Ευρωβουλευτές ζητούν την άμεση παραίτηση της Ursula von der Leyen για την απόκρυψη των συμφωνιών με την Pfizer

Tην περασμένη Τέταρτη, 16 Φεβρουάριου 2022, η ομάδα των ευρωβουλευτών που μάχεται για τη διαφάνεια και την ελευθερία στην Ευρώπη, σε ανακοίνωσή της ζήτησε την άμεση παραίτηση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ursula von der Leyen, η οποία απέφυγε να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία που αφορούν την επικοινωνία της με τον διευθυντή της Pfizer. Ζήτησε επίσης την κατάργηση του υγειονομικού πιστοποιητικού στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς έχει αποδειχθεί ότι είναι άχρηστο, περιττό και προκαλεί διακρίσεις στην κοινωνία. Ζήτησαν επίσης την ίδρυση ενός ταμείου αποζημίωσης για τα θύματα των εμβολίων κατά του COVID και κάλεσαν όλους να συνεχίσουν τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Ευρώπη. Οι ευρωβουλευτές που στηρίζουν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Την ομάδα των ευρωβουλευτών συντονίζει ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής Cristian Terhes.

Ο ευρωβουλευτής Stasys JAKELIŪNAS από τη Λιθουανία κατηγόρησε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) ότι ηγείται μιας επιστημονικής απάτης και μιας γιγαντιαίας εκστρατείας προπαγάνδας που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών. Ο ευρωβουλευτής ζητά την παραίτηση της Ursula von der Leyen λόγω των δράσεων της και των σημαντικότατων συγκρούσεων συμφερόντων που αντιμετωπίζει, και απαρίθμησε τους λόγους:

  1. Η πρόεδρος της ΕΕ είχε προσωπική επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο τηςPfizerπριν την υπογραφή της σύμβασης αγοράς των εμβολίων με εταιρεία του, μια ιδιωτική εταιρεία, αλλά αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο αυτής της επικοινωνίας. Αυτό συνιστά ξεκάθαρη έλλειψη διαφάνειας και κακοδιαχείρισης.
  1. Το μεγαλύτερο τμήμα του συμβολαίου της ΕΕ με τηνPfizerδεν έχει δημοσιοποιηθεί, το οποίο από μόνο του συνιστά παραβίαση των αρχών διαφάνειας. Σύμφωνα, όμως, με τα δημοσιοποιημένα τμήματα του συμβολαίου, η ΕΕ θα πρέπει προωθεί εμβόλιο ενάντια στη COVID-19  ως παγκόσμιο δημόσιο αγαθό. Αυτό δεν είναι επιστήμη, δεν είναι καλή διακυβέρνηση, πρόκειται για εκτέλεση επιχειρηματικού σχεδίου εμβολιασμών και η πρόεδρος της ΕΕ ενεργεί ως ο επικεφαλής πωλήσεων ιδιωτικής εμπορικής επιχείρησης.
  1. Ως αποτέλεσμα αυτής της δέσμευσης, ηUrsulavon der Leyen υποστήριξε ενεργά τα εμβόλια ως τον μόνο τρόπο για να τερματιστεί η πανδημία. Αυτό είναι ψέμα. Υπήρχαν από την αρχή της πανδημίας αποτελεσματικά και όχι ακριβά πρωτόκολλα ιατρικής θεραπείας. Τώρα, χιλιάδες γιατροί σε όλο τον κόσμο το μαρτυρούν αυτό, αλλά η Πρόεδρος της ΕΕ συνεχίζει να το αγνοεί.
  1. Μετάτην υπογραφή του συμβολαίου με την ΕΕ τον Μάιο του 2021, η Pfizer ισχυρίστηκε στο δελτίο τύπου της ότι η πανδημία είναι πιθανό να διαρκέσει για αρκετά ακόμη χρόνια και ότι όλοι θα πρέπει να εμβολιαστούμε αρκετές φορές. Πώς μπορούσαν να το γνωρίζουν αυτό και γιατί η Προέδρος της ΕΕ δέχθηκε κάτι τέτοιο;
  1. Η ΕΕ συνεργάζεται με κοινωνικά δίκτυα για τον λεγόμενο έλεγχο της αλήθειας, με άλλα λόγια τη λογοκρισία των επιστημονικών και δημόσιων συζητήσεων για σχετικά με τηνCOVID-19.Αυτή η συνεργασία ανακοινώθηκε στις 10 Ιουνίου 2020 και είναι ένα από τα πρωταρχικά στοιχεία της προπαγάνδας σχετικά με την COVID-19.
  1. Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση πόθεν έσχες της Προέδρου της ΕΕ, ο σύζυγός της Heikovon der Leyen είναι ιατρικός διευθυντής βιοφαρμακευτικής εταιρείας και σύμβουλος σε εταιρεία που παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ευρωπαϊκή αγορά στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης. Δεδομένου ότι η  Ursula von der Leyen συμμετέχει ενεργά στην προώθηση των εμβολιασμών κατά της COVID-19, αυτό συνιστά μια άλλη σημαντική σύγκρουση συμφερόντων.

Ο Stasys JAKELIŪNAS κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα και την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να υποστηρίξουν την πρόταση για παραίτηση της  Ursula von der Leyen από τη θέση της Προέδρου της ΕΕ και ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να ερευνήσει πως και γιατί αυτή η πανδημία ξεκίνησε, πως αντιμετωπίστηκε και πως θα αποφύγουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Ο ευρωβουλευτής Ivan SINČIĆ από την Κροατία καταφέρθηκε κατά της όποιας μορφής υποχρεωτικότητας και του υγειονομικού πιστοποιητικού, για τα οποία τα Ευρωπαϊκά Όργανα έχουν προτείνει την παράταση εφαρμογής τους έως το 2023. Τόνισε την αναποτελεσματικότητα των εμβολιασμών, ως επιστημονικά τεκμηριωμένη πραγματικότητα, την οποία έχουν αποδεχτεί  πλέον πολλές κυβερνήσεις καταργώντας τα μέτρα, αλλά όχι ακόμα τα επίσημα Ευρωπαϊκά όργανα.

Η ευρωβουλευτής Virginie JORON από τη Γαλλία στηλίτευσε την Ursula von der Leyen και την ΕΕ για έλλειψη διαφάνειας, για την εντατικοποίηση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στα Κράτη Μέλη και για την παράταση του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού COVID μέχρι τον Ιούνιο του 2023 τονίζοντας ότι αυτή η ημερομηνία αντιστοιχεί στο τέλος της κλινικής φάσης 3 αυτών των εμβολίων. «Ναι, τόνισε, είμαστε [αντικείμενα] μιας κλινικής μελέτης». Ανέφερε ότι περισσότερες από ένα εκατομμύριο ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό κατά της COVID έχουν καταγραφεί έως τώρα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, χωρίς να υπολογίζονται εκείνες που δεν καταγράφονται λόγω της μεγάλης απροθυμίας εκ μέρους πολλών γιατρών να το κάνουν. Ανεπιθύμητες ενέργειες που καταγράφηκαν στα παιδιά περιλαμβάνουν εγκεφαλικά, περιστατικά μυοκαρδίτιδας, περικαρδίτιδας, αυτοάνοσων νοσημάτων λόγω των εμβολίων κατά του COVID – μιας ασθένειας που δεν τα αφορά. Η ευρωβουλευτής δήλωσε ότι προτίθεται να καταθέσει εκ νέου πρόταση για την ίδρυση ενός ταμείου αποζημίωσης για τα θύματα των εμβολίων κατά του COVID. Την πρόταση αυτή είχε καταθέσει τον περασμένο Σεπτέμβριο, η οποία σκανδαλωδώς απορρίφθηκε χωρίς να συζητηθεί. «Λόμπι, κυβέρνηση, τεχνοκράτες και ΜΜΕ είναι συνένοχοι» όπως είπε «και θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους». Τέλος καταφέρθηκε κατά του Clément Beaune, Υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γαλλικής κυβέρνησης, και του Προέδρου Emmanuel Macron για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το λαό στη Γαλλία.

Ο ευρωβουλευτής Cristian Terhes, που ηγείται της όλης δράσης, τόνισε τη μεγάλη σημασία της διαφάνειας σε ένα κράτος δικαίου. Συνεχάρη δημόσια το Γερμανό δημοσιογράφο που επέμενε στην δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούν το συμβόλαιο αγοράς των 1,8 δις δόσεων εμβολίων της ΕΕ με την Pfizer τον Απρίλιο του 2021. Ο δημοσιογράφος, o Alexander Fanta του γερμανικού ειδησεογραφικού μέσου netzpolitik.org, ζήτησε το Μάιο του 2021 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την δημοσιοποίηση γραπτών μηνυμάτων και άλλων εγγράφων σχετικά με τις συζητήσεις μεταξύ της Προέδρου της Επιτροπής Ursula von der Leyen και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Pfizer, σχετικά με την αγορά εμβολίων κατά του COVID 19. Η Επιτροπή απάντησε ότι δεν μπορούσε να δώσει πρόσβαση σε μηνύματα κειμένου, καθώς δεν είχε τηρηθεί αρχείο για τέτοια μηνύματα [η σχετική αλληλογραφία εδώ].

Ο δημοσιογράφος επέμενε και προσέφυγε στην Ευρωπαία Διαμεσολαβητή, Emily O’ Reilly ζητώντας να ερευνήσει την υπόθεση. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο ένα απ’ όλα τα ΜΜΕ των Βρυξελλών αναφέρθηκε στην υπόθεση τότε! Ακόμα και οι ευρωβουλευτές ενημερώθηκαν γι’ αυτό το γεγονός με καθυστέρηση 2 εβδομάδων! Πριν λίγες εβδομάδες η Ευρωπαία Διαμεσολαβητής, δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας της καταλήγοντας ότι η άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δημοσιοποιήσει τα γραπτά μηνύματα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ της Προέδρου της Επιτροπής, Ursula von der Leyen, και του Διευθύνοντος Συμβούλου μιας φαρμακευτικής εταιρείας σχετικά με την αγορά εμβολίου για την COVID-19, συνιστά κακοδιοίκηση και συστήνει στην Επιτροπή να ξαναψάξει για αυτά. Ο Cristian Terhes συνεχάρη δημόσια την Emily O’Reilly που δεν ενέδωσε στις πιέσεις και τις απειλές, αλλά έκανε την δουλειά της στο ακέραιο. Έτσι έμαθαν όλοι γι’ αυτό.

Ο Cristian Terhes παρουσίασε αντίτυπο του συμβολαίου της ΕΕ με την Moderna, όπως παραδόθηκε στο κοινό και τους ευρωβουλευτές. Το περιεχόμενο του συμβολαίου είναι ως επί τω πλείστο λογοκριμένο , όπως και στην περίπτωση του συμβολαίου της Pfizer που είχε παρουσιαστεί σε προηγούμενη ανακοίνωση από τον ίδιο. Πλήρης αδιαφάνεια από την ΕΕ για κάτι που αφορά άμεσα την ασφάλεια των πολιτών.

Ενημέρωσε, επίσης, ότι η ολομέλεια της ευρωβουλής ψήφισε επί  του απολογισμού των δράσεων της Ευρωπαίας Διαμεσολαβητή για το έτος 2020. Η σχετική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που ετοίμασε την πρόταση προς ψήφιση αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να  δημοσιοποιήσει όλα τα συμβόλαια με τις φαρμακευτικές και στο εξής η ΕΕ δεν θα πρέπει να δεχθεί σχετική ρήτρα που θα αποτρέπει την δημοσιοποίηση της πλήρους έκδοσής τους. Το κείμενο της πρότασης της επιτροπής του Κοινοβουλίου στα Ελληνικά εδώ (ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την ετήσια έκθεση δραστηριοτήτων του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή κατά το 2020 (europa.eu)). Αποκάλυψε, όμως ότι μερίδα ευρωβουλευτών από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΚΛ) ζήτησαν την διαγραφή συγκεκριμένων διατάξεων και συγκεκριμένα των παρακάτω αναφορών:

– «…λαμβάνοντας υπόψη ότι το δικαίωμα γνώσης των πολιτών της ΕΕ και η υποχρέωση των θεσμικών οργάνων της ΕΕ να διασφαλίζουν την πλήρη διαφάνεια, ιδίως όσον αφορά τις συμβάσεις για την προμήθεια εμβολίων κατά της νόσου COVID-19 μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και φαρμακευτικών εταιρειών, υπερισχύουν τυχόν προβαλλόμενου δικαιώματος των φαρμακευτικών εταιρειών ή των θεσμικών οργάνων της ΕΕ είτε να αποκρύψουν είτε να μην αποκαλύψουν πλήρως πληροφορίες που σχετίζονται με τις εν λόγω συμβάσεις ή με τα εμβόλια κατά της νόσου COVID-19» , και

– «…ενθαρρύνει τη Διαμεσολαβήτρια να συνεχίσει τις έρευνές της και να ζητήσει από την Επιτροπή να δημοσιεύσει μη αναθεωρημένες εκδόσεις τέτοιων συμφωνιών προαγοράς και αγοράς· …· τονίζει ότι η έλλειψη διαφάνειας στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19 έρχεται σε αντίθεση με το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση και τροφοδοτεί την παραπληροφόρηση και την έλλειψη εμπιστοσύνης  …»

Δηλαδή, υπήρξαν προσπάθειες, ώστε η Επιτροπή να απαλλαγεί από την υποχρέωση κοινοποίησης των πληροφοριών που αφορούν τις διαπραγματεύσεις με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Ο ευρωβουλευτής κατήγγειλε επίσης ανεπίσημες πιέσεις στον ίδιο για να περάσουν οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις, οι οποίες τελικά, καταψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία: 187 ψήφησαν υπέρ της αδιαφάνειας / 506 κατά ζητώντας από την ΕΕ να δημοσιοποιήσει άμεσα όλα τα στοιχεία.

Ο Cristian Terhes ζήτησε επίσης την άμεση παραίτηση της Ursula von der Leyen καθώς έχει υποπέσει σε δυο σοβαρά παραπτώματά. Αποδείχθηκε μετά από έρευνα ότι διέπραξε κακοδιαχείριση στον τρόπο που χειρίστηκε το αίτημα του δημοσιογράφου και λειτούργησε με αδιαφάνεια, για την οποία το 72% της Ευρωβουλής ζητά την άμεσα την δημοσιοποίηση των συμβάσεων και όλων των συναφών  πληροφοριών.

Η Γερμανίδα ευρωβουλευτής Christine ANDERSON κάλεσε όλους να σταθούν απέναντι στις κυβερνήσεις τους και μαζί με αυτούς τους λίγους πολιτικούς που αντιστέκονται, να δώσουμε ελπίδα ο ένας στον άλλο και να διεκδικήσουμε το μέλλον μας.