πάμε σε κάποιο διεθνές δικαστήριο να συζητήσουμε μόνο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, θα λέγαμε ότι δεν υπάρχει θέμα.
 Ωστόσο, δυστυχώς εδώ και καιρό, έχει υπάρξει μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια από ΜΜΕ και διαμορφωτές γνώμης, επιστήμονες, πολιτικούς να μας περάσουν την εικόνα ότι πρέπει να παραχωρήσουμε κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας προς όφελος της ειρήνης κτλ Ιδιαίτερα μετά το Βίλνιους υπήρξε ένας κεραυνοβόλος επικοινωνιακός πόλεμος, από όλα τα κυρίαρχα ΜΜΕ, ότι έχει αλλάξει το κλίμα, έχουμε μια άλλη Τουρκία (…). Όλα αυτά είναι εξοργιστικά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γρίβας