Ανησυχητικά στοιχεία: Υψηλή γενική θνησιμότητα και αντιστροφή του ποσοστού θνητότητας ανά φύλο τις πρώτες εβδομάδες του 2022!

Γράφει ο Δημήτριος Κούβελας, Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ
 
Σημαντική αύξηση της θνησιμότητας αλλά και αντιστροφή του ποσοστού θνητότητας ανά φύλο το 2022:
 
Με τη συνδρομή των φίλων και συναδέλφων, του Ανδρέα Λαζαρόπουλου και του Άρη Μουσιώνη και με αιτία ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Το Βήμα”, με στοιχεία της επίσημης ΕΛΣΤΑΤ, που επισημαίνει αύξηση-σοκ των θανάτων από κάθε αιτία κατά 32,44% στις 5 πρώτες εβδομάδες του 2022, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες του 2021, που κατείχε ήδη τα σκήπτρα του έτους με την υψηλότερη θνησιμότητα των τελευταίων πολλών δεκαετιών στην Ελλάδα. Με δεδομένα ότι έχουμε στα χέρια μας το “υπερόπλο” κατά του κορωνοϊού, πιο άνοσο πληθυσμό και πιο ήπιες μεταλλάξεις, τα στοιχεία αν μη τι άλλο προβληματίζουν.
 
Αναλύοντας τα στοιχεία, προκύπτει ότι απ’ τους 4190 πλεονάζοντες θανάτους, οι 2143 αποδίδονται στην COVID, ενώ οι υπόλοιποι 2047 αναζητούν εξήγηση…
 
Διαβάζοντας, επίσης, μέσα απ’ τις γραμμές, προκύπτει κάτι ακόμα πιο ανησυχητικό και εξόχως ύποπτο: ενώ επί μία 60ετία ειρήνης και απουσίας λοιμού στην Ελλάδα, https://countryeconomy.com/demography/mortality/greece απ’ το 1960 ως το 2019, οι θάνατοι κατ’ έτος ήταν πάντα και σταθερά περισσότεροι στους άνδρες (2938 παραπάνω κατ’ έτος ή 244 κατά μήνα, μέσος όρος της τελευταίας δεκαετίας), στην αναφορά του 2022 φαίνεται ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η τάση αυτή να αναστρέφεται (πέθαναν 38 γυναίκες περισσότερες, όταν στην αναφορά του 2021 είχαν πεθάνει 276 άνδρες περισσότεροι στις πρώτες 5 εβδομάδες)!
 
Αν η τάση αυτή συνεχιστεί και αν βάλουμε στην εξίσωση τη γνώση ότι η COVID προσβάλλει στην ίδια συχνότητα τα δύο φύλα, αλλά έχει μεγαλύτερη νοσηρότητα και θνητότητα στους άνδρες, γεγονός που θα έπρεπε να ανοίξει ακόμα περισσότερο την ψαλίδα θανάτου εις βάρος των ανδρών, το μυστήριο βαθαίνει ακόμα περισσότερο! Να προσθέσουμε και το τελευταίο κομμάτι του παζλ;
 
Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της μελέτης της Pfizer, που δίνονται σταδιακά στη δημοσιότητα, καταδεικνύουν μια δυσαναλογία στην ποσόστωση ανεπιθύμητων συμβαμάτων εις βάρος των γυναικών, σε μια αναλογία περίπου περίπου 3:1! https://phmpt.org/…/5.3.6-postmarketing-experience.pdf...
 
Αντίστοιχα ευρήματα παρέχονται κι απ’ τη Eudravigilance. Παρακαλούμε την επιστημονική κοινότητα της χώρας να προσφέρει άμεσα εναλλακτική, τεκμηριωμένη και πειστική εξήγηση των ευρημάτων, υψηλότερης πιθανοφάνειας από αυτή που υποπτευόμαστε, ειδάλλως θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να ανακρούσει πρύμναν στον παρόντα σχεδιασμό του εμβολιαστικού προγράμματος!